Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Koulelo se sluníčko

07. 06. 2004
1
0
2544
Autor
Babetka

 

Koulelo se sluníčko,

ne tak rychle – maličko,

přišel ale velký mrak

a schoval si ho pod kabát.

 

Když to strejda Vítr slyšel,

honem z velké dálky přišel,

zadul, zavál a mrak je pryč,

slunce dál se koulí jako míč.


Babetka
06. 07. 2004
Dát tip
:-) To já si to myslím u něčeho jinýho než u kytar, ale každej máme to svý... :-)) To se mi asi nepodaří ji načapat! Nejsem totiž přes týden doma, takže má dost času na zahlazení stop. :-) Ale vždyť ona to v podstatěmyslí dobře. :-) A mě vážně nechybí věci, u kterých jsem už zapomněla, že je mám. :-)

Babetka
05. 07. 2004
Dát tip
No dobře, dobře! Když tu kytaru tak potřebuješ, tak ti přeju, ať ji co nejdřív dostaneš! :-) Já jsem hrozná, schovávám si i úplný pitominky, který mi něco připomínají. :-) Sestra mi je už potají vyhazuje (já si totiž nepamatuju, co všechno mám schovaný, tak jí ani nemůžu usvědčit, ale mám jistý podezdření... :-) ).

Beezer
05. 07. 2004
Dát tip
Kytary :-) čím víc... Musíš ji načapat. To bude tvoje výhra :-) Ale mě se to ještě u našich nepodařilo :-(

Beezer
30. 06. 2004
Dát tip
Neskromnej??? Já ten zvuk opravdu využiju. A navíc, není kytara jako kytara :-) To jsme na tom podobně. Já si taky nechávám samý pitomosti :-) Naši už řvou ať ten bordel vyhodím a já ne a ne :-)

Babetka
29. 06. 2004
Dát tip
Ty seš teda ale neskromnej! Máš tři kytary a chtěl bys ještě! :-) Ale co, někdy se neskromnost vyplácí... Takže ti držím palečky, ať si aspoň ty dvě ještě pořídíš. :-) Nojo, ty citový vztahy to je hrozná věc. :-) Já kvůli tomu nejsem schopná vyhodit skoro nic. :-) Všechno mi něco připomíná...

Babetka
26. 06. 2004
Dát tip
Nojo, nároky se mění. :-) Jéé, kytara - proti nové bych taky nic nenamítala, ale s tou dosavadní jsem v celku spokojená. A mám k ní "citový vztah", takže se budu držet Svěrákovi rady, kdy v jedné písničce zpívá: "Neopouštěj staré věci pro nové..." :-) Jinak uvidíš, že se ti to přání splní - stačí doufat, věřit a snít.....

Beezer
26. 06. 2004
Dát tip
Já mám tři, ale furt je to málo. Ještě by to chtělo aspoň dvě :-) Taky mám jednu stařičkou, ale tu nepoužívám. Ale za nic bych ji neprodal. To už je ten citovej vztah :-) Je to i památka. Jo, víru naám nikdo nevezme. Stejně jako sny. Ty jsou jenom naše. To je na nich krásný.

Beezer
23. 06. 2004
Dát tip
Hmm. Tak to si docela změníla nároky :-) Já vlastně taky. Dřív jsem chtěl kopačák a teď další kytaru. Ale to je spíš přání než sen :-)

otmar
21. 06. 2004
Dát tip
až na ten protáhlej poslední verš to je fajn

Babetka
21. 06. 2004
Dát tip
Díky! :-) Já jsem ten poslední verš pořád přepisovala a přepisovala a nakonec jsem to nechala tak. Vždyť "vo co de?". :-)

Beezer
11. 06. 2004
Dát tip
:-) Tak to se děti pomějou. Dětství mi taky začínáí chybět. Žádný starosti, jen to co jsme chtěli a hlavně sny. Ty nám nikdo nevzal. Bohužel se sami začali rozpouštět :-)

Babetka
11. 06. 2004
Dát tip
:-) Už se poměli. Naučila jsemto děti mého bratrance, protože na jinou dětskou básničku jsem si nemohla vzpomenout. :-) A docela se jim líbila. Ale to jsou ty dětský nekritický oči... :-) Sny se možná rozplývají, ale zase jsou nahrazovány sny dalšími. Tedy aspoň u mě. :-) Už jsem přestala snít o nový Barbie, teď by mi docela stačilo nový auto. :-))

Marko
07. 06. 2004
Dát tip
Zbytečná slova. Škrtat, škrtat, škrtat. Proškrtat a bude dobrá. MK

Beezer
07. 06. 2004
Dát tip
Vrátit se tak léta zpátky. Takovýhle básničky jsem miloval. Pár slovíček opravdu přebejvá. Ztrácí to tu dynamiku. Ale Jinak fajn nápad. Taky bych chtěl mít takovýho strejdu :-) Zavál by, a všichni ti zlí by byli včoudu :-)

Babetka
07. 06. 2004
Dát tip
Marko: Nojo, ale když z toho všechno vyškrtám, tak tam nic nezbyde... :-)

Babetka
07. 06. 2004
Dát tip
Beezer: Jojo, mě se taky nezdá dokonalá, ale přepsat ji už nemůžu, však víš proč... Napsala jsem ji jako ůkol do školy do tělocviku (patří k tomu ještě různý cviky), takže jsem o tom moc nepřemýšlela. Je to taková blbůstka. Dala jsem ji na Písmáka, abych tady neměla jen vážný věci. :-) Taky bych se často ráda vrátila do dětství. Láká mě ta bezstarostnost... Nojo, takový jsou lidi - když jsou malý, chtějí být velký a zase naopak. :-) Jojo, taky bych brala takovýho strejdu... I když mi stačí ti moji skuteční - neodhání sice zlý lidi, ale špatnou náladu určitě. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru