Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Babička (jak od Boženy Němcové)

17. 06. 2004
1
0
3049
Autor
SilverArrow

Zdar písmáččí hlavy tak vám jdu naprat zase jeden šroub do palice...Mám pohádkovou babičku kde nejhlubší je les, tam chodí laně blít (nebo tak nějak to bylo? no nic měla to být básnička na úvod)

          Věřte nevěřte, ale já mám takovou babičku, že podle ní je ta od Boženy Deutsch slabej odvárek. Myslím tudíž, že stojí za to pokusit se o její stručnou charakteristiku.  Až to dočtete (no nechci se přecenovat možná to ani nedočtete) taxe možná zeptáte proč to do nás ten trapák hustí? Nechci vás nechat na pochybách. Tuhle jsem četl,asi ve Financial Times, že když přijel Michael Douglas žádat o ruku Kateřiny Beta karoten Džounsové do Walesu tak se tou jejich angličtinou nebyl schopen domluvit. No a  já jsem zvědav jaxe domluví naše babička se sestřenicí z Kanady, která je tu coby dub až na ní spustí asi takhle:

      

                          Jé Klárinko, víš kdo umřel? Ten Šimák co dělal v televízi s Budílkovou. Toho je škoda, to jsem se vždycky nasmála až jsem si krůpla! A taky ten ten politik bejvalej ministr kultury Digr spáchal sebevraždu no to je hrozný. Prosimtě dojdi pro noviny, hoď je ke kotli a přines mi ty reklamní letáky od Edenky, Ploce, Penysu a Mikra. To já ráda čtu. Vobčas tam mají levný hranůlky, vokůrky, češněk nebo nějaký krmení kojce a  našemu Damlatínovi.

                    Ale jinak nakupuju radši u Vitmanců tam je to levnější...

Jak se mám? Ale dobře! Vobčas mušim sice na nově postavenou a zkaloudovanou polokliniku k doktorovi ale celkem to ujde! Představ si je mi vosumdesát ale furt vidim jak votříž. Co si dáš k jídlu? Protože jak k jídlu tak k dílu. A taky si pamatuj, že peníze patří pod počtář! No no tak máme kuláš ochucený žičíčkou podbradky z toho modrého kelínku.

               A holka taky sleduju tu Supr star a teď mi vyhodili toho Sába toho jsem měla tak ráda...Včera si představ tu byli z toho Mantinelu jak je tam to kolo štěstí a namontovali nám novej bazejn.

                Je ej je je to sem se to unavila mušim už do postele tak bundý de!!!!

 

 

 

Bonus Kletra Pivotného nejupocenějšího komika na světě: tak sem tu milí čtenáři opět já. Agentku Peřinu Johdalovou jsem nechal u soudu, to ale nevadí o ubohý vtip nepřijdete-

 

 Sleze ježek z hřebenu a povídá"No tak nic!"

 


SilverArrow
01. 08. 2004
Dát tip
Milí zlatí přináším vám aktualizaci a jsem přesvěden že stojí za to.Takže jedem: Včera si babička přinesla jogurt a měla štěstí, protože byl poslední v LEGÁLU. Tak ho snědla a šla kamarádce na pohřeb kde zpívali nádherně na TCHÓRU.

angel1
01. 08. 2004
Dát tip
ještě, že ne nad tchórem-ale to by asi nikdo moc dlouho nevydržel:o)

SilverArrow
22. 06. 2004
Dát tip
Šnečí domečku: to si docela ulít!!! To že takhle hlásí neznamená že je tak blbá jako 20% našeho národa. Je to kovaná ODSačka a jméno V.K. nekomolí. !!!Dneska ráno nebylo babičce moc dobře tak si -mušela vzít kolíčko-!!!

ulita
22. 06. 2004
Dát tip
Tak to se mi ulevilo, fakt :)

angel1
22. 06. 2004
Dát tip
moje teta říká taky kuláš, ale nevolí ftáčky ani češinky, o to radši si dá furNet

angel1
19. 06. 2004
Dát tip
a já miluju pitomosti T

ulita
17. 06. 2004
Dát tip
Hele a nevolí ona komouše? Já jen že si - při vší úctě - takhle nějak představuju jejich typickýho voliče...

dyt to je okouzlujici blbustka:*)))))))tak sem se tady hihnala v anonymnim davu spolustudentu..ale ani moc nekoukali..uz se tesim na priste:*)))))a pozdravuj babcu:*))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru