Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ve studni - Neplavcem

02. 09. 2000
2
0
3010
Autor
Lasy

. . .

Ve studni - Neplavcem Básník to není sebevrah, to je jen studna bez věrtele, studna v níž jsou slova utopena. Slova o lásce, bolu a kráse, slova co vyhlašují a vyhrávají války, milování, smrti. Básník je loví sítí děravou na listu suší a perem hladí dříve než sám sebe opravdu zradí smrtí rychlou a zbabělou. Nejsem tím Básníkem ani Sebevrahem . . . ve vlastním šílenství utonu před ráje prahem . . .
Kovi
28. 09. 2000
Dát tip
Už jsem si konečně vzpomněla, co mi to připomíná... Charles Baudelaire - "Albatros" - jsem gheniální, že jsem na to přišla... i když teda to jako nic pro tebe asi neznamená....ale pro mě jo... jsem gheniální! :-) No sebe už jsem vychválila... Teď ještě bych měla ocenit Šílencovu báseň - co říct? Někdo mi tu něco našeptává... asi mé druhé již zemřelé Já.. TIP za nás obě :-)

Sarken
14. 09. 2000
Dát tip
krásné metafory

blazinek
10. 09. 2000
Dát tip
ha, duše spřízněná :-)) TiP PS hodím Ti záchranný pás vždyť málo je nás ať studna chladná zůstane prázdná :-))

Jákob
03. 09. 2000
Dát tip
hmm a mě se to páčí :o)

Tadeáška
02. 09. 2000
Dát tip
Trošku nám to kulhá, že? Začíná nadějně ale hned 3. věta je jak když na skluzavce přejedeš šutr.Třetí sloka líbí má nápad i zpracování, snad až na poslední větu -opět.Klidně bych skousla ukončit poslední větu: před ráje prahem utonu Podle mě by to uvolnilo přednes a byla by to hustá koncovka

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru