Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Re: Život bez televize

04. 05. 2004
2
0
7812
Autor
rainman

Omlouvám se tímto všem, kdo si nestačili přečíst moje dílko na titulní straně. Důvodem bylo, že dva Písmáčci se v kritikách začali tahat za uši a diskuse se dostala tak daleko, že jsem to musel vyřešit smazáním. (Jestli někdo víte, jak jinak smazat samotnou kritiku u díla, poraďte mi.) Takže ještě jednou :

Milí přátelé,

zajímá mě, jestli se mezi vámi (nebo vašimi známými) najde někdo, kdo dokáže žít bez televize (myslím tím ovšem nejen mít ji doma

a nedívat se, ale nemít ji vůbec, tzn. úplné odmítnutí televize do důsledků).  


Terpsichore
06. 04. 2005
Dát tip
Já, tadýý! Televizi jsem měla od 17 do 23 let ve sklepě a pak mi ji ukradli, takže už ji zcela oficiálně nevlastním a je mi blaze :-) Ale asi ji vyvdam..

vesuvanka
30. 06. 2004
Dát tip
Zajímavý námět pro diskusi. Znám několik lidí, kteří nemají televizi a odmítají ji. Patří mezi tzv. "bílé Indiány" , kteří se snaží i v této době a v naší zemi žít, tak trochu (jak je to u nás možné) po vzoru severoamerických Indiánů - na svých výpravách a táborech v týpí se o to pokoušejí velice důsledně a ve městech, kde žijí odmítají právě televizi j - samozřejmě ne všichni. My máme televizi, ale pořady, na které se chceme dívat, si vybíráme podle svých zájmů.

Cirilla
16. 05. 2004
Dát tip
žiju bez toho dva roky a vůbec mi nechybí... je to fuckt zloděj času (echm, ono - fingers na hárt - net taky, ale ten je aspoň o tý komunikaci, něgdy), takže tak :)

bram
10. 05. 2004
Dát tip
Makča> nemyslím, že by se lidi bez televize automaticky stavěli do pózy: jsem alternativní androš.. já třeba tu telku nemám proto, že to je pro mě ztráta času.. prostě se na ni nestíhám dívat.. mám spoustu aktivit a když už jsem náhodou večer trochu dřív doma, tak mám spoustu jiných věcí na práci.. rozhodně nečumím do zdi.. :)

Bady
10. 05. 2004
Dát tip
Kdysi jsme bez TV vydrželi dva roky - to bylo těsně po svatbě a ne že bychom ji odmítali, prostě jsme na ni neměli. Jóóó, to se tenkrát trávili dlouhé zimní večery úúúúúplně jinak ... Ale asi to dnes patří k jakémus takémus životnímu standartu.

Armand
08. 05. 2004
Dát tip
Osobně bych se připojil k názoru Patrricida... PS: pokud by tě to zajímalo, tak jsem jedním z těch, kteří mají právo vymazat nevhodnou kritiku pod jakýmkoliv dílem (je-li to přání autora a má-li své opodstatnění) avi všem... (pokud by vás to zajímalo)

Craerassy
05. 05. 2004
Dát tip
JiKo...já se k tomu taky přikláním..vytahovat, předhánět... chrouste..tebe by nechala každá (a ne kvůli televizi)..:-))))

rainman
05. 05. 2004
Dát tip
Craerassy - zlo...to ani ne, spíš předstírání...s kolika Písmáky a Písmačkami ses setkala ? já s pár ano a u některých mi to přišlo jako takové malé rozčarování...prostě jejich tajemno bylo pryč a nemůžu přitom říct, že by mi byli(-y) nepříjemní(-é) :-)... ... JiKo, vytahovat nebo být oceněni, zalíbit se, udělat co se dá pro svoje sebevědomí, hele já tu jsem, řeknětežetonenišpatný, podrbejte mě pod bradičkou,...koho by to nepotěšilo :-))...

Craerassy
05. 05. 2004
Dát tip
rai..nesetkala..neznám je...ale nemyslím, že bych písmáka brala jako něco tajemného...nemám představu o tom, kdo píše..není to chat...je to četba s názorem, nic víc...autor sám ve mně nevzbuzuje touhu po poznání jeho samého.. chrouste..jojojo...já můžu mít nakláďák a ty dvoukolák:-)))

rainman
05. 05. 2004
Dát tip
teda vy dva jste se taky hledali až jste se našli :-)))

Craerassy
05. 05. 2004
Dát tip
chrouste...můžu, ale nechci ! rai...já ho nehledala..vidíš..on mě jasně vidí..milou, inteligentní, vzrušující bytost..jojojo..přesně, jak jsme o tom mluvili:-))))

rainman
05. 05. 2004
Dát tip
víte co, já si jdu lehnout, za dvě hoďky zase vstávám...a vy dva si tu můžete spánembohem skládat komplimenty až do rána :-)))

Craerassy
05. 05. 2004
Dát tip
rai..já tu s tím schizofrenikem bez tebe nebudu...dobrou a hají:-))

Craerassy
05. 05. 2004
Dát tip
jo! schizofrenik! ty bezcharakterní komediante!

Craerassy
05. 05. 2004
Dát tip
no..musím říci, že bylo podlé, když jsem řekla, že jsi chytrý ...ale to jsem měla čtyřicítky horečky, tak je to omluvitelné.-))

Craerassy
05. 05. 2004
Dát tip
ty si to pleteš u sebe s věkem!:-)))

JiKo... oblbovat může, ale mám vlastní hlavu a pokud se s tím člověkem nesetkám, nevěřím... v tomto je net opravdu velmi zapeklitý... :-))

Schwalbe
05. 05. 2004
Dát tip
Určité se nějací najdou, i když teď o žádných nevím. My jsme neměli doma skoro pět let tu hrací skříňku a vůbec nám nechyběla. Teď jsme jednu dostali, ale členem naší rodiny se nestala. Máme ji na skříni a sundáme ji jen občas. A to si člověk rozmyslí, jestli mu to dívání opravdu stojí za to, aby kvůli tomu dělal takové přesuny. :o)

bram
05. 05. 2004
Dát tip
já doma telku nemám.. a nechybí mi.. :) ale to neznamená, že ji odmítám do důsledků.. když jsem třeba na návštěvě u našich a je tam náhodou něco zajímavého, tak se na to klidně a bez výčitek podívám.. :)

Makča
05. 05. 2004
Dát tip
...no já ji třeba nemám z prostýho důvodu, že na ni nemám peníze. Život je otázkou priorit a já ty peníze vždycky radši někde propiju. Namísto televize člověk čumí do zdi a může si myslet, jakej je alternativní androš, filozofickej borec:mít nebo být? nebo zkrátka jen obyčejná socka jako třeba já. Znám pár typů, který to prožívají asi tak, že řeknou: ahoj, já jsem XY a nemám doma televizi...a koukaj, co s tím druhým udělá...nemyslím si, že by to něco o člověku vypovídalo, má - li nebo nemá televizi:¨-)

cmukina
05. 05. 2004
Dát tip
noooo.....mozno moja spoluziacka.......ale.....no.......nie.....ma doma telku ale pozerava ju obcas...

Tak já nikoho tahat necu... neumím Ti poradit a co se týká tv.... tak nějak nikoho takového neznám i když jsem o nich slyšela.... :-)

rainman
04. 05. 2004
Dát tip
sám znám jediného člověka, který to dokázal, je mu asi 70, je velmi chytrý a má slušně řečeno silně nelichotivé názory na tuhle společnost, vládu a téměř veškerá média :-)

Craerassy
04. 05. 2004
Dát tip
jo...asistentka mého šéfa nemá televizi...nepotřebuje ji prý..je to romantička, básnířka, textařka, vysokoškolačka, znalkyně vín, vlastní zbrojní pas, zabývá se astrologií..já nevím, co ještě..moc ji neznám (myslím tím blíže)..to asi nejsou důležité věci pro tebe..já jen chtěla nastínit, že je to velmi inteligentní osůbka a ne jeskynní žena..a je jí asi 38 nebo tak nějak

JiKo
04. 05. 2004
Dát tip
já jen jednou, to sem se honil za holkama a odpojili mi kabel. No a když sem hlásil že mi nejde kabelovka (už se mi to každodenní vysílání pro ženy zdálo divné) a paní se zeptala odkdy mi to nejde, bylo slyšet zřetelné klapnutí zubů v telefonu na mou odpověď: asi před dvouma měsícema mi to šlo naposled :-) Nedokázala pochopit jak je to možné 2 měsíce bez TV. Dnes už to nedokážu - už jsem jen jeskynní muž :-) Tak NIC :-)

rainman
04. 05. 2004
Dát tip
myslím, že by bylo zajímavé dát si dohromady profil takových lidí :-) ale bude jich málo, ona ta potvora televizní je vlezlá víc než si připouštíme :-(

JiKo
04. 05. 2004
Dát tip
Net je taky vlezlej :-)

hmm... tak i tací jsou mezi námi, věřím, že jsou to velmi inteligentní lidé.... na druhé stran jsou tu i tací, kteří tv nemají kvůli tomu, že žijí různě v kanálech a na lavičkách... bezdomovci... a taky jim to nechybí, ale je to tou dnešní dobou... upřímně, já bez tv bych nemohla žít..... a bez pc už vůbec ne....hmm

Craerassy
04. 05. 2004
Dát tip
myslím, že takoví lidé mají mnohem více času na své záliby ...a jak řekl JiKo...net je taky vlezlej a já myslím, že je to ještě horší návyk než telka:-((

rainman
04. 05. 2004
Dát tip
souhlas, net je sice vlezlej a taky oblbující droga, ale člověk není tak pasivní, máš větší možnost možnost výběru a ovlivnění

Craerassy
04. 05. 2004
Dát tip
to sice máš, ale za tu dobu by jeden přečetl pár knih nebo si vychodil školu:-)))

no, jestli do toho můžu... tak je sice pravda, ale zase na druhou stranu, člověk se tak vzdělává.... může si vybrat co kde a jak a nevíc, může napsat svůj názor...zkusit vyjádřit své pocity... připadne mi to taková vyšší škola vcítění.... i číst mezi řádky se člověk naučí..... :-))

JiKo
04. 05. 2004
Dát tip
k_k: a někdo tě může oblbovat

rainman
04. 05. 2004
Dát tip
internet je neosobní. zapomeneš se dívat lidem do očí...kdežto u telky zapomínáš, že vůbec existujou

Craerassy
04. 05. 2004
Dát tip
rai...co je větší zlo? tady se naštveš a ani nevíš, na koho..tady jsi tím, kým tě udělají jiní...můžeš pro mě být kýmkoli..otázka je, jestli mi uvěříš nebo zůstaneš sebou...básničky se dají psát kdekoli...a přesto je dáváme sem..chceme se svěřit, být pochopeni, uznáváni..nebo co v tom je...?:-)

JiKo
04. 05. 2004
Dát tip
chceme se vytahovat ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru