Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

09.04.2004

29. 04. 2004
2
1
3264
Autor
Aaria

Promiň, to bylo to, co jsem ti chtěla říct. Prosté „promiň“ bez ničeho, bez obalu. V duchu probíhaly přípravy, ale nakonec byly zahnány mávnutím ruky. Nemá smysl kreslit si v duchu situaci, protože pak následuje jen zklamání z toho, že vše probíhalo naprosto jinak.

Když jsem tě uviděla, přepadla mne náhlá nervozita. Někde okolo žaludku. První myšlenka říkala: „Vzdej to.“ Ale ihned byla zahnána druhou myšlenkou, která ji okřikla: „Jsem zvědavá, jak se ti pak bude spát!“

Chvíli jsme si povídali a já jsem cítila tvou zaraženost nad mou nemluvností. Dlouho jsme se neviděli a hodně se toho změnilo.

Když jsem cítila, že je čas odchodu, koukla jsem se ti do očí a řekla:

„Promiň…“

Nechápavě ses na mě podívala a optal ses mě: „Co? Proč?“

Cítila jsem něco, co se nedá popsat slovy. Úleva to nebyla, ostatně jsem ji ani nečekala.

„Můžeš na to zapomenout, můžeš to nechat plavat, nebo se nad tím můžeš zamyslet. Musela jsem to říct a bylo to jen pro tebe. Co s tím uděláš je jen na tobě.“

Rozloučili jsme se a každý šel svým směrem. Myslela jsem na ono promiň. Když jsem mu dala život v momentě vyslovení, letělo ti vstříc, ochotně, radostně s touhou ti něco sdělit. Narazilo. Narazilo na bariéru, kterou sis vytvořil, ať vědomě či nevědomky. Nic neřeklo, když bylo nárazem odmrštěno, ne ke mne, protože už mi nemělo co pošeptat, odlétlo někam do dálky, zcela nevyslyšeno.

Stála jsem tam, úplně mimo tebe a koukala jak klapeš pusou. Sekundy naprosté samoty.

Ale pořád o tom můžeš přemýšlet.


1 názor

Lucia6
26. 03. 2007
Dát tip
takove ze zivota,nechci se chvastat:-D ale znam... a zaznamenala jsi to skvele.ale vazne,je lepsi se odhodlavat k promin?nebo delat,ze to slovo neznam?;-)

clovrdik
07. 05. 2004
Dát tip
působivě napsaný :-)

Tomáš33
05. 05. 2004
Dát tip
Hm tak to jsme nejonom dva. Vstupovat do světla a milovat. Asi. Něco takovýho. Akorát to neni taková prdel, projít skrz. Existuje spousta cest. Některé to obcházejí, já jdu po tý co vede skrz. Přeji ti hodně štěstí a š ťastnou cestu k nim, nebo nám...za chvíli

Sunmoon
03. 05. 2004
Dát tip
Ari...perfektně popsáno nepopsatelné...:o) Já bych to celý tak moc nerozebírala..oč jde podle mě? Pouze o porozumění (jak už to v Tvých povídečkách bývá). Strašně ráda vidím, že na cestě nejsem sama...:o)) Prostě se mi "trefuješ"...a za to Ti patří díky a Tip!

Aaria
03. 05. 2004
Dát tip
Všichni jsme na cestě:-))) Díky, že ses přišla podívat...

Sunmoon
03. 05. 2004
Dát tip
to konec konců přijdu vždycky, když Tě mám v oblíbených a tím pádem vím o Každém Tvém přírůstku..:o)))

Aaria
03. 05. 2004
Dát tip
Jé, začínám být slavná.-))))))))) No, asi toho písmáka budu muset prozkoumat dopodrobna...třeba tu funkci oblíbení, přečíst později atd. Díkes.-)

Aaria
02. 05. 2004
Dát tip
Všechno a nic? To je zasejc o úhlu pohledu...aneb Pořád se něco děje. Jedna moudrost říká něco ve smyslu, že když nejde o život jde o ......... Těžko říct, o co jde...mě jde o to, vycházet sama se sebou, přijmout se, poznat a rozvíjet (se) a zářit:-)))

Tomáš33
30. 04. 2004
Dát tip
Tak to podobně zkouším taky. Docela dost podobně. A někdy mě napadá, jestli to jde říct. A jestli je vůbec co říkat. Je- myslím malování sitací dopředu a potom zklamání, nebo jen mávnutí ruky.. Myslím si, že jde o to to pořád zkoušet a jednou to přijde.. Nevím co, ale už jsem tam byl... Nic a všechno, to je oč tu běží, nebo ne?

Feanor
29. 04. 2004
Dát tip
zajímavé, nezatracoval bych to na první pohled...něco se tam najde

Taky pohled...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru