Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ZA FRONTOVOU LINIÍ-3

20. 09. 2004
0
0
2976
Autor
fungus2

ČÁST TŘETÍ

Strach, který se Kena Brichtu zmocnil,  ho přinutil k otočení hlavy. Zadíval se do namířené pistole, kterou německý důstojník svíral pevně v napřažené ruce. Přes ní spatřil jeho obličej,  ve kterém se nic nepohnulo. Jeho chladné oči na něho strnule hleděly. O zlomek vteřiny později postřehl, jak se ukazováček na spoušti pohnul. Instinktivně cukl hlavou do strany.

  Výstřel třeskl vzápětí. V přední části pistole se zablesklo a objevil se obláček dýmu. Současně s tím Ken  pocítil otření kulky o levou tvář. Oči důstojníka se rozšířily a v obličeji se mu objevil škleb, který byl způsoben hlubokou jizvou. Ken levou rukou prudce udeřil Němce do pravé ruky a druhou ruku sevřel v pěst, aby ho poté zasáhl do obličeje. Padly dva výstřely. Kouřící pistoli mu Ken vyrazil, načež ho dalším úderem povalil na zem. Důstojník začal křičet. Ken se rychle shýbl pro pistoli na zemi. Ve stejný okamžik ho kapitán kopl nohama do ramene a hlavy. Ken v předklonu ztratil rovnováhu a ocitl se na zemi.

  Důstojník se překvapivě rychle zvedl a vrhl se na něho. Ken levou rukou už skoro   dosáhl na pistoli, ale Němec mu zabránil v jejím uchopení. Blížící se černou rukavici sevřenou v pěst postřehl vzápětí. Následoval úder. Bleskově se vzpamatoval a napnul svaly na nohách. Podařilo se mu kapitána přes sebe přehodit. Poté se natáhl k pistoli. Ve stejný okamžik uviděl přibíhajícího německého vojáka. Stiskl několikrát spoušť. Voják se v běhu náhle zastavil, upustil pušku na zem,  na kterou se hned také zhroutil.

  Důstojník se na něho chtěl opět vrhnout, ale Ken se pohotově otočil a mrštil mu do obličeje už vystřílenou pistoli. Ta ho zasáhla do čela. Kapitán zařval a rukama se chytl za obličej, přičemž upadl na zem,  po které se hned počal válel. To již Ken na nic nečekal a rychlými přískoky se rozeběhl k porostu. Pohledem přes rameno za sebe uviděl přibíhající vojáky. Hned poté zazněly výstřely.

  Vzduchem zasvištěly kulky. Do toho se ozvalo několik ostrých povelů důstojníka, který se už poněkud vzpamatoval a postavil se na nohy. Před sebou v běhu Ken viděl jen větve, které se pokoušel rukama rozhrnovat. Náhle se před ním objevil německý voják svírající v ruce pušku. Oba se uviděli na poslední chvíli. Němec nestačil ani vystřelit a on vsadil vše na jednu kartu tím, že na něho skočil. Vojáka vzápětí srazil na zem, uštědřil mu dva údery pěstí přímo do obličeje, kterými ho zbavil vědomí. Sám překvapen tím, jak rychle vojáka zneškodnil,  několik vteřin na něho hleděl. Pak za sebou uslyšel praskání větví.

  Ve zlomku vteřiny se převalil přes ležícího Němce a přitom uchopil do rukou jeho pušku. Pak spatřil v houštinách postavu dalšího německého vojáka, který svíral v ruce samopal. I on uviděl ležícího vojáka. Sotva však jeho zrak dopadl i na Kena,  ten pohotově dvakrát vystřelil. Němec v křeči vystřelil delší dávku a přitom se zhroutil k zemi. Ken vzal ležícímu vojákovi z brašničky  náboje do pušky a jedním velkým skokem se dostal do nedalekého porostu, kde hned zmizel. Za okamžik se na malém prostranství mezi vysokým porostem objevilo několik německých vojáků a též důstojník, kterému se na čele objevil krvavý šrám i boule.

„Nesmí nám ten letec utíct!“ křikl na vojáky a přehlédl houštiny na opačné straně prostranství. Vojáci hned v rojnici plácek přeběhli. Kapitán se zadíval na oba vojáky. Pak jeho zrak spočinul na omráčeném vojákovi. Povšiml si otevřené brašničky na náboje. Rychle vojáka překročil a vnořil se do porostu. Po chvíli spatřil několik nalomených větviček a také dva náboje ležící na zemi.

„Roztáhněte rojnici a rychle vpřed!“ zavelel, načež se rychlým krokem počal prodíral houštinami. A do praskání větví zaznívala dělostřelecká palba blížící se fronty.

                                                 KONEC TŘETÍ ČÁSTI

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru