Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sen

07. 05. 2004
1
0
3597
Autor
Tomáš33

Jeden z mála, kerej se pamatuje a zanechá hlubokej dojem a nějaký indície do života, od života.

Jdeme na stužkovanou. Koná se na zimním stadioně, mezi lavičkama. Jdou tam moji staří známí. Je tam i moje Láska z teď .

Holky se baví s holkama a kluci s klukama. Jen můj kroužek je smíchanej. To je dobře. Pěkně se bavíme a jdu na záchod. Láska mě vidí a jde se mnou. Spousta pusinek.

Ležím na pohovce opěradlem do místnosti a koukám na ni, ona na mě. sedí v křesle kousek ode mě. Proč neni u mě. nejde to. Nevím. Najednou přijde uvědomění, že umře, já umřu, všichni umřou. Je to hluboké pochopení smrti a já brečím. Vidím svého dědu ve vzpomínkách. Ještě žije. Mám úplně mokrej obličej, stydím se koukat kolem sebe, aby to nikdo nevěděl jako já.
Umřeme.

Akce skončila a všichni v zástupu procházejí kolem mě. Po očku na ně vykukuju, nechci aby věděli, že na ně koukám, ale ví to. Já zase vím, že chtějí, abych se přidal do zástupu a pokračoval. Jde se přece dál kalit. Láska jde s nimy, zastaví se u mě, chvíli na mě koká a pak jde dál. Nezůstala tu se mnou. Vstávám z gauče a běžím za ní.

Jdeme do hospody, někteří odcházejí domů. Nasazuju masku kaliče, a nechci. Vím, že ji mám a stojím mlčky a koukám do blba. Všichni postupně zaplouvají do hospody, čekají tam na všechny, i na mě.

Tři holky se baví v kroužku, jedna machruje jak sou bohatý a druhá pusinkuje tu třetí mezi nohama. Říkám: Teda Radko!. ona: se na mě podívá a směje se. chce mě a já ustupuju. Se jen dívám, láska za rohem mozku kouká na mě. Miluju ji.

Někdo zdraví dobrý den a já zjišťuju, že je to už nesen. Vstávám a jdu se umýt.


Tomáš33
11. 07. 2004
Dát tip
Tak ji prostě lízala kundu, ale ne nijak drasticky...

WiruZ
07. 06. 2004
Dát tip
ale nezikej......:)

WiruZ
07. 06. 2004
Dát tip
bozicku:) juch

WiruZ
20. 05. 2004
Dát tip
ty voe super..kruty....t!

WiruZ
20. 05. 2004
Dát tip
akorat me trochu iritovalo slovo pusinkuje:)))))

Oriel
09. 05. 2004
Dát tip
Tyhle stavy jsou celkem běžné v životě, alespoň mém, snad jen to přemýšlení není přímo o smrti ale o hezkých věcech taky ne.Hezky napsáno

Tomáš33
09. 05. 2004
Dát tip
Děkuju vám pěkně.

pozorovatel
07. 05. 2004
Dát tip
Málokdy se povede tak přesně popsat sen. Jen mám takový dojem, že tohle dílko je víc dobrý pro tebe než pro nás čtenáře. Přeci jen to je tvůj sen vycházející z tvého života. Měl jsem jeden stále se opakující sen, který ve mně ponechal hluboký dojem. Problém je, že ho ostatním nedovedu popsat tak, aby si ho plně představili, ale hlavně pocítili to, co já. Sny jsou asi hlavně o pocitech. A taky některé očišťují či jen na něco upozorňují...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru