Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Modrovláska

25. 06. 2004
2
0
3528
Autor
TomPerys

Prší a já sedím v noci sám,

slzy mizí v kapkách deště,
už ani nevím jestli pláču,
je pozdě když hvězda padá,

 

Měl bych jen jedno přání,
vyslovené v nenadání,
pojď a vem mě za ruku,
vem mé srdce,
vem mou duši,
budu mořem nadějí,
budu částí nebe,
budu modrookým andělem,
budu ztracenými střípky,
tím kdo se stará z lásky,
kdo hladí v náručí Tvé vlásky,

 

Mé přání je však jenom sen,
který sním když bouřka utichá,
když miloval jsem jak jen šlo,
když ze sebe jsem udělal zlo,
místo vítěze teď poražený,
místo rytíře jsem zavržený,

 

A já tolik milovat Tě chtěl,
ani činy jsem to nezapřel,
jen Ty mě teď opouštíš,
a já pláču - promiň!,

 

A tak z lavičky vstávám,
mizím v mlze když odcházím,
hledat modrovlásku kam až bude třeba,
pak by mi možná splnila přání jediné,
moct milovat dívku jíž jsem srdce dal,
a že budu milován abych se už nikdy nebál...

 


Vaneta
15. 10. 2004
Dát tip
Takže jestli to bereš jako formu arteterapie a vypisování pocitů tak OK,máš na to nárok a určitě to je dobrý způsob vyrovnávání se s realitou.Poušť je krásná právě tím,že někde skrývá studnu...Saint Exupéry...Literárně je to pro mě o ničem,kýčovité,patetické...

TomPerys
15. 10. 2004
Dát tip
o literni tvorbu mi nejde .)

maia
10. 07. 2004
Dát tip
Tvoje velke romanticke srdce je dojemne. *

Elyn
27. 06. 2004
Dát tip
:) Tak, jsou tam některá hezká místa, která dávají tušit, že máš, autore, na víc... ale, jak tu radí (a já souhlasím) chytrá_horákyně, zkus kratší útvary a nebo se aspoň ze začátku nedržet rýmování, které tvou snahu vždycky posune jen k zamilovanému a bolestnětoužícímu povzdechnutí... Takže, pokud ti jde jen o to, vypsat se a najít pár duší, co tě pohladí po rameni a řeknou "dobrý", pak ok. Pokud ale chceš psát dobrou poezii, něco s tím dělej :)

TomPerys
27. 06. 2004
Dát tip
Zatim to pisu pouze jako to zamilovane a bolestnetouzici povzechnuti takze jestli se to tam posouva je to asi zamerne protoze proste chci jen kricet ale nejde to tak to pisu a je to takove moje tiche kriceni vis ;)) Ale kazdopadne diky za rady ;))) Priste se treba zlepsim az budu psat neco vice objektivneji ;))))

Elyn
27. 06. 2004
Dát tip
:) nejde o objektivitu, ale ok :) Tak hezkej den..:)

Docela působivé..emotivní...dávám do klubu a t.

Martinka
25. 06. 2004
Dát tip
ach tá láska

možná by bylo dobré pohřbít v moři ty anděly co mají vlásky upletené z lásky a poražené zavržené rytíře za utichajících bouřek, nakopnout je aby se tam sami skutáleli a už nevystrkovali nos na čtenáře. možná by bylo dobré začít kratšími útvary a každý rým, který je na hony cítit sešlostí udusit v zárodku. vyvarovat se laviček na kterých se sní o Modrovláskách za bouřných nocích, kdy po následném prochladnutí hrozí vysoké horečky ponoukající autora spokojit se s tím, že milovat chtěl a ve verších to nezapřel.

TomPerys
25. 06. 2004
Dát tip
Pisu si jak pisu a nic zavrhovat nehodlam :)

ale jistě, od toho tu ten prostor je. trochu se probírám tvými věcmi, narazila jsem na pár andělů rýmy plné láskek-hlásek,na rýmy typu:růže-může a spoustu toužení způsobující soužení. nenapadlo tě někdy, že i malé oblastní divadlo mění repertoir, neboť stokrát viděné jest už poměrně pasé?:-)

TomPerys
25. 06. 2004
Dát tip
Ja to nepisu jako tvorbu ke cteni ty basnicky pisu kdyz me neco trapi nebo kdyz nekoho miluju a taky je supu sem aby je videl petr_pan a protoze me taky tak trochu zajima co si o tom lidi mysli, co na to reknou, u nekterych byl dokonce i prispevek ze jim dilko pomohlo.... ale pisu to vzdycky pro to abych dal pruchod svym pocitum a vzdycky jsou pro nekoho nebo kvuli nekomu a jako takove se samozrejme opakujou protoze lasky prichazi a bohuzel i odchazi a kdyz se to porad opakuje tak se nediv ze mam basnicky jen na 2 temata a to ty ve kterych opevuji lasku a ty ve kterych brecim z rozchodu

no trošku si protiřečíš, nepíšeš to jako tvorbu ke čtení, ale píšeš především pro petra_pana (asi je to kamarád), ale přesto tě zajímá co na to lidi řeknou, kydž to vkládáš na literární server. tak já nevím, nebylo by lepší to soukromě posla petru_panovi co on jako na to. ne dělám si legraci. ale téma se omrzí, víly doskotačí, andělé se uandělují, oči se unaví. zbyde pachuť. a příští příchozí čtenář bude možná nadšen novými křídly a sukénkou vil, nicméně, když klikne zpětně na tvou tvorbu(a to se děje často), zjistí, že to asi nebude to pravé ořechové:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru