Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Když v ráji pršelo

04. 09. 2000
2
0
1960
Autor
Ber

Srdce stromům maluji koruny jejich varují štětcem v černé oleji spálené listí maluji ptáci v ropě ,ryby v žlutých vodách příval deště v kyselinách v chladu háje kreslím ráje stromům srdce naděje nenechej své šlépěje pod kůru stromům dupat
Carodej
01. 12. 2000
Dát tip
I já čuju!:-)

Jákob
19. 09. 2000
Dát tip
já ho čuju taky :o)

Drakkan
10. 09. 2000
Dát tip
Pořád žasnu, jak někteří vytváří pěkné rýmy a navíc to má i smysl a trochu logiky.

Yeziiinka
10. 09. 2000
Dát tip
Jímavé...mmmoc!

Javert
10. 09. 2000
Dát tip
Je v tom spousta objevných míst a opravdu pěkných míst. Třeba to dvakrát "maluji" a celé "stětcem v černém oleji / spálené listí maluji" nebo "v chladu háje kreslím ráje / stromům srdce naděje". Výhrady ale mám, jsou to takové dětské nemoci: "ptáci v ropě, ryby v žlutých vodách / příval deště v kyselinách" nezapadá rytmicky do sebe ani do celku, rým je v porování s ostatními relativně slabší. Také poslední "pod kůru stromům dupat" se vymyká rýmem i náhlým přesunem od "já" k "ty". Přes to všechno, čuju tam někde vespodu talent, takže dávám tip, který snad povzbudí nejen tebe k dalším (propracovanějším) kouskům, ale i ostatní k dalšímu čtení a kritikám, které k té propracovanosti pomáhají.

jorel
05. 09. 2000
Dát tip
8er: zajimave. jen mi tam neladi to opakovane "maluji"; ve druhem pripade bych dal neco jineho, treba "na tůji"

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru