Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

konec

04. 07. 2004
2
0
7267
Autor
arthamir

konec


na obzoru prasklo nebe
a rozlilo se do noci
jen chvíli pro sebe
rozechvělá bezmocí

slunce je děravé
jako stará bota
tvoje oči těkavé
vrátily mě do života

arthamir
06. 09. 2004
Dát tip
to sk8ergirl: děkuju pěkně :-)

sk8ergirl
05. 09. 2004
Dát tip
Máš tam celkem pěkný obraty, líbí :-)

......... malinko slabší....... bez řízku....

dlhagi
02. 09. 2004
Dát tip
no ja cakam na nejake aviza na nove dielka od teba:)

arthamir
02. 09. 2004
Dát tip
to dlhagi: jéje, no to já nevěděl nebo zapomněl, že ty čekáš na avízka... :-) tak tady máš plnou náruč avízek, ale varuji tě, jsou to samé blbinky :-)))

arthamir
31. 08. 2004
Dát tip
to dlhagi: děkuju, je to dobré :-)) a ty jsi tiež dobrá :-)))

dlhagi
30. 08. 2004
Dát tip
no zareagovala by som pravdepodobne velmi podobne ako Craerassy, ale je to zbytocne teraz sa opakovat... nieco mi tam nesedi, citim v tej basni akysi protiklad a ten ma matie... Konec a Vratili mne do zivota... hmmm.... nuz tip ti sice nedam, ale mas tip za to, ze mas svoju oblubenu:) vies co by ma zaujimalo? co konkretne ti napadlo, ked si to pisal... teda nie to obstraktne, ale to real:)

arthamir
30. 08. 2004
Dát tip
to dlhagi: to já ti to tedy řeknu :-) (i když to skoro nikdy nedělám) na obzoru prasklo nebe a rozlilo se do noci (co takhle například jaderný výbuch nebo pád komety na naší zemičku, nebyl by to naprostý konec všeho? nebe by zkrvavělo a měli bychom jen pár prchavých okamžiků a jenom kousíček společného života...) jen chvíli pro sebe rozechvělá bezmocí (ta bezmocnost by svírala a dusila - už se s tím prostě nedá nic dělat...) slunce je děravé jako stará bota (a slunce, ta věčně opěvovaná zlatá rudá růžová koule, by prostě změnilo svou tvář. už by nic nebylo jako dřív) tvoje oči těkavé vrátily mě do života (ale tvoje oči by se tak mile usmály, protože by jsi byla vděčná i za těch posledních pár okamžiků, které nám zbyly, i za ten malý kousek času, po který můžeme být spolu... vyléčila by jsi moji beznaděj a já bych zase žil..) ??? :-)

dlhagi
30. 08. 2004
Dát tip
tak teraz si zabasnil:) a co toto: (nechcem ti nic vnucovat, len ukazujem, ze mas na viac:) ) Na obzoru prasklo nebe a rozlilo se do noci a nam zustalo jenom prchavych okamziku jen chvilka pro sebe rozechvela bezmoci Svira a dusi me derave slunce nad hlavou je jak stara bota bez tkanicek ta vecne opevovana zradna tvar Nic uz neni jako driv ja vim, zni to jako klise jenom tvuj usmev pretrvava a tve oci tekave vraceji me do zivota pro tech par okamziku ktere nam zbyly.... .............ja viem ze to nie je dobre, len som chcela zamachrovat:) Si dobry:)

Craerassy
27. 07. 2004
Dát tip
něco v ní jistě je, ale tady jsi to nedokázal zachytit do slov..:-)

arthamir
27. 07. 2004
Dát tip
to Craerassy: zajímavé, jak se spoustě lidem zrovinka tahle nelíbí... a mě zase jo, kdykoliv ji čtu, dělá mi dobře na duši :-) děkuju za kritiku :-)

arthamir
25. 07. 2004
Dát tip
to machal: neříkám že úplně nejvíc, ale dost :-) je v ní jakési drama, tajemství života nebo tak něco :-)

machal
21. 07. 2004
Dát tip
No nevím Arthamire - tvé věci se mi líbí a moc, ale tahle mě moc nezaujala, promiň - zvláštní, že tobě se líbí nejvíc :)

arthamir
13. 07. 2004
Dát tip
to tehotnej_hroch: to vážně je! děkuju :-)

:*)))))))az se lekam jak lehko rozumim:*)))))

naladovky vazne jooo:*)))))))akorat me tam nejak nesedi ten rytmus podivne me rusil pri cteni..si to totiz dycky malinko septam:*)..ale neptej se me proc..stejne si zaslouzi tipana...je v ni skryty vybuch:*)))))))

teqrilla
05. 07. 2004
Dát tip
líbí..

arthamir
05. 07. 2004
Dát tip
to teqrilla: děkuji :-)

arthamir
04. 07. 2004
Dát tip
to sleeping_beauty: to se tak občas obzoru stává :-)

Andulka
04. 07. 2004
Dát tip
takova prumerna fajn nalodovka.....od tebe chci ale vic...:-)*

Candy
04. 07. 2004
Dát tip
Souhlasím s Andulkou - příjemná náladovda tvoje oči těkavé vrátily mě do života ...a ten konec se mi líbí...

arthamir
04. 07. 2004
Dát tip
to Andulka: a víš že právě tahle se mi z nějaké zvláštního důvodu líbí skoro nejvíc :-) no, budu se tě snažit nezklamat :-)

arthamir
04. 07. 2004
Dát tip
to Candy: děkuju :-)

(G)eorge
04. 07. 2004
Dát tip
kde je to sdělení? proč těkavý oči vrací do života? Teda i kdyby nakrásně bylo slunce v noci jakkoli děravé? (G)

Andulka
04. 07. 2004
Dát tip
ja vim proc se ti tahle libi nejvic...:-) je posledni....je to takove nove baby...:-)

arthamir
04. 07. 2004
Dát tip
to Andulka: zase tě musím děvče zklamat (s těžkým srdcem :-) ), ačkoliv tady je poslední, není poslední :-) a proč se mi líbí nejvíc? to není na povídání tady... :-)

arthamir
04. 07. 2004
Dát tip
to (G)eorge: chlape, přece ti nebudu vyprávět jak by to "mohlo" být. nebo má cenu psát že by třeba první sloka mohla znamenat, že prostě někdo zmáčknul ten "knoflík" a nám už zbejvá zatraceně málo času a nebo že ta druhá by mohla znamenat, že když fakt nemáš sílu na to dál se snažit, pořád je nablízku někdo, kdo tě prostě zachrání... ne myslím, že to nemá cenu :-) protože tak to samozřejmě být může, ale taky vůbec nemusí. a (jak je dneska moderní říkat) "vo tom to je" :-)) sakra to sem se rozepsal... :-((

(G)eorge
04. 07. 2004
Dát tip
jenže ty v tý básni nemáš ani říkat "vo čem to je" (tfuj) ale ani nezplodit amorfní shluk veršů... umění je najít ten střed aby to nebylo jako pro blbý a zároveň to dalo větší dojem než jenom plesání nad zdařilým souslovím... a to zase děravé slunce je... (G)

arthamir
04. 07. 2004
Dát tip
to (G)eorge: mnjo, vzhledem k tomu, že mě samotnýmu se to líbí, čímž se řadím do skupiny "pro blbý" nebudu se s tebou přít. snad se to bude líbit i nekomu jinému a někdo si v tom třeba něco najde. když ne ty, svět se kvůli tomu nezboří. každopádně ti děkuju za kritiku. dá se kritikům poslat čistě nekritický tip?

(G)eorge
04. 07. 2004
Dát tip
děkuju, jako by se stalo.. Ale "pro blbý" sem myslel spíš jako jednoduchý což je snad to jediný co tvá báseň není..:) + o boření světa souhlasím, ale spíš jsem se snažil vyjádřit obecnej pocit ze tvý básni, než subjektivní kritiku... myslím že tak jako já to může vnímat víc lidí.. s úctou (G)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru