Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lepší je nemít, než ztratit...

29. 04. 2004
6
0
4002
Autor
Vaneta

Na úpatí Sněžky, potkal jsem dva ježky, putovali pešky, ukradli jim bežky,-život je fakt těžký...

   Lepší je nemít, než ztratit - naději, lásku, cokoliv...

Nejhorší věcí v našem životě není být na dně.Tím nejhorším je být na dně, vyškrábat se pracně nahoru a znovu letět dolů - poprvé, podruhé,

po tisící prvé...  A pak jednou přichází zlom. Už není síla škrábat se nahoru. Už není ani důvod to dělat. Víš proč bys to měl udělat, ale zároveň to nevíš. Tvoje slzy by naplnily Atlantický oceán, ale dobře ,že tu zatím ještě jsou, protože až dojdou, tak už zbyde jen nepřirozená patologická lhostejnost a prázdnota.

Tisíc otázek, které nemají odpovědi. Tisíc odpovědí, které nemají otázky. Máš pocit, že se prostě musí něco stát. Prostě něco, cokoliv.

Už to dál nejde vydržet... Ale ono se nic nestane. Některé nemoci asi ještě nejdou vyléčit, některá proč zatím nemají svá protože...


Bezinka
17. 03. 2005
Dát tip
...možná jsou hloubky pádů i výšky stoupání v nás.... ale já nemám ráda roviny....

doorsi
30. 05. 2004
Dát tip
ještě bych dodala, že když je člověk tam uplně dole, tak se pokaždý musí učit, jak sebrat všechnu odvahu a sílu, kterou má i měl, aby znovu a znovu dokázal vyšplhat až nahoru,a aby si chvilku užil toho slastného pocitu štěstí než zase spadne dolu.

Andulka
30. 04. 2004
Dát tip
Napsal si to hezky, poeticky.....ale s obsahem ja nesouhlasim. Jednou jsme na hore, jednou dole....a o tom to vsechno je. O tom, jak se nahoru dostanes, jak tam naberes dech, o tom nez se rozhlednes, si zase dole.....Je lepsi mit, a ztratit to, nez to nemit vubec....uz pro tu zkusennost.Proto bychom se meli tesit kazdy den, sami ze sebe, z druhych....protoze nikdy nevime, co ztratime zitra...:-)

S tim neůžu než souhlasit...:-(*T

lepší nechtít než se trápit? určitš je něco mezi :)

Elyn
29. 04. 2004
Dát tip
přijde chroust a řekne ti, že odpověď bez otázky není... a... lepší mít a ztratit, než vůbec nepoznat... carpe diem... o tom to je... že ztrácení zatraceně bolí, je věc jiná...

proto jsou bezva "ztráty a nálezy" :)

Leňule
29. 04. 2004
Dát tip
lepší je něco mít, než o to stále bojovat...

Davinči
29. 04. 2004
Dát tip
Jo jo velmi působivé Tip

Wheela
29. 04. 2004
Dát tip
čím hůř, tím líp. Nezoufej.

Nejlepší je mít a neztratit

Jully
29. 04. 2004
Dát tip
Dám si to jako tip.Líbí se mi to

Vaneta
29. 04. 2004
Dát tip
Díky moc za všechny ohlasy. Já si taky v globálu myslím, že je lepší některé věci mít a ztratit, než vůbec nemít. Ale chtěla jsem vyjádřit ten pocit krize z toho, když ta situace přichází, ty myšlenky, které tě napadají...

Tragicus
29. 04. 2004
Dát tip
souhlasim, jednou jsem rekl sve nejlepsi pritelkyni, ze ji jiz nikdy nechci videt : [... a pak uvedomil jsem si to a pomyslel si, jeden z mych pratel ji taktez mel vice nez rad, ale nikdy nebyl jeji pritel, na druhou stranu, nemohl ji stratit... za to:

Print
29. 04. 2004
Dát tip
...*!

Kryton
29. 04. 2004
Dát tip
tezko rict. ztraceni zatracene boli a je dobry poznat veci (souhlas s elyn) taky jsem si rikal, ze je lepsi nemit, protoze to neboli, ale prazdnota je deprimujici... carpe diem, elyn :o) ale i to me preslo, i kdyz ne tak uplne, staci mit cil a vedet, kam smeruje tvuj zivot :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru