Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak jsem pekl koláče

13. 05. 2004
8
1
5390
Autor
andromeda

  obrazek [http://www.labuznik.com/images/recipes/200412/pep04121702.jpg]

 

   Manželka byla služebně pryč /znáte ty dnešní zaměstnané ženy/ a já zrovna čekal tchýni. Měla přivézt děti z prázdnin. Nojo, ale jak ji uctím? Pro děti mám zmrzlinu, ale co nabídnu jí? Už to mám, tchýně zbožňuje koláče! Nikdy jsem je sice neďál, ale když to svedou ženský.... A pustil jsem se do práce. Problémy začaly už se zaděláváním těsta. Váhy jsem nenašel /manželka je nepotřebuje, vše váží podle oka/, tak jsem to tak nějak odhadnul. Když jsem tam rozklepl vejce, plavaly v míse sem tam i skořápky a nešly vylovit, potvůrky, no tak jsem je tam nechal. Tchýně to bude mít i s vápníkem! Nakonec jsem "spatlal" těsto a nechal vykynout. Za půl hodiny byla mísa krásně plná. To jsem třída, pane! Kdepak ženský, ty s tím nadělaj........No. Pak jsem vytvaroval  něco, jako koláče /ale moc se jim to nepodobalo/, dal je na plech a šoupnul je do rozehřáté trouby. A je to! Labužnicky jsem si zamnul ruce a v klidu u piva a televizního sportovního přenosu čekal na výsledek. Po chvíli takový kouř - proboha, koláče! Fotbálek šel stranou a já sprintoval k troubě. To, co jsem z ní vytáhl, se moc koláčům nepodobalo. Zapomněl jsem totiž vytřít plech a ten byl teď mírně pokroucený, asi z toho žáru, vždyť já zapomněl stáhnout troubu!  Na plechu bylo něco, jako nevábně načernalý slepenec....Co teď? Za chvíli jsou tu. No, abych si s tím neporadil? Já? Tak jsem to seškrabal na tác /místy to ani nešlo/, připáleninu jsem pečlivě odkrájel /takže z původního množství zbyla jen třetina, ale co, tchýni to bude stačit/, navrchu jsem to celé pocukroval a nakonec jsem všechno zakryl kopcem šlehačky. Vypadalo to celkem dobře, i já bych si dal! Za chvíli přišli. Děti se vrhly na zmrzlinu a tchýně mě dodneška všude chválí, jak umím bezvadně péct, lepší koláče, než od zeťáčka,  prý nikdy nejedla! Jen kdyby věděla......


1 názor

Elin
01. 12. 2004
Dát tip
TIP + klub

andromeda
20. 10. 2004
Dát tip
avi - precti si....

andromeda
30. 05. 2004
Dát tip
maia-to se nestalo, ale mohlo by!!! Děkuju Ti za všechny Tvoje kritiky.

maia
29. 05. 2004
Dát tip
:-) * To sa akoze skutocne stalo?

vesuvanka
17. 05. 2004
Dát tip
Tak to bylo pěkné a zasmála jsem se. Dávám tip. Mně se jednou také něco podařilo, na co nezapomenu. Bylo to krátce po svatbě. Byla jsem sama doma, manžel měl přijít z práce a já jsem obalovala filé, které jsem chtěla osmažit. Olej na pánvi se již hřál - a v tom zazvonil telefon. Kdosi chtěl lmluvit s manželem a já jsem ochotně odpovídala a pak jsme se zapovídali a já jsem si najednou vzpomněla na pánev s olejem a hovor jsem s omluvou ukončila, ale luž bylo pozdě. V kuchyni bylo hrůzné divadlo - olej na pánvi hořel! a všude černo. Tak, požárníku, musíš zamezit přístupu vzduchu, vzala jsem tedy druhou stejně velikou pánev a přiklopila ji na oheň, který se mi tak podařilo uhasit. Ale toho čoudu všude a mytí linky, která byla od sazí. Ale naštěstí to všechno dopadlo dobře, večeři jsem stihla ještě včas. Ale od té doby když vařím, raději neberu telefony.

andromeda
17. 05. 2004
Dát tip
Vesuvanko,jsem ráda, že tě to pobavilo, dík za všechny kritiky a tvůj čas.

andromeda
17. 05. 2004
Dát tip
Vesuvanko, zapomněla jsem ti ještě napsat, co se stává mně, občas připálím brambory. Pak to nemůžu dostat z kastrolu. Měj se krásně.

Hermann
17. 05. 2004
Dát tip
Vesuvanka- och tak to je dobre, že Ti to tak dobre dopadlo..Aj ja si varím a dávam na to pozor....Maj sa krásne a DAKUJEM!!!

Hermann
17. 05. 2004
Dát tip
Toto je skvelé a úprimné, som rád, že sa Ti darí písať aj prózu Andromedka, je to veľmi opekné..Lanže neviem, či pipálené veci nie sú škodlivé na zdravie...Hermann a veľký tip a priateľská pusa pre Teba!!!

andromeda
14. 05. 2004
Dát tip
Dík za kritiky a názory.

fungus2
13. 05. 2004
Dát tip
Opět pobavilo. TIP

andromeda
13. 05. 2004
Dát tip
Díky moc, bavíš se ?? Já u tvých bezva povídek taky.

fungus2
13. 05. 2004
Dát tip
Tudíž to je skvělé o)))

cmukina
13. 05. 2004
Dát tip
sranda :-))

Blackadder
13. 05. 2004
Dát tip
Podle mě nic nového pod sluncem... nešikovný chlapák v domácnosti. Je to vděčné téma, ale tak obehrané, že se ani není čemu smát. Ale píšeš hezky svižně a docela dobře se to čte. Mimochodem teď se do kin chystá nová čeká komedie s názvem Pánská jízda a přesně takovou scénu bych tam čekal :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru