Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

B.Ezinkový koláč

16. 09. 2000
13
0
4878
Autor
Marigold

Před časem tady psal takovej jeden človíček...pak se trochu změnil (pohřbil svý básně a zase je vskřísil) a nakonec odešel...Tenkrát jsem ho nečetl, protože jsem tady ještě nebyl...Je mi to nesmírně líto, že jsem tu tenkrát nebyl...je mi to líto, nesmírně líto, že jsem nebyl u toho, když jsi tady byl...Je mi nesmírně líto, že jsem přešel tvoje prvotiny tenkrát na Janově jako nedozrálé pokusy...Je mi nesmírně líto, že jsem nebyl s tebou, když jsi poprvé potkal Wolkmana... Protože teď už ti nerozumím... Ale tenkrát bych ti rozuměl... Tenkrát by se mi chtělo brečet, tak jako se mi chce teď, když čtu tvý starý dílka... Je mi to líto brácho...doufám, že ti ještě někdy budu takhle rozumět... A vám milí písemníčci, vám jsem upekl takový malý B.Ezinkový koláč...

.... Na počátku stvořil Olda místo pro autory a místo pro kritiky. Místo pro autory však bylo pusté a prázdné. ALe nad nabídkou se vznášel Java script error... .... Dlouho jsem nosil svý srdce v těle až mi zkamenělo Teď ho musim dlouho nosit na dlani než mi zeroduje .... Bůh JE Láska Ty sám nejlíp víš proč platonická .... VOLÁM do drátu, který odpojili VOLÁM do díry ve stěně a hlas se ztrácí - tisíce hovorů - tisíce omylů - tisíce zavěšených .... zboř tu zeď nebo tě k ní postaví čelem .... Dnes v noci tiskl jsem slzy k polštáři o trochu víc Dnes v noci tiskl jsem úsměv do tváří o trochu míň .... Pokud mezi sebe a zdroj světla položíte jakýkoliv předmět, zákonitě budete stát ve stínu. .... Bože, už rozumím úlomku, miliontoně Tvé bolesti. Jsme Tvému srdci tak blízko, tak dobře můžem ranit .... A z litrů toho, co bylo prve nám zbydou jen dvě kapky krve. Toužím po Tvojí, přijmi mou trubičkou lásky skleněnou. .... Jsi ranní metař opovrhovaný uklízíš špínu noci města Bože Bez koštěte vyjíždíš do ulic s kropicím vozem plným krve .... Strom se halí listím, to musí být láska, s hrůzou potom zjistím - je to další maska .... Jdu hledat pravého Boha S tichým hlasem a nevyslovitelnym jménem.
B.Ezejmenij
25. 10. 2006
Dát tip
cha cháá! no nic... puberta je pryč, tak jedem dál :)

ikarka
15. 11. 2002
Dát tip
díky za takový lahodný koláč...přišla jsem příliš pozdě *****

kafka
19. 09. 2001
Dát tip
tak moc *****************************!!!!

Anonym
10. 02. 2001
Dát tip
*******!! ...jak moc...

Toyou
05. 10. 2000
Dát tip
dík uz mu taky nerozumim ale to ja asi nikdy

Kittie
22. 09. 2000
Dát tip
Je to zvláštní takhle melancholíkovat, možná kdybych to četla zvlášť, možná kdyby úryvky byly celými básněmi, neoslovilo by mě to tolik. Teď musím říct jen.. ano, tohle stojí za to!

vulpecula
22. 09. 2000
Dát tip
Já vím... četla jsem jej, také trochu pozdě, ale o to víc se stýská........

Marigold
20. 09. 2000
Dát tip
A.Similovanij: Ale já tě nepohřbívám, B.Eziho jsi pohřbil ty (mimochodem dvakrát:)))...), ale za jeho prvního života jsem mu neuvěřitelně rozuměl... Jsem možná trochu sentimentální, promiň...

Print
20. 09. 2000
Dát tip
Mari...:-) On neumřel, on jen dvakrát vstal z mrtvých!:-) Což není na básníka až tak mnoho a není to asi jen sentimentem, že tomu i jemu moc nerozumíš!:-)

Brablenec_P
19. 09. 2000
Dát tip
Souhlas s Mahonym, i když všecko zlý je k něčemu dobrý a naopak. Že?

Tadeáška
19. 09. 2000
Dát tip
asi sem něco prošvihla i když tak jak to je tak je to vážně krása

kalinka
19. 09. 2000
Dát tip
hahahaha...o mrtvých jen v dobrýmmm!....co kdyby se A similovali?!!!:o)))

Merle
18. 09. 2000
Dát tip
já tu tehdy byl... a nedokázal ocenit teď jen tiše a pokorně mlčím

Bříza
18. 09. 2000
Dát tip
- jo - asi jako Merle - a na nás je pohled stále smutnější ... nejde to nějak vrátit ?

Rivka
18. 09. 2000
Dát tip
No, vidíš Mari. Já tu byla. Četla jsem to. Dokonce mě i tloukli, že je to ÚŽASNÝ. (Stejně jsem to nepochopila.) Ostatně - nechápu ani teď - jenom němě zírám... A je mi strašně líto, že se k tomu nemůžu, nesmím a nechci vracet...... a tolik bych ráda..

Mahoney
18. 09. 2000
Dát tip
* tichý němý úžas... proč jsem ke čmarýkům nezabrouzdal dříve??? !!!

Šílená
17. 09. 2000
Dát tip
díky šéfkuchaři!...naladil si moje chuťové buňky...bezik je dost hutný sousto. Snad nebudu mít duševně zažívací obtíže.

suva
17. 09. 2000
Dát tip
Dík za drobenkovej koláč, když už B.Ezi není k dosažení - přišla jsem příliš pozdě na to, že bych si na něm docela pochutnala. Tak takovejhle byl? No nemůžeme mít všechno, nač si vzpomenem. To je život. Nejen ten Písmáckej.

Saxanka
16. 09. 2000
Dát tip
Nevím jestli Smím,ale moc bych chtěla...

Anonym
16. 09. 2000
Dát tip
Jo...pro ujasnění a aby nedošlo k mýlkám: Tohle je můj malinkej výběr střípků ze starýho Beze a ne moje dílo! MARIGOLD

O.S.to6
16. 09. 2000
Dát tip
¤¤¤

Koom
16. 09. 2000
Dát tip
To je proste uzasny :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru