Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vychovám člověka

Výběr: child, Noe1
21. 06. 2004
16
0
9981
Autor
Voloďa

Monetnálně pracuji na broušení nerýmovaného stylu. Troufám si tvrdit, že je to ještě lepší než minule. Pokud se vám bude báseň líbit nezapomeňte dejte mi tip a když ne, tak se podlení aspoň inspirujte. Výchova je dneska špatná a mnohé děti se jen toulají po sídlištích a neví nic.

Až budu mít dítě
žádné takové!
dívání na TV
déle než hodinové

 

Dám mu papír, potřeby psací
zkušenosti
jak psát verše
a ne ledajaké a zbytečné
bez názoru (třeba o veverce)

 

budou muset být

 

O lidech i lásce
o chlebu i o jeho pomazánce

přihlásím jej na literární servr
a očka mu zajiskří

a řekne táto
chci být dobrý jako ty!

 

nechci kouřit dým (jako komín), alkoholu upít (jako hospodový upír)
získat uznání a tipi

..jako ty

 

Jablko nepadá daleko od větve
v té době já už bard
(aspoň 50 tipú vždycky hned na začátku dostanu (a v redakci budu))

a já mu podám mozolú  ruku


řeknu poď

 

syne

 

já ti pomohu

 

abys mne aspoň téměř nahradil až spadnu do hrobu

 


probe
21. 04. 2005
Dát tip
Voloďo, Voloďo, proč já neměl otce jako jsi Ty??! Kde já mohl být!

alter__Nick
01. 02. 2005
Dát tip
nečetlo jsem to, ale tip

Silvita
16. 01. 2005
Dát tip
celkem líbí .... trochu originál, zdá se mi

Fairiella
03. 11. 2004
Dát tip
Budeš brát jako hlubší kritiku, když ti sem napíšu, že souhlasím s Imane? a to naprosto ve všem. Díky, že jsi vystihla mou myšlenku líp než já :-)

hele se mi jako jo.... líbí.... styl básnického střeva.....a stejně mi někoho připomínáš.... tak a já na to přijdu.... časem..... :-)) za velmi osobní přístup k vážným věcem i nevážně.... t

JSDS
20. 10. 2004
Dát tip
Myslím,že máš u mě body za odvahu to zveřejnit...

Celebrian
20. 10. 2004
Dát tip
No ehm...já radši du...

VenusHalley
09. 09. 2004
Dát tip
servr. paneboze volodo nemej deti. svet ma dost svych problemu.

Jiljí
18. 08. 2004
Dát tip
no tedy..

arthamir
01. 08. 2004
Dát tip
ty tady budeš věčně... nesmazatelně jsi se zapsal :-)))

sk8ergirl
19. 07. 2004
Dát tip
:o))....máš to pěkně naplánovaný...i když pochybuju, že by to takhle vyšlo...

sk8ergirl
19. 07. 2004
Dát tip
Jo, zapomněla sem říct, že se mi z toho asi nejvíc líbí název :-P

Zbora
16. 07. 2004
Dát tip
Ještě jednou absolutní souhlas s Imane. Co je na té básni nepochopitelného? Co je na ní geniálního, co nadčasového? Co?

Zbora
16. 07. 2004
Dát tip
I se Sunmoon.

Voloďa
13. 07. 2004
Dát tip
sunmoon: Já jsem ti teď nic neposlal, jestli jsem tuto báseň avízoval, tak už je to dost dávno a je vidět, že teda na písmák moc nechodíš a mezi nás pořádné písmáky nepatříš. Dej mi pokoj.

Sunmoon
13. 07. 2004
Dát tip
:o)) ano, od 20.6. jsem byla na dovolené, umělče.

Courtney
12. 07. 2004
Dát tip
malebné:-) típek

Sunmoon
12. 07. 2004
Dát tip
drahý autore!!! Prosím, vynech mě v rozesílání svých avíz. Nejsem zvědavá na takovýhle bláboly. Možná to má být humorné a pokus o recesi, ale je to strašný...ještě s těma hrubkama. nicméně...tady na tom serveru jsou snad všichni autoři kvalitnější, než Ty. Tipy (ano, správně...Tip se skloňuje podle hrad - od toho to tvrdé y na konci) takto udělené nemají valné ceny...ale asi jak pro koho.

noeran
11. 07. 2004
Dát tip
ježišmajra, kam jsem to vlezla... Voloďo, ty vydlabanej meloune, nechápu, kam svůj egocentrismus strkáš, vždyť se ti nemůže do hlavy ani vejít... i přesto, že mu tam nic jiného nepřekáží... zřejmě mám odlišný smysl pro humor... a jsem pro vytvoření speciální kategorie "Voloďovina", však ona by se užila...

Kézlo
07. 07. 2004
Dát tip
kesk´se? en RECESIST! Voloďo, neškodilo by řadit tvá díla do kategorie MIMO, či INDISPOZICE. Jsi buď totální recesista, nebo totální blb! I´m sorry, je mi líto, ale nemohl jsem jinak. UPALTE MĚ!

NIghtRunner
04. 07. 2004
Dát tip
viz Imane

Imane
04. 07. 2004
Dát tip
názor nezměním,prostě NE

angelik
30. 06. 2004
Dát tip
tak to je, myslim, dost vtipné. Jo, je to hodně vtipné, je to fakt srandaprča. Jo, tipnu si (ti):)*

Barde, to víš, že jsem ti dal tipa, mě můžeš brát klidně vážně, to já se jen tak nevážně projevuju.:-)) Souhlasím totiž s Noe1. Už jen tvý poděkování WiruZovi by bylo na samostatnýho tipa.:-) Tak se tuž a piš dál ve svym velkym duchu a ne takový nudný sračky jako Ospalé odpoledne, i když si za tu ptákovinu sklidil nejvíc tipů. Vůbec jsem se u toho totiž nezasmál a to je chyba a rozmělňování tvýho velkýho talentu. Měl jsem chuť ti věnovat ještě jednu báseň, ale radši nevěnuju, protože tak skvělý obraty jako hospodový upír, mozolů ruku či kouřit dým jako komín bych nesved ani kdybych se rozkrájel a byl by to jen tvůj stín.:-)

Noe1
25. 06. 2004
Dát tip
Imane: když už si mi poslala to avi (nemám rád vlezlosti) tak ti musím říct že Voloďa je jen nepochopený, nikoliv přehnaně seběvědomý či vlezlý. Voloďa je solí Písmáka, fenomén který přináší na tyto stránky svěží mladý duch. Voloďa je budoucí Mácha, Bezruč, Borovský, Majakovskij a Bojar dohromady. Voloďo, nenech se znechututit. Piš barde, piš!!!!

Voloďa
25. 06. 2004
Dát tip
Moc děkuju WiruZe, udělal jsi mi velkou radost.. pro mě je bohužel zatím každý výsledek přez deset tipů dobrý.. Jsem taky moc rád že ty mně chápeš! Mě tady lidi i nadávají a přitom já nikomu nenadávám. Mě by do redakce zatím nevzali, protože nedávám tipa moc lacino a lidi by byly naštvaní, že jim dávám málo, ale tebe by mohli - máš hodně, taky nějaké dáš a dokonce i mě chápeš (i když nevím co je na tom pro některé vlastně tak těžký)

Voloďa
25. 06. 2004
Dát tip
Beddy: jejda děkuju, teď se dívám na pravidla a má tam být - téměř a né témněř. Hned to jdu opravit, ještěže to jde..

Voloďa
24. 06. 2004
Dát tip
Child: Nemohl jsem tady dva dny přijít, ale stejně mi to nedá aspoň opožďeně reagovat na to co tu o mě šíříš. A že mě nebereš vážně ..(kecy) Já jsem moc rád, že jsem se dostal do výběru i když omylně. Doufám že přijdeš na sras (ten papouchův) abys viděl že opravdu existuji. já si ale myslím že částečně si mě tam nedal jen pro legraci (a většinou lidi říkají že jsem se zlepšil), ale jako částečně i normálně! a´t tak nebo tak ti za svůj první výběr moc děkuji. Jen si myslím, že minulé dílo je ještě o něco lepší a i tipů má víc. Měj se hezky

Imane
24. 06. 2004
Dát tip
Takže:Nemám ráda přehnaně sebevědomé lidi(viz. obsah básně),nemám ráda vlezlost(viz. avíza) a opravdu nemám ráda tyhle myšlenky.Věřím,že mnohým lidem,se to může zdát perfektní,krásné,dokonalé atd. ,ale pro mě autor a tahle básně představují slabší průměr,ještě oslabený vlezlostí.Autor by se měl osvobodit od touhy získat co nejvíce tipů a začít psát srdcem pro lidi.Potom to bude pro mě na tip

dismorphia
24. 06. 2004
Dát tip
imane, to avi snad nebylo nutné.. (jen jestli teď Voloďa nebude smíchy v pase zlomenej :) )

Elyn
24. 06. 2004
Dát tip
dis :)) jistě bude...:)

dismorphia
24. 06. 2004
Dát tip
to si myslím, El :) začínám ale jemu a té jeho hře přicházet na chuť :))

Elyn
24. 06. 2004
Dát tip
Imane, jen poznámečka, Voloďa je skorem geniální,nikoliv slabší průměr.. :) dis... tak nějak..:)

WiruZ
24. 06. 2004
Dát tip
hey volodo ja te nemuzu dat do vyberu nejsem v redakci.....tak aspon tipa co ty na to..... a hele.....Imane ty si to vubec nepochopil Volodu....fakt ne....

angel1
23. 06. 2004
Dát tip
haha-když opraví hrubky 50% hodnoty díla je pryč. Ještě styl a myšlenku a je tu prázdno

child
23. 06. 2004
Dát tip
kecy

machal
23. 06. 2004
Dát tip
Tentokrát mám málo času a proto jsem nestihl přečíst kritiky u kterých se zde na odkazu Voloďa velice pobavím, leč stihl jsem si přečíst dílo a musím říct přátelé, že tentokrát mi to přišlo, že to má něco do sebe. Je to zvláštní myšlenka :) Podle mě to ale není na Tip. Opět klasické chuťovky viz: O lidech i lásce o chlebu i o jeho pomazánce -to je prostě Voloďa a takových nádher je tam víc. Ale opravdu mě tohle tak nejak zaujalo tou myšlenkou. Jo a ještě - nejak mi nesedí pohromadě tohle všechno : Jablko nepadá daleko od větve v té době já už bard (aspoň 50 tipú vždycky hned na začátku dostanu (a v redakci budu)) a já mu podám mozolú ruku - to je fakt divny a navíc Voloďo !!! Když už pochopíš, že psát na písmaku není o tom kolik máš Tipů !!!!!

Shellinka
22. 06. 2004
Dát tip
:) Jojo, jablko nepadá daleko od hrobu... ;)

Voloďa
22. 06. 2004
Dát tip
Jeheheman: Děkuju moc za tip, já jsem nevěděl jak to tam napsat bez dvojtý závorky Elyn: ti mi píšeš pořád to samý, že jsem jako humorný nebo tak, ale já se fakt snažím a tobě nestačí ani to že mám za poslední báseň (zatím) 19tipů. Jednou se mi třeba budeš klanit ale zatím mi aspoň někdy dej tipa. děkuju STRABA: Děkuju moc strabo Břečťanství: Děkluju (jenom teda nevím jestlis dal nebo nedal tipa), ale já jsem taky věřící, ale máš tam překleb nebo prostě chybu ve slově Búh (a né Pluh) Rowenna: oni budou mít jiný nick a taky nevím jestli ještě bude písmák ale doufám že jo, ale šest snad ne, to bych se zbláznil protože mám rád někdy i třeba taky když je občas aspoň trochu jakoby klid, mamka říká že jsem takoví morous ztříbrné volvo atakdál:děkuji moc (ale dals mi tipa?) jestli jo tak jsi mi udělal velkou radost! vykradač hrobů: tebe nemůžu brát zase tak vážně, ale kdybys dal tipa, měl bych z něj radost i tak angel1: děkuju, ale doufám že nějaký muj syn mě jednou opravdu aspoň částečně zastane. Říkal mi p. farář, že zastání v dětech by mnělo být v každé rodině s křešťanskou morálkou. Všichni: toršku mně mrzí to málo tipů, ale snad mi ještě někdo hodný nějaký tip dá aspoň simbolicky semtam jeden. děkuju a ještě dám nějakým písmákům třeba avi, aby měly šanci zhodnotit a samozřejmě taky jmenovaným.

Voloďo samožřejmě, že jsem ti udělil tip jelikož tvé Plužské dílo si ho bezesporu zaslouží. Ovšem pleteš se já nejsem Bůh, ale nýbrž Pluh. Jsem o trochu významnější persona než on. O tom je právě mé naboženství Břečťanství.

Elyn
22. 06. 2004
Dát tip
:) klanit se ti nebudu :) ani kdybych snad chtěla.. ale.. pro mě tipy nehrajou roli, asi si mě budeš muset získat něčím jiným jako čtenáře :)

angel1
22. 06. 2004
Dát tip
no rozhodně si tip zasloužíš-za takovou agitaci-už zbývá jen vařit guláš. StvN-myšlenka tam právě je, hluboká, přehluboká, záslužná, vhodná pro všechny kluby za obrození písmáka-vždyť tady se plánuje budoucí generace-tož potěš pánbů

cmukina
22. 06. 2004
Dát tip
chuda dieta.....ako basne a vychova je to dobre...ale lutujem to dieta...bez telky a len ucenie? uuuu....neprijemne

StvN
22. 06. 2004
Dát tip
angel1 - podle mě je to hloupá myšlenka. Člověk dívající se takhle zpříma do budoucnosti je hlupák.

houmles
22. 06. 2004
Dát tip
ach, tveho syna jednou pilou prerizne nocni upir hospodsky a pak dva kusy po tme sesivati budes jehlou a niti hladce a obratce... a po sesiti? co kdyz se ti zmeni a muze zacne domu vodit misto zeny s ocima podlityma od kaleni vseho druhu na kuzi podlitiny - sado maso a diry od provlecenych kruhu s vykriky "fotre ty me uz tim rymovanim seres!" pak bud jeho nebo sebe radej do hrobu odeberes.


Beddy
22. 06. 2004
Dát tip
Ja se muzu zblaznit abych napsal nejakou uznalou basnicku a furt nic a Voloda HLE ten proste vodrouna kazdyho..........ach jo... jeden zavistivej T

NIghtRunner
22. 06. 2004
Dát tip
Hele, jindy bych tě třeba bral, dneska jsem měl blbej den, stylisticky nevím, nijak zvlášť se v tom nevyznám, ale tvoje sebestřednost mě unavuje, jindy bych to asi přehlíd a mávl rulkou, ale dneska běž prosím do prdele. Ano?

Arien
22. 06. 2004
Dát tip
hele, nemám nic proti recesím a tak, ale tvůj styl mi je nějak z přirozenosti odporný nemusíš mi dávat avíza

Tady už jsi to trochu přepálil, Ty - Co - Nosíš - Nick - Voloďa. Nemůžeš z něj dělat takovýho blbce :)

child
22. 06. 2004
Dát tip
mně se to líbí a výběr kvůli tomu že nikdo jinej tady nedělá tak luxusní recesi tak vypilovanou a dokonalou tv*** a myslím to vážně a klidně se budu hájit před celou redakcí:))

StvN
22. 06. 2004
Dát tip
child - "Ta, co je hloupá, je vlastně jen strašně hodná."

child
22. 06. 2004
Dát tip
nechápu ale neva už dopředu jsem se obrnil proti citátům a jiným fíglům teď jsem obrněnej a svůj výběr jsem připnul voloďovi na čelo a nikdo mu ho nesundá nikdo

pozorovatel
22. 06. 2004
Dát tip
Nelíbí. Asi tě nepotěšim, ale je to opravdu slabý. No, trochu veselý to přeci jen je, to jo. Asi mám blbej vkus nebo nechápu význam výběrů a nebo je mi to jedno - to spíš. Ale myslim, že výběr udělá Voloďovi radost a to tu přeci jde, ne? Dělat se šťastnějšími... Hned bych mu taky jeden dal, kdybych mohl (ještě, že nemohu).

Beddy
22. 06. 2004
Dát tip
Ctu to porad dokola "...abys mne aspoň témněř nahradil až spadnu do hrobu" to je fakt jesitnost do nebe volajici ..ani synatoroj nedopreje bejt lepsi nez on sam VELKY VOLODA chlape prosimte fakt si z nas tady delas kozy nebo to myslis vazne...? :))

Craerassy
22. 06. 2004
Dát tip
Voloďo, já tu bojuji s cukáním zaokrouhlit tvé tipy na kulatinku, ale co ta gramatika, sakra?!?! dám ti tip, ale slib mi, že ve tvém příštím dílku bude chyb minimum:-)

Noe1
21. 06. 2004
Dát tip
:)))))))))))))))) Voloďo, to máš nádherně naplánovaný i zbásněný. Jednoznačně t*. Už máš konečně ten svůj klub?

StvN
21. 06. 2004
Dát tip
Tahle je slabší.

Voloďa
21. 06. 2004
Dát tip
Noe: ještě nemám, já myslím, že se tolik zlepším že budu mít klub až tak za dva měsíce, ale kdyby se založil už předběžně tak by se to taky nezbláznilo. Ale já klidně počkám až to bude spravedlivě. Moc děkuju za tip, udělal jsi mi velkou radost!

Voloďa
21. 06. 2004
Dát tip
StvN: Neumíš číst? Autor stjí o hlubší krytiku, takže kdyžuž si kritický měl by jsi zdůvodnit svoje názorismy! Ale děkuji i za nepovedenou kritiku

Jeheheman
21. 06. 2004
Dát tip
Tipa Voloďo. Za první použití složených závorek v "poesii":)))

StvN
21. 06. 2004
Dát tip
To, že stojíš o hlubší kritiku, ještě neznamená, že ji dílo zasluhuje. Konkrétně se mi nelíbí rytmus, volba slov a myšlenka. Takže všechno. Říkám, celkově slabší.

Kajman
21. 06. 2004
Dát tip
si děláš prdel, ne?

Voloďa
21. 06. 2004
Dát tip
Ach jo, promiňte že žiju.. Snad se najdou konstruktivnější kritici a někdo dá i tip..

Elyn
21. 06. 2004
Dát tip
:)) nechoď moc hrobům při okraji, ten pád by mohl přijít dříve nežli syn :) Jsi komik... :)

dismorphia
21. 06. 2004
Dát tip
ó! :)))) (je to dost hluboký? - to ó - ne hrob - ten si kopej sám :) )

STRABA
21. 06. 2004
Dát tip
Za tohle si přirozeně zasloužíš tip. Prosím ___T___

Myslím, že to v sobě má hloubku obdobně velikou jako je náboženství které pod tímto nickem představuji. Myslím, že já (jakožto veliký Pluh) mohu uznale zakývat a říci dobře jsem tě stvořil Voloďo.

Rowenna
21. 06. 2004
Dát tip
:-) těch synů aspoň pět, či šest. Vize: šest Voloďů na Písmáku je fascinující. :-)

Mně se líbí, že budeš učit syna (ale už i dceru, ne?) psát obou stranách věci (chleba). O té mastné i té suché. Styl s občasným rýmem je myslím silný. Když už by všecko začlo padat, vrátíš se a všechno souzvukem srovnáš do lajny. Nešňupat! Úplně nejvíc se mi líbí sloka první s obecně platnýmmorálním naučením.

Zbora
21. 06. 2004
Dát tip
Pro děti od tří do šesti let?

Neboj, až spadneš do hrobu, já tě z něho zase vytáhnu.:-))) Fakt bomba, Volodo, zas po delší době opravdu vydařená.:-))) Mozolů ruku se mi líbí nejvíc, ale i veverka a pomazánka stojí za to a vůbec všechno, barde. I ta složená závorka.:-))) Je vidět, že ses tentokrát opravdu snažil.* Na StvN nedej, má asi špatnou náladu, žes v básni použil část jeho nicku.:-)))

angel1
21. 06. 2004
Dát tip
tohle mě přímo fascinuje, tebe musím prostudovat podrobněj-aspoň téměř tě nenahradí jak tak vidím nikdo

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru