Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ivanovi

04. 07. 2004
8
0
5253
Autor
Aaria

Noc je hluboká a tajemná. Ve své temnosti vyjeví to, co je ukryto pod tím největším kamenem. Duše.

Smutky osvobozené od tíhy břemene vhánějí slzy do očí a nutí tělo schoulit se sama do sebe. Nejde se smát. Nenechají se zahnat. Proč taky. Jsou tu s každým pohybem, každou myšlenkou, každým oka-mžikem. Nenechají se obelhat denním světlem, možná se před ním jen schovají do stínu. Duše.

Jsem tady a teď. Na chvíli. Budu muset odejít. Časem.           

Přeji si cítit tvůj smích. Vidět ho zatím nelze a cítit je víc než vidět. Přeji si být chvilku s Tebou v tvých smutcích a radostech. Přeji si, abys mi o nich pověděl sám vždy, když budeš cítit, že chceš. Když budeš cítit, že ti pomohu jen tím, že jsem. 

Neboj, včas odejdu.

Nech smutky odplout na korábu noci, přivítejme společně den úsměvem a pojďme si bok po boku tím kouskem bytí, kterým se máme doprovázet.

 

„Dotkneme se ran a vydržíme pochybnosti,“ šeptám.

 

(Ivanovi)


clovrdka
24. 11. 2004
Dát tip
píšeš lehounce... líbí...

clovrdik
26. 08. 2004
Dát tip
umíš psát takovým tím jakoby mlžným způsobem, kterej když padne čtenářovi do nálady, nechává doznívající pocit ... za to určitě TIP

zvedavec
05. 08. 2004
Dát tip
dnešné ráno som si prečítala jedno Tvoje dielo, potom niekoľko Tvojich ďalších vecí a chcem Ti povedať, že sa mi to páčilo a že ma to krásne naladilo, takže vďaka :-)

Aaria
05. 08. 2004
Dát tip
Zvedavec: I ty si mě naladila. Díky za tvé úsměvy pod mými pracemi. Krásný dny plné úsměvů.

Aaria
14. 07. 2004
Dát tip
Představit mě rodičům:-) Hahaha, díky si milej, ale bylo by to děsný fópá:-))))

Fame
14. 07. 2004
Dát tip
Sestři... *

Aaria
14. 07. 2004
Dát tip
No, já když jsem lhala, tak jen v nepodstatných věcech ("Já a jezdit stopem? Ne! Vždyť je to nebezpečný" atd.).-) I když na stopu už mě taky vyhmátla... Ale v zásadních věcech radši nelhat, bych byla do minuty mrtvá a hlavně máme vztah založenej na důvěře a bylo by škoda o ni přijít, když to od mých nula let fachčí. Je dost blbý, když rodiče takhle podezřívaj... a říct: Mysli si co chceš... Fakt nevím jak by to na vaši zabralo...ale na cizí lidi to zabírá dokonale (můžou puknout vzteky):-) Jé, máte chatku bez vody? Na jednu takovou jedem...teda on je před ní mega rybník, takže s tou vodou to taky nebude tak žhavý.-)) Ale léta jsme neměli na chaloupce vodu... dneska si to tam bez ní ani neumím představit, ale jako malá jsem byla šťastná, že se na chalupě nemusím mejt a vůbec, že můžu chodit jako dobytek, lézt po stromech (přivazovat k nim nejmladší děcka), atd.:-)

pozorovatel
14. 07. 2004
Dát tip
Mám svý fígle, který na mojí rodinku vždycky zaberou, takže je to dobrý. Jsem zkrátka hlava rodiny...:-))) Já mám naší chatu moc rád. Můj děda s pradědou jí postavili vlastníma rukama, abychom my, jejich potomci jí mohli výnosně prodat... Pěníze se hodit budou, to jo, ale o ty zážitky nejspíš příjdem. Jééé, já tam toho zažil. A plno zvláštních chvil... tak např. jsem se tam zkamarádil s jednim klukem a po čase jsme zjistili, že naše matky tu taky dřív byly kamarádky a hrály si na těch samých místech jako my. Dokonce nám bylo stejně i let... A takových zážitků je víc...

Aaria
14. 07. 2004
Dát tip
Mno, to znám, my jsme jako děcka prolejzaly rozpadlou chajdu a pak jsme zjistili, že naši otcové ji prolejzali jako caparti taky:-) Jsou to fajný příběhy, co píše život:-) Na čase tě navštívit (myslím tvá dílka,neboj domů se ti cpát nebudu:-)))))

pozorovatel
14. 07. 2004
Dát tip
To je škoda. Chtěl jsem tě představit rodičům...:-))) Se na tebe taky kouknu. Vždyť se na to už hodnou chvíli chystám... :-)

Aaria
13. 07. 2004
Dát tip
Takhle jsem o tom fakt nepřemýšlela... Teď o víkendu se stala jedna taková věcička... no, maminka nesnáší když ji někdo lže do očí (rychle mě to doma odnaučili...ale dráždím je slovy, že mě naučili lhát o to líp) a jeden klučina rodičům do očí tvrdil, že náš pes, který byl celou dobu s náma na oploceným pozemku, ho údajně pokousal (kdyby ho pokousal, tak je po něm)... Kdyby na něj máma dosáhla, asi ho zabije a já jsem tam jen tak stála, koukala jsem na něj jak jí lže do očí, klepe se mu brada a..... a já nic. Fakt nic. Nechápu to. Už pár let zpátky jsem fakt nemělaa touhu někoho praštit, možná z pocitu, že ránama nic člověk nevyřeší... Jenom mě to zaráží. Kapka agresivity je v každém tak kde je, sakra, ta moje???.-)))

Sunmoon
13. 07. 2004
Dát tip
ehm...ne že bych vám do toho chtěla kecat, ale nechcete se sejít a pokecat v reálu nebo na nějakým chatu? :o)) Skoro jsem pak zapomněla, co jsem Ti Ari, chtěla říct k tomu dílku. Jo, něco takovýho jsem taky měla v úmyslu napsat, ale nemusim, udělalas to za mě...to je ale od Tebe ošklivý, žes mě nenechala přijít samotnou na tu úchvatnou větu v závěru... „Dotkneme se ran a vydržíme pochybnosti,“ jo...za to a za to celé...t*

Aaria
13. 07. 2004
Dát tip
Sunmoon: Díky, ale ta věta není tak docela moje... je sice lehce změněná, ale jinak na ni přišel prof. Halík... v tomhle já prsty nemám. Ale až ho někdy zasejc uvidím, vyřídím mu, že je ošklivej, že nás na ni nenechal přijít:-)))

pozorovatel
13. 07. 2004
Dát tip
Sunmoon: Na nějakým chatu...? Hmmm. Mám chatu v Mnichovicích, ale neteče nám voda, tak z toho asi nic nebude:-((( Aaria: Nu, to je dobře, žes ho nezmlátila. Nejspíš agresi ventiluješ jinak... Vždyť já už se taky neperu...už jenom škrtim. S lhaním a maminkou mám taky problémy, ale trochu jiný. Rodině jsem nikdy nelhal (nebo aspoň v ničem velkym) a jim to přijde asi divný, protože mě stále podezřívají a to je snad ještě horší než kdyby mi na lež přišli. Tedy ne, že bych nikomu nikdy nelhal. To zas jo, ale pokud si pamatuju, tak na mně nikdy nepřišli. Nějak se mě ty průsery vyhýbaj´.

pozorovatel
12. 07. 2004
Dát tip
Je to krásný pocit, dát někomu přes hubu. Takový očistec... člověk ze sebe shodí veškerou agresivitu, napětí a mnoho dalších negativních věcí...škoda, že to bylo jen jednou. Teď už jenom škrtim. Vždyť buddhismus radí střední cestu...a dát někomu jednu ránu, je občas střední cesta...zabráníš další agresy, protivník se ponaučí a ty dosáhneš slastného pocitu z dobře vykonané práce.

dracon
11. 07. 2004
Dát tip
Hezký pepiku :) Úvaha velice smyslu plná .) Leč to ce e odehrává pod tím je ještě zajímavější, jen tak dál děti ať se můžu třískat o zeď smíchy .)) Hezký dnešek přeji

Aaria
11. 07. 2004
Dát tip
Draco: Ty mi nelez ani na voči a sháněj brigádu pro nás dvě!:-) Pozorovatel: Líbilo? Ale fuj, jak se to může někomu líbit ubližova druhýmu... asi jsem infikovaná buddhismem:-)

pozorovatel
10. 07. 2004
Dát tip
Já už se neperu. Je to čím dál vostřejší. Protivníky si dobře vybírám:-)))) takový malý a hubený jsou nejlepší. Ale přes hubu jsem už jednomu dal a docela se mi to i líbilo...

pozorovatel
09. 07. 2004
Dát tip
Někdy hrozně ukecanej a někdy až příliš tichej. Fialovej? Ten taky existuje? Tos asi byla hodně dobrá... Mně karate moc nebavilo, hráli jsme pořád jenom fotbal...tak jsem radši šel do toho fotbalovýho týmu. Já nemám ani koženej pásek...

Aaria
09. 07. 2004
Dát tip
:-)))) Nevadí... dobrá jsem nebyla... to odmítám... Taky jsme na karate měli bezva rozvičky, jako je fotbal s nejtěšším medicimbalem...druhej den jsem se nevešla do bot. Nebo dobíjená, či sadistickej basket... Dost jsme si to užívali. Nehrál s námi nikdo, kdo neměřil minimálně 160 cm:-) No a pak se stará parta rozutekla na školy a bylo:-) Takže kopeš do mičudy? Nejsem moc fanoušek fotbalu... nikdy jsem nepochopila, proč se honit za tím kulatým nesmyslem... ale asi to nějaký smysl mít bude, že?:-))) Tak jdem mlčet, pane.

pozorovatel
09. 07. 2004
Dát tip
Fotbal je pro blbce.

Aaria
09. 07. 2004
Dát tip
:-) Tak k tomu nemám, co bych dodala.

pozorovatel
09. 07. 2004
Dát tip
To byla trochu nadsázka. Není to pravda! Rád si dělám srandu sám ze sebe a hlavně druhých. Fotbal většinou hrajou lidi, co jsou nevzdělaný, ale ne blbý. Dovoluju si říct, že špičkovej hráč nemůže bejt idiot (pokud se mu ovšem o všechno někdo nepostará). Já hraju fotbal čistě pro zábavu, fyzickou kondici, pocit ze hry a z psychologickýho hlediska. Na hřišti se jaksi všichni chovají hodně upřímně a přirozeně... a proto se to vždycky všechno popere:-)))

Aaria
09. 07. 2004
Dát tip
Jojo, chovají se tak nějak živočišně, řekla bych:-) I když ty rvačky jsem nepochopila... teda já vlastně nechápu násilí jako takový, nesnáším ho....což je paradox u někoho, kdo dělal devět let karate:-) Život je jeden velkej paradox:-)

pozorovatel
09. 07. 2004
Dát tip
Naopak, je to smysluplný. Karate vzniklo proto, aby násilí předešlo. Taky nemám rád agresivitu a násilí. Když se to serve, tak buď vyjednávám a přesvědčuju a nebo se na to vykašlu a odejdu. Mám ale občas chvíle, kdy bych rád dal někomu přes hubu...

Aaria
09. 07. 2004
Dát tip
Dát někomu přes čumák.... naposledy ( a to už je hodně let zpátky), jsem ji jednu flákala puberťákovi, kterej schválně skočil do kaluže a nahodil mě od hlavy až k patě večerní šaty a tlemil se tomu...ještě před plesem... Tak to jsem se fakt neovládla...faktem je, že byl o tři hlavy vyšší a kdyby se neovládl on, bylo po mně. Pak byla doba, kdy jsem vřískala, ale mouše bych neublížila...teď jsem ve fázi, kdy ani neřvu, ani nemám chuť někomu fláknout, jen mlčenlivě koukám, anebo jak ty říkáš, odcházím...ono nemá smysl jednat s rozzuřeným člověkem. Asi jsem zestárla:-))))

pozorovatel
07. 07. 2004
Dát tip
Aaria, nabídka je vskutku zajímavá a lákavá. Jen já jsem trošku stydlivý a plachý chlapec, co zkušeností má pomálu. Bral bych to třetí: povídat si a u toho páchat sex (ono to jde dohromady?), i když jak se znám, tak by to skončilo u toho povídání... A u sexu se skutečně hubne. Jen na to pomyslím a shodim nejméně dvě kila. Ono je ale také důležité s kým ten sex praktikujete. Nelze se po sobě jen líně válet... Karate jsem taky dělal, ale jenom rok. Co máš za pásek?:-))

Aaria
07. 07. 2004
Dát tip
Pozorovatel: Jé, ty si taky hodně ukecanej?:-) Mám návrh, uhrajem to na to kecání a pak se dál uvidí:-)) Pásek fialovej... dělala jsem to devět let, ovšem spíš abych se hejbala:-) A pak já hubnu na kole....abych nemyslela na sex:-)

Aaria
06. 07. 2004
Dát tip
Souhlas s Andulkou:-)))) I když s tím sexem bych to neviděla až tak optimisticky, ale vidím to rozhodně líp než tu masturbaci u Bravíčka:-)

pozorovatel
06. 07. 2004
Dát tip
Co máš proti Bravíčku???!!! (Existuje ještě ten časopis, že jo?) A masturbace je mnohem bezpečnější a zdravější než sex. U onanování si člověk tak max. vykroutí zápěstí... Puritánky jedny.. Já si budu taky jednat podle sebe. To je správné rozhodnutí! Velký souhlas.

Andulka
06. 07. 2004
Dát tip
tak bacha...:-))) ja nemam proti mastrubaci vubec nic...:-) souhlasim s tim, ze kdyz zrovna nejsme zalaskovani, ze je to jeden z nejlepsich zpusobu vybiti prebytecne energie...:-))) jako treba behani v tomhle horku....(akorat jsem prisla s propocenym trickem)....jedina nevyhoda, ze mastrubaci se neshodi ani kousek speku...takze mi nic jinyho nez ten beh nezbyva...:-)

pozorovatel
06. 07. 2004
Dát tip
Hezky! Překvapilas. Mně se většinou holky hned nepřiznají. Mimochodem víte, že se 90% můžů přiznalo k masturbaci a jen 40% žen? No, není to divný. Jestli si ty holky pod "masturbací" nepředstavujou něco jinýho... Vy byste taky pořád jenom hubli... Si nech odsát tuk za pár tisíc a budeš hned vypadat jak atletka...a bez zpocenýho trička

Aaria
06. 07. 2004
Dát tip
My bysme pořád jenom hubli? Se nediv, všude kolem nás vychrtlý modelky a reklamy na Vita výrobky, který ti šeptaj (tak aby to nikdo neslyšel): "Jsi tlustá..." A pak nemá být toliko anorektiček a bulimiček a ..... a já mám stejně ráda svoje špeky:-) Jen si vážně někdy nevím rady, jak mám mamině vysvětlit, aby se měla ráda, ale to se asi vysvětlit nedá, na to člověk musí přijít sám... Tak a to je vše přátelé ... jo a taky bych se přidala k onomu heslu: Když hubnout tak sexem...a't z toho taky něco mám:-)

pozorovatel
06. 07. 2004
Dát tip
To já pořád žeru a žeru... a jsem pořád hubenej:-)))) Pardon. Najdi mámě chlapa, kterej jí bude říkat: "Jsi krásná, jsi krásná a plnoštíhlá..." Když se tak zamýšlim, tak se mi též líbí ty štíhlý modelky...asi mě už taky zasáhnuly všechny ty reklamy...

Aaria
06. 07. 2004
Dát tip
Máma má chlapa, co jí říká, že je hezká a nelže, ale ona nechce slyšet. Jo, modelky jsou fajn, ale věř, že bys s nima umíral hlady, což je pro chlapa hroznej trest, když nedostane hamú papú.... A když se nad tím tak zamýšlím, tak nejsem modelka a hlady bys se mnou umíral taky, takže nula od nuly pojde:-))))

pozorovatel
06. 07. 2004
Dát tip
Já myslel milence. Neumíš vařit? A to si říkáš holka?!!! A já blbec si od tebe chtěl vzít tel. číslo. To já umim uvařit čaj, instantní polévku a dokonce...teď se podrž...umím i řízek, když mám den.

Andulka
06. 07. 2004
Dát tip
Ja nebeham, abych byla stihla jako modelka, ale abych mohla nosit tricko s odhalenym pupikem, protoze se mi to desne libi...:-)) Neumíš vařit? A to si říkáš holka?!!! -> ha ha ha....chces mit jednou doma partnerku, ktera s tebou bude mluvit a jednat jako Aaria tady v tom dopise....anebo zenskou uvazanou u plotny a s hadrem v ruce? Takze se nauc od maminky honem rychle dobre varit....protoze dneska je to o parternstvi a ne " Uvarila jsem ti veceri tatinku"....hi hi hi... Jinak vas vsechny zdravim, zasilam slunecni pozdravy plne leta a Aarii jednu zkusennost -> sexem se zhubnout neda...:-) Stejne si myslim, ze tohle vymyslel nejaky chlap...:-)))))

Aaria
06. 07. 2004
Dát tip
Pozorovatel: Mno, jestli ti jde o vaření, tak si to číslo ode mne neber, jestli ti jde o ten sex tak by se o tom dalo uvažovat, mno a jestli si chceš povídat a u toho páchat sex, beru:-))) Ale fuj, Arai, že se nestydíš. Andulka: Hm, nekaž mi radost, ten sex je skoro jedinej sport, kterej mě i baví. No, ještě ráda kolistim (= jezdím na kole) a karate (což chlapy děsí, i když je to pár let zpátky), ale to snad ani není sport:-)))) I vám krásnou hvězdnou noc, Arai

Aaria
05. 07. 2004
Dát tip
Kinraelo: :-))))) Keď uvažuješ nad mým uvažováním...k čemu jsi dospěl?:-))))) Díky all: Díky

Andulka
05. 07. 2004
Dát tip
ja ti reknu , co me napadlo...:-))) kdyby lidi byli k sobe takhle otevreni, takhle hezci.....a kdyby meli pravidelne sex a a zdrave jidlo....a venovali se praci, ktera je tesi........svetem by vladla laska a mir...:-)))))

pozorovatel
05. 07. 2004
Dát tip
Anulka: Jen to ne!:-)))) Bere mě hrůza, jen když si to představim. Já jsem např. hodně otevřený a upřímný. Zajímavý ale je, že si pak lidé o mně myslí, že lžu a vymýšlim si. Je to ale zase zábavný, to jo. Zkrátka svět už očekává, že budem lhát, předstírat, jíst nezdravě, mít práci, která nás nebaví, nepravidelně a nekvalitně souložit a nebo raději masturbovat u bravíčka.

Andulka
05. 07. 2004
Dát tip
- pozorovatel...:-) ty pesimisto...:-) v tom pripade je mi ukradne co svet ocekava.....ja si budu jednat podle sebe...:-)

vesuvanka
04. 07. 2004
Dát tip
Krásně napsané, procítěné i něžné.... Nech smutky odplout na korábu noci, přivítejme společně den úsměvem a pojďme si bok po boku tím kouskem bytí, kterým se máme doprovázet... Ivane, to Tě potěší... Díky a veliký TIP

pozorovatel
04. 07. 2004
Dát tip
Hezky napsané to, co už je stokrát omleté. Ale jo, tip*

Andulka
04. 07. 2004
Dát tip
A ja myslela, ze se takove dopisy uz dneska nepisou...:-)*

kinraelo
04. 07. 2004
Dát tip
uuuuffff...no ale toto, blbo sa mi to citalo, najprv som si myslel, ze to ani nie je uvaha, no ale ked tak uvazujem nad tvojim uvazovanim, asi to uvaha bude

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru