Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Básníkova euforie

12. 09. 2000
1
0
3487
Autor
Vojtek

10.6.2000-BRNO(samota)

Vím dávno co je to napsat báseň jenž křupe po slaných sušenkách co den za dnem běží v reklamách na apoštolské riffy smutných běženců z apollonských zámků slunce Sedni si k nám... pochyď pero zbrocené krví ingoustu z indigových plantáží dávných světů a vystříkni a stříkej na papír bílý jako luna co se den za dnem stále objevuje a bez reptání svítí Nad město na pahorek jsem se posadil vytáhl pero z kapsy zánovního saka firmy evoluce pak poklekli všichni neznalí co dávné světy nikdy neobjeví a diktovali mi slova co jsem nikdy neslyšel a snad už nikdy neuslyším Má píseň řvaná sytým barytonem (pouze za měsičních nocí) odhalila svoji krvavou tkáň a dovolila mi abych se pozvolna tence tiše a lehce dotýkal nahých orgánů Na pět nebo na šest strun jsem ji před nastoupeným kongresem spojených mocností tajných obřadů tiše zpíval a pánbůh seděl na mraku tiše přikyvoval a křoupal slané sušenky co se den za dnem objevují v reklamách na apoštolské zámky slunce které každý může mít - a stejně je nemá
Pája
07. 11. 2001
Dát tip
tahle je skvělá no prostě*

líbí moc..

Vyjan
14. 11. 2000
Dát tip
Věnuj víc pozornosti pravopisu - především si rozmysli, jestli v básni chceš mít interpunkci, nebo ne. Asi je to fakt psané v eforii - to je vidět na jisté uspěchanosti, nepůvodnosti obrazů. Námět ani výraz nejsou špatné, ale chce to ještě dotáhnout.

chirurg
05. 10. 2000
Dát tip
Vojto,jsem tady...

Vojtek
26. 09. 2000
Dát tip
Tobě se to libilo???

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru