Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přepižlaná

23. 05. 2004
22
0
9851
Autor
Matylda

"Přepižlaná."

 

    Možná znáte ten starý vtip jak kráčí pěkná kost kolem kina a jeden z postávajících mladíků řekne do placu:"Pánové, tak tu bych přeříz!" Dívka se otočí, sjede ho pohledem od hlavy až k patě a procedí mezi zuby: "Leda tak přepižlal, chlapečku."

Ano, ale není to jen vtip, ale realita.

 

    Jako nevinná panna jsem si myslela, že až o TO přijdu, bude svět úplně jiný. Budu ženou. ŽENOU! Obloha bude mít jinou barvu, stromy naráz rozkvetou, brána do moudrého světa dospělých se doširoka otevře a já přestanu být konečně dítětem.   Ten velký třesk se ale nekonal. Ale nebudu předbíhat.

 

    Na rande do bytu Jeho rodičů, když měli právě noční, jsme chodili přes hřbitov. To dodávalo našim schůzkám ještě větší punc tajuplnosti.

    O poctivost se mne snažil připravit v dětském pokojíku vedle velkého svítícího akvária. Byla jsem zamilovaná a prožívala to jako obřad. Nechala jsem se přemlouvat tři měsíce, bylo mi 17, Pavlovi o dva roky víc a byl to můj spolužák a KLUK. Byla jsem hrdá na to, že si mne všimnul největší frajer ze třídy, že se vodíme za ruce a že nám ostatní závidí. Teoreticky jsem poučená byla, prakticky jsem netušila, že první milování dá Pavlovi zabrat víc než šoférovi paní hraběnky z filmu "Bože, jak hluboko jsem klesla". Tvrdil, že milostné zkušenosti už má a doufala, že budu tedy proměněna v ženu zkušeným dobyvatelem.

    Mé milostné roztoužení se s postupujícími ručičkami na hodinách měnilo více v pozorování rybiček v akváriu. Opatrně a nešikovně se znovu a znovu pokoušel o totéž. Romantika ve mně sice vítězila, ale když se nám podařilo zlomit nohu u postele a Pavel se po několikátém marném pokusu svalil vedle mne a bezradně vydechl, zmocnila se mě panika. Erekce byla v pořádku, ale já se cítila jek nedobytná pokladna.

    "On to snad vzdá!!!" zaburácelo mi v hlavě.

    To jsem nemohla připustit. Připravila jsem se na to, že TO dnes budu mít za sebou. Zapomněla jsem na ostýchavost panny a obrátila jsem se s úmyslem se na něj posadit.

    "A nebude tě to bolet?"

    Takhle opatrně se mě zeptal. Vím, že to myslel dobře, ale nechat dílo nedokončené není můj styl. Krom toho si asi nevšiml, že mě to pižlání bolelo stokrát víc.

    "Ne," špitla jsem a myslela naopak na ukončení celého tohohle trápení.

    Co nejvýše jsem se nadzvedla a prudce dosedla.

    Povedlo se.

    Když pral v koupelně prostěradlo, na tváři se mu rozléval spokojený úsměv.

    Byl KING.

    O několik let později se mi doneslo, že se hned druhý den svým chlapáctvím pochlubil v šatně na tělocvik všem klukům. Ještě,že to prostěradlo nevyvěsil na školní stožár.

 

     V tu chvíli jsem netušila, že tento zážitek determinuje celý můj další život. Heslo:"Co si neuděláš sama, nemáš," dostalo jasné kontury právě tímto okamžikem.

 

    S Pavlem jsem chodila ještě asi půl roku, než mi dal kopačky.

Použil klasickou mužskou větu: "Víš, já žiju přítomností..." a já jen dořekla:" Chápu, jsem pro tebe už minulost." Samozřejmě jsem to oplakala, netušíce, že mi pozdější zkušenosti ukáží, jak jsou všechny naše zážitky cenným školením.

   

    Přišli další muži mého života a s nimi další zážitky, ale jedno vím jistě. I v nejintimnějších chvílích vědět, co chci a proč to dělám. A ty nejkrásnější prožitky mohu mít jen s člověkem, s kterým se vzájemně otevřeme, beze strachu, bez předsudků. Abych si už nikdy nemusela položit otázku:

"On to snad vzdá ?!"

 


Lyrae
21. 03. 2006
Dát tip
hehehe, hodně se směju:))) tip za upřímnost a taky s tebou hluboce soucítím:) akvárko s rybičkama? já si k podobným případům přisadím s obyčejnou vanou:)))

Bezinka
15. 01. 2006
Dát tip
čte se to dobře...:-)

assez
07. 01. 2006
Dát tip
ach jj...taky mi to neco pripomina...ze by vsechno muzske pokoleni?? nee,urcite nekterym krivdim,ale v otazce jejich nezostuzene a bezvyhradne dokonale muznosti je tady tohle dilko jako dobry zarez ;-)) TIP

Vihar
23. 11. 2005
Dát tip
No právě - holky, jak jsem vypozoroval z jejich pláče na mém postpubertálním rameni, odevzdávaj svý věnečky skoro vždycky těm týpkům, o který by si za normálních okolností a přílivu zdravého rozumu neopřely ani to kolo (za mého mládí se říkávalo, že by se na něj ani nevychcaly)

eleja
23. 11. 2005
Dát tip
vidis, ja takovy pripad nejsem a prece jenom je mi to hodne blizke ;-)

to je jako odevzdávaj tak ochotně tobě?:-)) (todle totiž vyplynulo z tvé kritiky...:-)) mimochodem, nejni to pravda! to ti asi nebrečela na rameni žádná z mých známých... jo, říká se to kolo, o čůrání znám jinou hlášku: "plameňáci? tak těch bych si nevšiml ani kdybych na ně ch...=sprostější obdoba slovesa čůrat !":-)

Vihar
23. 11. 2005
Dát tip
elejko, přehlédla jsi "skoro všechny" šak ale dík za souznění skleničko, já ti snad provedu cikánskou antikoncepci (kopanec do břicha) neprovokuj. Navíc máš nějakou šmatlavou dedukci. Mě se chodily vyplakat spolužačky a kámošky až když procitly, tedy pozdě. Za mého mládí platilo, že s použitou si dělej co chceš, ale na pannu nešahej, pokud jí opravdu nemiluješ. Moje rameno jich pár ještě unese, a potřebuju vyprat košili, tak je klidně směruj na mne

chi, šmatlavá dedukce, jo?:-) s těma cikánama jsi mě naštval, ale neboj, já taky vim, kam kopnout...:-) a k tvému mládí...nu co já vim, co platí mezi hochy...jsem přece jen kus skla...:-(

Vihar
23. 11. 2005
Dát tip
s tím kopancem jsi si začla svévolně ty pod Millyninou menstruací :) a dodnes jsi ho neobjasnila, ač jsi byla v klubovní diskuzi opakovaně vyzývána. :) V žáru tečeš jako sklo?

Vihar
22. 11. 2005
Dát tip
Zaklubám skoropannám

no, asi mi to fakt něco připomíná...ale neberte to nijak konkrétně!:-)))rozveselilo, jen konec by tam ani nemusel být, klidně bych skončila u stožáru, ale v poho, teď se mi to kafrá, že?:-)

eleja
22. 11. 2005
Dát tip
no, to mi neco pripomina ... :-)) ale jinak napsano ctive, dobre.... ale o Pavla bych si ani kolo neoprela :-)

MeTB
20. 09. 2005
Dát tip
Jo, sex je dřina. Teď si uvědom, že bys´ při "prudkém dosednutí" nějak sklouzla, nebo co já vím...AU. :-)

Vihar
14. 09. 2005
Dát tip
Teda holka, tohle je druhá povídka co od tebe čtu, od té "Mrchy sobecké" se to dost liší mravními postoji. No, vono když stojíš před již propluženou branou s poněkud divokou minulostí, je od tebe ze strany ženského pohlaví automaticky očekáváno a předpokládáno, že budeš ve všem lepší, delší, výkonnější (a já nevím co ještě), a to navíc hned napoprvé, než všichni ti tví šťastnější předchůdci, co k tomu navíc měli lepší příležitosti. Takže to chce pevné nervy, naprostou absenci citu, natožpak nějaké té lásky. Jenže Citliví a milující kluci zpravidla nebývají šicí stroje, co prošijou skrz naskrz bez zachvění živé maso stejně jako látku... Ale co, cílevědomé ženy přece nestojí o lásku a city, jsou to přece naivní projevy doznívající puberty, nebo ne? Giovanni Boccacio by si tě jistě vzal do kruhu, kdyby psal zase nějaký ten Decameron...

Manon2
22. 07. 2005
Dát tip
To je spíše tragické, než komické ... ale pobavilo.t

Elanor
07. 06. 2005
Dát tip
Tak jsem se zase jednou zasmála :) tohle ám jako avi :) jak se nechat přepižlat :))

Jeala
07. 06. 2005
Dát tip
tak za tohle máš bod... : ) tip

Pure
23. 02. 2005
Dát tip
:-)) pěkné, čtivě napsané

Gerzon
27. 05. 2004
Dát tip
Mně i mé první dívce se naše první (pro oba) pižlání docela líbilo. Jen nás při tom předčasně vyrušili rodiče, ale to už je jiná pohádka. T*

chikvadrat
27. 05. 2004
Dát tip
fakt líbí-doufám, že o mě jednou nenapíše někdo to sam=>budu se snažit slibuju. t***

StvN
25. 05. 2004
Dát tip
Tragicus mě tvůj názor taky zajímá. dismorphia - bohužel nejsem telepat a nevím, kdo zorvna žádá nebo nežádá mou pozornost. Každopádně mé avízo u tebe evidentně splnilo svůj účel. Ukazuješ, že jsem ho neposílal zbytečně.

dismorphia
25. 05. 2004
Dát tip
StvN, no já pak spíš reagovala na Tragicuse, ale to je fuk :)

pozorovatel
25. 05. 2004
Dát tip
Některé kritiky a ohlasy na kritiky se mi tu vůbec nelíbí. Dílko je celkem dobrý. Forma mi tu jasně dominuje nad obsahem. Možná je to spíš pro holky, nevim. Jóó, o přepižlání se musí pokoušet oba. Nejsem gynekolog, ale mám takový dojem, že u některých je panenská blána prostě pevnější... Hlavní hrdinka mi neni vůbec sympatická. Tu bych ani náhodou nepižlal. Ostatně ani Pavel se mi nelíbil... O panictví bych chtěl určitě přijít jinak.

Matylda
24. 05. 2004
Dát tip
Teď už vím, že TEN SPRÁVNÝ TO NEVZDÁVÁ, jenže se k tomuto poznání musím dopracovávat metodou : pokus - omyl.

dismorphia
24. 05. 2004
Dát tip
Tragi, příště bys mi mohl aspoň poslat avi, když už na mě mluvíš - to je slušnost - to jen tak pro pořádek... já se učila (už nevím ve které třídě), že uvozuje se jen to, co je opravdu vyřčeno.. já si za svým stojím..

StvN
24. 05. 2004
Dát tip
A Bravíčko byste tipovali taky, že ano? Tenkrát porpvé. Matyldě blahopřeju k poznání, že jen jedna žena TO dokázala bez práce. Ostatní holt musí pochopit, že musí tím svým zadečkem taky trochu hnout.

dismorphia
24. 05. 2004
Dát tip
StvN: a avi proč? kdo je na to zvědavej?

jako kazdy chlap s urazenou jesitnosti ma pocit ze to musi vedet celyy svet..:*))))))))

Craerassy
24. 05. 2004
Dát tip
StvN..ne, Bravíčko ne, mazlíku...ale dobře napsané dílko ano...mrkneme i na tebe, ať vidíme, kdopak je tak nemilosrdný:-))

StvN
24. 05. 2004
Dát tip
Craerassy - dobře napsané dílo, cha. Mno, to je docela odvaha, napsat tato tři slova za sebe pod tímto vtipem.

dismorphia
24. 05. 2004
Dát tip
hrochu, pravděpodobně :) StvN, ale nějak se tě to dotklo :)

StvN
24. 05. 2004
Dát tip
O to mi nešlo.

no co uz...akorat to tak proste zni...mozna existuji veci ktere chlap nemuze pochopit co?...

StvN
24. 05. 2004
Dát tip
Proč útočíš na chlapy? Cítíš se snad dotčena?

Dero
24. 05. 2004
Dát tip
My, hermafroditi, to máme nejjednoduší ... ;o)

Dero
24. 05. 2004
Dát tip
Jo - a Bravíčko bych asi taky tipoval, protože není výjimka, že když už se k němu dostanu, tak se začtu a po pár minutách slzím smíchem ... ;o)))

Tragicus
24. 05. 2004
Dát tip
dismorphia: asi jsem zapomnel a rozhodne to nebylo z neslusnosti... a StvN ti posilal avi, protoze je to neslusne, kdyz k tobe mluvi ho neposlat... ja si za svym stojim take, myslim, ze mnoho lidi praktikujicich psani - spisovatele - to vi lepe nez teoretik - ucitel... to jen tak pro poradek...

Yossarian
24. 05. 2004
Dát tip
áá, Matylda zas píše o panenství :o) chybí ti tam -já- v jedný větě! ale je to bezva jako skoro vždycky *

dismorphia
24. 05. 2004
Dát tip
Tragicus: Kdybys jen ze sebe nechtěl dělat hlupáka a nemluvil z cesty. Víš dobře, že to, cos psal ty, bylo přímo na mě (čili by avi bylo na místě - jestli jsi zapomněl, dobrá, kvůli tomu se tady snad nemusíme začít handrkovat jak dvě děti), ale to, co sem napsal StvN byl pouhopouhý skřek do prázdná, ani nevím, jak jinak to nazvat. Nic, co by kohokoliv tady muselo zajímat, nic konkrétně pro mě - proto to mé rozhořčení kvůli avízu. Ale to ty moc dobře chápeš. Ať už jsi bystrý jakkoliv, tohle snad tak nepochopitelné není. "myslim, ze mnoho lidi praktikujicich psani - spisovatele - to vi lepe nez teoretik - ucitel..." můžeš mi ještě pro pořádek říci, do které z těch dvou skupin řadíš mě a do které sebe? pakliže totiž to zařazení nemáš, nechápu, proč jsi vybral zrovna tyto dva břehy a přijde mi to poěnkud zcestné...

Tragicus
24. 05. 2004
Dát tip
heh... myslel jsem, ze tva inteligence si odvodi, ze nemluvim ani o jednom z nas... "já se učila (už nevím ve které třídě)" => myslim, ze te to ucil ucetel/ka => teoretik... "to zalezi na stylu autora, nekdo pise: -On to snad vzdá!!! zaburácelo mi v hlavě. nekdo tak jako autorka a nekdo beze vseho..." => myslel jsem autorem spisovatele... StvN neposlal avizo jen tobe [napr. i mne], jelikoz mluvil konkretne ke vsem, co dali tomuto dilu tip... a mne jeho nazor zajima...

dismorphia
24. 05. 2004
Dát tip
skvěle... ono zeptat se není nic na škodu, víš? rozhodně lépe se ptát, než pak nevědět :) ačkoliv tedy ani v nejmenším nemohu souhlasit s tvým názorem, že spisovatel zná všechno z gramatiky lépe než teoretik.. to bys musel jít případ od případu - takhle to zní spíš jak zobecňování, které je k ničemu... jsem si vědomá toho, že avízo od StvN bylo hromadné (má inteligence mi dala impuls, ketrý pramenil z toho, že se ozvalo více lídí), ale já mohu říct, že mě jeho názor nezajímá... za jedno nejsem příliš zvědavá na to, jak to má dotyčný rád v posteli, za druhé když já se rozhodnu netipovat tam, kde ostatní jásají, hned kvůli tomu nerozesílám hromadná avíza, aby viděli, jak jdu proti proudu... a už tu nechci Matyldě špinit prostor, čili odcházím, neboť tato debata se místy zvrhává ve štěkání dvou malých rozmazlených parchantů.. bohužel, říkám si, bohužel pro mě...

Tragicus
24. 05. 2004
Dát tip
nu, jen by mne zajimalo, proc bohuzel pro tebe? jestli nechces spinit prostor tady, klidne mi ho pospin pod mym nickem, nebo napis zpravu :]... ja ho tedy spinit jiz nebudu tez ;]

dismorphia
24. 05. 2004
Dát tip
to byla jen moje umíněnost, která si neodpustila nabubřelou poznámku ... dík za pozvání, někdy třeba využiju.. :) jedna omluva pro Matyldu :)

Dr_Lecter
23. 05. 2004
Dát tip
Je to na můj vkus literárního vymýšlivce nějak hrozně moc upřímný...a taky dost dobře napsaný...T

:*)))))))))ach jak mi to neco pripomina:*))))))))))tak jsem se cele cteni usmivala a rikala: Ach boze...to byly doby:*)))))))madam mate muj tip:*))))))))

Delahaye
23. 05. 2004
Dát tip
:-)) ten správnej to nikdy nevzdá ... T. + avi

Craerassy
23. 05. 2004
Dát tip
tip

Dero
23. 05. 2004
Dát tip
***

Elyn
23. 05. 2004
Dát tip
jo, Matylda to umí podat.. a Delahaye má pravdu..;)

dismorphia
23. 05. 2004
Dát tip
:) trošku zpovědnice švih to má, čtivá záležitost... nad něčím se s úsměvem kývá hlavou :) jednu malinkou poznámečku budu mít: k tomu, co si říkáme v duchu, uvozovky nepatří.. to je poznámka k tomu: "On to snad vzdá!!!" zaburácelo mi v hlavě.

LaMouette
23. 05. 2004
Dát tip
ech... vzda to kolikrat i ten spravnej.. :-))) ale je to uzasne napsany.. tiky za poctenicko.. :-) *

fungus2
23. 05. 2004
Dát tip
Rozhodně TIP

Tragicus
23. 05. 2004
Dát tip
ale ano, nebylo to spatne... : dismorphia: "k tomu, co si říkáme v duchu, uvozovky nepatří.. to je poznámka k tomu: "On to snad vzdá!!!" zaburácelo mi v hlavě. "" s tim nemuzu souhlasit... to zalezi na stylu autora, nekdo pise: -On to snad vzdá!!! zaburácelo mi v hlavě. nekdo tak jako autorka a nekdo beze vseho... jen tak pro poradek...

Marthin
23. 05. 2004
Dát tip
Trochu hořkosti na závěr..;-)

Print
23. 05. 2004
Dát tip
:-)***!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru