Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Beze spánku

28. 06. 2004
4
0
4711
Autor
Kimísek

Krev teče,

cítím ten chlad,

asi mě už stihli uklidit do márnice

-do lednice

bez ložnice

zamáčknout srdce

neslyšet skřeky dohořívající svíce

nenechat dýchat mé plíce,

rozmáčknout srdce

propíchnout oči

nějaké dívce,

nevidět je více,

nic nepůjde lehce,

ani trochu měkce,

vůbec ne mile,

natož snad roztomile,

budou nás budit pohledy zavilé,

a už nás nenechají spát.

 

...ani v klidu meditovat. 


Kimísek
29. 06. 2004
Dát tip
květinko, copak se Ti zdálo pěkného? :o)

Kimísek
28. 06. 2004
Dát tip
já řekla, že teče jeho krev?

Kimísek
28. 06. 2004
Dát tip
no nic...sleep, zkus to číst a neber to úplně vážně....nebo takhle...vem to jak chceš, ty můj človíčku :o)

supizmus
28. 06. 2004
Dát tip
jednou umřem všichni-bohudík

Kimísek
28. 06. 2004
Dát tip
supizmus***Proč ne bohužel? sleep***Já to napsala a moc dobře vím proč, ale to tu nechci moc rozpitvávat, ale jestli o to hodně moc stojíš, tak Ti to klidně napíšu mejlem :o)

papouch
28. 06. 2004
Dát tip
slípinko, dost mě vytáčí tvé kategorické odsudky zkus pochopit, že nemusíš rozumět všemu a to, jak si věci vysvětluješ ty nemusí být pravdou vem si příklad z papoušků - ti, když něco nechápou, tak se buď slušně zeptaj, nebo držej zobák to, co jsi zde zposledka napsala, je ponižující a urážející

Kimísek
28. 06. 2004
Dát tip
sleep*** Jestli Ti to udělá dobře, tak chvíli jsem si říkala, proč mi to jako cpeš, ale pak jsem prostě slušně odpověděla. A nezamotala jsem se do žádných sítí, však je vidět, z čeho bys měla radost......já taky nějakým Tvým básním a dílkům nerozumím a nemlátím Ti to o hlavu :o) papoušku*** Díky moc za zastání :o) Jaký na to máš názor ty?

sk8ergirl
28. 06. 2004
Dát tip
Tak nevím, já tomu taky nerozumím a už vůbec né spojitosti mezi názvem a dílkem samotným...

Kimísek
28. 06. 2004
Dát tip
sk8ergirl***To jako že už prostě nebudu spát...tomu ale zase není tak těžký porozumět (alespoň mám ten dojem) ale to je jedno... Rose_Madder***To je to, co jsem přesně chtěla :o)

sk8ergirl
28. 06. 2004
Dát tip
Ale já chápu, co ten název znamená, ale prostě mi trochu uniká spojistost...a pointa tak nějak vůbec, ale to máš fuk..

Kimísek
28. 06. 2004
Dát tip
Rose_Madder*** Jako ta červená?

papouch
28. 06. 2004
Dát tip
Kimí.: na papouška je to moc složité, papoušek tomu nerozumí, papoušek je jenom jednoduchej srandičkář, tudíž k dílku zobáček neotvírá... :-) papouškovi jen vadí, když je někdo chytrej jak rádio a myslí si, že sežral moudro světa a to co si myslí on je to jediné správné a vnucuje to ostatním a kdo s ním nesouhlasí, tak je blbec... ... ale už dosti o tom :-)

cmukina
28. 06. 2004
Dát tip
brr*

Kimísek
28. 06. 2004
Dát tip
papouch, cmuki, Maxima_Gali*** Děkujuuu :o)

Jsem si přečetla kritiky a tedy jako musím souhlasit opět s ostatními krom slíp.... a co se týká té krve, mám ten pocit, že krev napřed vytíká, tělo chládne a až je ztuhlé, tak z něho nic neteče, logické, přec to někteří ač si o sobě myslí, že jsou nejiteligentnější nepochopili.... jako více věcí..to jen tak na okraj... čemu tedy jako fakt nerozumím a chtěla bych se autorky zeptat, mi tam nějak nejde to : nějaké dívce - co tím bylo myšleno... jinak chápu i dokonce lehké metafory....hezké, kontrastní, si myslím jakože jo, jinak tipík za snahu.... :-))

Kimísek
28. 06. 2004
Dát tip
takže kouzelná květinko :o) Sice jsem to napsala jako ich formou-jakobych to prožila já, ale bylo to napsaný z pohledu mýho nejlepšího kámoše. Zkoušela jsem se do něj vžít...znáš to pohádali (a to vážně dost ošklivě) a rozešli se...A co se nestalo...ten kamarád se druhej den vysekal na motorce. Naštěstí to přežil, ale má zlámaný všechno možný. Jinak nevím, co máte všichni s tou krví...prostě krev teče a tělo se začíná ochlazovat nebo se vám nikdy nic takovýho nestalo? Neměli jste nějakej větší úraz, kdy jste se třeba začali naprosto třást zimou? Tak co, květinko, je to teď už jasnější? :o) Jinak mocky děkuju za tipík :o)

Kimísku: děkuji, jsi hodná a to s tou krví mělo být jako pro tu první osobu, co tu tak "hezky" kritizuje..... Děkuji za vysvětlení, když netuším, zeptám se..... udělala, dostala vysvětlení.... a o krvi pššš... už, ju? :-))

Kimísek
28. 06. 2004
Dát tip
Snad tedy dobrá, květinko, ale nic neslibuju....copak to taky není kus života? Kdyžtak se fakt radši zeptej...někdo to neudělá nikdy a jenom je chytrý jak tranzistorový rádio...

Kimísku kdyby jenom kus.... kdyby nebyla, tak neexistujeme.... takže asi velká a převážná část života to je....

Kimísek
28. 06. 2004
Dát tip
jojo, květinko, ale spousta lidí si to v první chvíli ani neuvědomí... člověk myslí na život jako na pocity-i když...co je vlastně důležitější?

Tak bez krve by jsme fyzicky nebyli, ale bez pocitů..... to by jsme zase pouze přežívali.... nebyl by to asi život, bylo by to živoření.... byli by jsme jak roboti... brrrr....

Kimísek
28. 06. 2004
Dát tip
Květinko, myslíš, že by jsme bez pocitů měli tuhle debatu?

ondrech
28. 06. 2004
Dát tip
Jelikož moc nerad čtu poezii, tak se s ní moc nesetkávám. a když se s ní sejdu, tak jsem zvyklej nehledat v tom žádnej smysl. Ale tohle se mi docela líbí...*

Kimísek
28. 06. 2004
Dát tip
To jsem moc ráda, že jsem zaujala i někoho, kdo poesii třeba zrovna nemusí :o) a díky ...

Nee, bez pocitů ani ťuk..... brou nocánkovou a krásný sníky....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru