Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Všední den pana Bradáče

11. 05. 2004
7
1
4632
Autor
andromeda

Něco pro zasmání.

Bylo ráno a roztržitý pan Bradáč spěchal do práce. Pracoval jako malý úředníček v jednom podniku. Honem, dopít kávu a rychle na autobus! Ale co se nestalo? V tom spěchu si vylil kávu na lejstra, která dnes nutně potřeboval. Nu, co se dá dělat, ještě, že má v práci kopie. Lejstra rychle do tašky, zamknout byt a honem na autobus! Samozřejmě mu ujel těsně před nosem, smůla. Zkusil ještě zamávat na řidiče, ale marně. Do práce tedy musel pěšky. Copak o to, daleko to nebylo, pár set metrů, ale pan Bradáč chtěl přijít včas. Začal tedy utíkat, ale šlo mu to jen chvíli, né že by nebyl trénovaný, ale tlačily ho nové boty, co si koupil z minulé výplaty. A zrovna dneska! Když se konečně došoural v sešlápnutých botách k hlavní bráně, bylo už pozdě. Teď rychle do kanceláře, ať mě nevidí šéf, nemá rád pozdní příchody! Jak se tak plížil kolem šéfových dveří, najednou se otevřely:  "Pane Bradáč, pojďte na minutku, chci vidět ty papíry"... Pro našeho hrdinu to byl šok. Nejdříve usilovně přemýšlel, jak zachránit situaci, ale pak roztřesenou rukou zašmátral v tašce a vytáhl kávou politá, navíc potrhaná lejstra.

"Bradáč, to se mi snad jenom zdá!" - křikl vedoucí a pokračoval: "Doufám, že máte kopie!!."..

"Ano, ano, ve své pracovně"..

"Tak na co ještě čekáte, člověče?" - křikl již rozzlobený šéf: "Ať jsou hned na mém stole!"

Pan Bradáč byl tak roztržitý, že při spěchu do své pracovny zakopl v těch sešlápnutých botách o práh, ještě se mu podařilo získat rovnováhu, ale brýle mu spadly a rozbily se. Né, že by bez nich neviděl, ale žádná sláva to nebyla. Nechal brýle brýlemi a spěchal pro ty kopie. Otevřel šuflík a rychle vytáhl jeho obsah, s kterým se bleskurychle dostavil před šéfa a podal mu "kopie" na stůl:" Bradáč, co to má znamenat?  Vždyť to jsou nedělní noviny!! Já Vás vyrazím!!!"

Nešťastný pan Bradáč zůstal stát jako opařený, nakonec se rozklepal a rozbrečel. Šéf se slitoval:" Víte co? Doneste mi konečně ty papíry a běžte si domů odpočnout. Ale příště...."..../hodný šéf, co?/

Vděčný pan Bradáč zablekotal něco jako děkuju, sebral pohozenou tašku, obul si své "super" sešlápnuté zánovní boty a vyrazil domů. Autobus sice stihl a "bez brýlí" do něho i bez problémů nastoupil, ale brýle a boty si bude muset pořídit nové, snad z příští výplaty.

Když se mu po několika neúspěšných pokusech konečně podařilo odemknout byt, hodil tašku s botama do kouta, uvařil si kávu, při čemž se nezapomněl opařit, sedl si pohodlně do křesla a řekl si:" To zas byl den! "


1 názor

andromeda
23. 06. 2005
Dát tip
Davousku, jsou tady na tebe zlí, precti si tohle, treba te to trochu pobaví, já písu i humorné povídky......

andromeda
20. 10. 2004
Dát tip
cetlas tohle? mozná te to trochu pobaví....

StvN
10. 06. 2004
Dát tip
Jednoduché a docela milé.

maia
29. 05. 2004
Dát tip
:-)) *

Robinia
21. 05. 2004
Dát tip
:-))))))))))))))))) Tip

MeTB
12. 05. 2004
Dát tip
Spis jen tak pro radost, nez povidka - na to tomu chybel rafinovanejsi dej. Tom

fungus2
11. 05. 2004
Dát tip
Pobavilo. TIP

Hermann
11. 05. 2004
Dát tip
Trochu mi to pripomína Fungusove dielka. Napríklad jeho Netypicky na houbách je podobná tomuto. Čo napísať? Je to smiešne, ľahké, humorné, potešilo...Le aby to takto nebolo v živote.......Ale aj toto sa stáva..Hermann tippppp

cmukina
11. 05. 2004
Dát tip
hihiihi

vesuvanka
11. 05. 2004
Dát tip
Tak tomu se říkáí "den blbec", pěkně jsi ho vystihla - tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru