Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zvyk je železná košila

18. 05. 2004
3
0
2900
Autor
Kelis

Humor, spíše černý, zůstává mi věrný...

Zvyk je železná košile.

 

Chtěl jsem skoncovat se životem. Nejlepší je nechat se přejet vlakem. Už dvacet minut ležím na kolejích a vlak stále nejede. Třesu se zimou. To nemá význam, asi má zpoždění. Za týden to zkusím znovu. Ležím na kolejích a vlak stále nejede, zase ne. Vrtá mi hlavou proč to dělám. Včera jsem se znova zamiloval. Mých předchozích patnáct pokusů nechat se přejet vlakem selhalo. Už jsem se dávno vyléčil, ale zvyk je železná košile. Také mne napadlo zjistit, proč ten vlak vlastně nejede. Já blbec se tenkrát spletl., on jede, jenže čtvrt hodiny před tím, co já si sem přijdu lehnout. Koukám na hodinky, no už ležím dvacet minut, musím vstát. Za chvíli mi jede autobus za mou milou. Uplynul týden. Ležím na kolejích. Zvyk je železná košile. Je vlastně dobře, že jsem se tenkrát spletl. I okolní chataři si zvykli a podle mého příchodu si řídí hodinky. Zvyk je železná košile. Drn, drn, drn, drn, drn, drn, člověk je tvor zapomětlivý, od včerejška změnili jízdní řád.


ulita
18. 05. 2004
Dát tip
:) tomu říkám mít peška...

Paranoicus
18. 05. 2004
Dát tip
Na povídku trochu dlouhé. Což takhle zkrátit?

ondrech
18. 05. 2004
Dát tip
Pěkný cinysmus.-)***

fungus2
18. 05. 2004
Dát tip
Tak to se mi líbilo. TIP

Tragicus
18. 05. 2004
Dát tip
paranoicus: na povidku trochu dlouhe? to byla legrace, ze? a k dilu... sebevrazdy, sebevrazdy... sice tema ohrane, ale je to celkem dobre... akorat, ze byses si stihla zvednout, kdybys chtela, takze se mi to nezda moc cynicke... a asi ses zvedla, kdyz to pises, ze?

Kelis
18. 05. 2004
Dát tip
Tragicus: na zvedla, ale zvedl. A vzhledem k zasnění novou láskou vlak jednoduše neslyšel. Já když začnu něco psát, tak i s nejlepší vůlí dát průběh romantice, vždy to zatočí do černého humoru.... :-)

Kytiii
18. 05. 2004
Dát tip
och jaká nečekaná pointa...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru