Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slzy života

03. 09. 2000
0
0
1910
Autor
Barka

Každý člověk hledá něco neviditelného, a přitom nepřizná, že hledá. Každý člověk si staví svůj svět, a přitom tvrdí, že v něm už žije. Tak co je lepší? Je lepší přijmout svět takový jaký je se svými lidmi a dušemi, budovami a stromy, doteky a zklamáním? Nebo je lepší si postavit svůj vlastní sen, svojí vlastní realitu, která by po kouskách krmila naše oči a dávala najíst našemu nitru nicotných semínek iluzí? Všichni stavíme, všichni tvarujeme náš svět. Náš svět iluzí s přáním, aby vrcholek nadějí se stal skutečnem. Tvarujeme beztvárnou, bezduchou hmotu, která nám proniká mezi prsty. Snažíme se dát tvar nevědomosti a naučit žít smrt. A přitom? Přitom nám tahle hmota rozdírá kůži a napájí nás hořkostí pousmání, kdy s křečovitým úsměvem nechává na nás krůpěje. Jsou to slzy štěstí, smutku, bolesti a lásky, slzy života. Jediná slza nás nenechá si hrát se svým lesklým já, a nutí nás se řídit jejími pravidly. "Dotkneš se, prasknu" - volá ze všech stran. Má jen jedno místo, kterého se můžeme dotknout, pak nám zůstane. Tak dotknout nebo poslouchat? Tak tedy mít??? Tak co teď - teď v přítomnosti? Začít tvořit a nebo se zařadit? Zařadit do proudu potoka nedokončeného žití?!?!?
Prokletí
28. 11. 2000
Dát tip
*Slzy života: trochu obhroublé ... první sloka působí příliš monotónně ... 1. verš 2. sloky je nehezký ... možná bych zkusil nepsat to do řádků jako Básně lyrické neveršované - zkusil bych to dát dohromady jako Úvahy ... je to dílko spíš o přemýšlení než o poesii ... ale povedené m.

Anonym
08. 10. 2000
Dát tip
je to úchvatné dávám ti tipík..moc moc moc moc moc moc..se mi to líbí!!!!!!!

Anonym
08. 10. 2000
Dát tip
jo ten anonym je Irmoška

Barka
07. 09. 2000
Dát tip
fajn, měla bych to opravit .... asi ne každý :-))))).

Slunce
06. 09. 2000
Dát tip
Skvělé!!!, ale s 1. slokou nesouhlas....."ale nepřizná, že hledá" - já se přiznávám." A přitom tvrdí že už v něm žije" - to s tim souvisi - přiznávám a nežuju v něm.Dávám TIP.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru