Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Milano - s/t

01. 06. 2004
2
0
2590
Autor
Waawe

milano

s/t

7 trax / 23:23

 

 

Trio Milano z Kopřivnice = Přímočarost a nekompromisní texty.

 

 

Tyty atributy nás v podstatě doprovází celou deskou. Úvodní Nepřítel se do vás zaboří, jako ostří tisíců nožů. Kytara je krásně pročvachtávána výraznou basovou linkou a bicí jsou charakteristické svou výbušností a rozevlátými činely, které se vznášejí nad tímto celým, hlukovým monstem . Zpěv neboli řev je záměrně disharmonický a spolu s nekompromisními texty stmeluje Milano ve vysoce oktanový celek, který vás zahřeje (jak píší na úvodním listu piper records) všude jen ne na duši.

Všechny skladby jsou postaveny na poměrně svižných základech (nepřítel, nikdy, alko) a vyjímku snad tvoří jen (měsíc - z druhé poloviny desky), který je od začátku srážen k zemi kytarovými vazbami - neskutečně hutný a hrubozrný zvuk.

Textová a šokující výpověď (nymfomanka) se odraží i v jiných skladbách a vytváří tak jakýsi psychedelický opar, z kterého se nejčastěji vynořují témata jako drogy, sex a alkohol. Vše upřímně a bez žádných servítků. Booklet se taky celkem povedl. Ke každému textu je zvlášť nakreslen obrázek. Nemusím podotýkat, že vesměs surrealistický. To vše v souladu s hudbou a texty.

Pokud máte rádi přímočarou postpunkovou jízdu na pomezí hc/punku jsou pro Vás kopřivničští Milano tou pravou volbou.

Milano provokuje, textově doslova šokuje, ale přesto chutná...hodně pálivá směs !

 

7/10


Kostka
12. 06. 2004
Dát tip
Miláno je sice pěknej, zvláštní název pro skupinu, ale ta hudba by na mě byla asi už moc pálivá... (Já jsem teď objevil jinou novinku: čerstvě vydané album brněnských Květů.)

Jokaste
04. 06. 2004
Dát tip
Něco takového mi v časopise chybí...nechceš občas spolupracovat? :)*

vesuvanka
01. 06. 2004
Dát tip
Ani já tento druh hudby moc neznám, ale popsal jsi ji tak pěkně a barvitě, že si živě dovedu kopřivnické Milano představit a docela by mě i zajímalo, ale jsem moc daleko. Z Tvého textu vyzařuje nadšení - jiskra, kterou se snažíš předat dál....... A za to veliký TIP

Seregil
01. 06. 2004
Dát tip
Hmmm....*

Petr_Pan
31. 05. 2004
Dát tip
Člověk se aspoň dozví o něčem, o čem nic neví a v podstatě ho to ani nezajímá - ale - přečetl jsem a musím říct, že je to psáno moc dobře a čtivě - jak má být :-))

cmukina
31. 05. 2004
Dát tip
hmm....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru