Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co znamená milovat?

17. 09. 2000
3
0
3119
Autor
Barka

Tak jsem si myslela, že mi konečně někdo poradí :-)))))......

Co znamená milovat? Snad tebe lásko, tebe chtít? Co znamená milovat? V chvílích smutku chtít se přitulit? Co znamená milovat? Brávat, dát a přijímat? Co znamená milovat? Ve dvou tiše vzpomínat? Tvoříme si lásko sebe, dám se tobě, beru tebe. Vzít si z tebe kousek lásky, vrátit tobě naoplátku, úsměv dát a vzít si duhu, mít tvou fotku napamátku? Vzít si listí, které spadne a bláznivě si v blátě hrát, u ohně se něžně hladit, ve spacáku ve dvou spát? Tak co znamená milovat? Je to úsměv, který dáváš a rty, kterými zlobíš mě? Jsou to oči, které láskou, dívají se nevinně? Je to jiskra, která vždycky, zahřeje mě docela, když ohníček tvojí lásky přeskočí mi do těla? Je to vášeň, která mrazí, kterou si tak schovávám? Je to ona, kterou vždycky, bázlivě jen rozdávám? Je to vítr, který vodě, dává napít svojích her? Je to jabloň, která říká, jablko si ze mě vem? Je to motýl, který v zimě, choulí se tou zimou - snad, je to pocit, který říká, jenom tebe myško mám já rád? Tak co znamená milovat?!?!?
Prokletí
28. 11. 2000
Dát tip
*Co znamená milovat?: lehká pof ... krátká mezisloka mezi 2. a 3. slokou dost nepovedená ... pasáž se spacákem zcela nevhodná... 2. mezisloka taky dost hrozná ... proč jsi nedodržela formu prvních 2 slok a v dalších se obrátila zase někam jinam? ... nelíbí, Tvé neveršované básňoúvahy mi připadají lepší ... m.

Lee
11. 10. 2000
Dát tip
Vytkla bych snad na začátku docela zbytečné opakování téže fráze "Co znamená milovat" a občas uskakující rytmus, viz. čtvrtý řádek první a poslední sloky. Velice se mi naopak zalíbilo páté až osmé čtyřverší. Milé a laskavé... takové poezie je nám třeba

Tom
08. 10. 2000
Dát tip
Bomba, uz jsem dlouho necetl nic tak krasne nadseneho, jsi TYP pro TIP

Sly
30. 09. 2000
Dát tip
Zvláštní, zapadá slunce ...

zf
22. 09. 2000
Dát tip
Milovat podle mne znamená objevovat, co je v druhém skryto, a umět se radovat z toho, co je dobré, a přehlížet nedostatky. Milovat znamená zbláznit se do tajemství toho druhého. Hezká básnička!

clovrdik
21. 09. 2000
Dát tip
no, neporadím, možná všechno z toho :-) milá básnička

Silvinka
18. 09. 2000
Dát tip
Toto všetko a zároveň nič z toho, omnoho viac a.... suva to vystihla...!

J
17. 09. 2000
Dát tip
Poradí? Nevím, jestli jde poradit, ale jde to prožít a pak už se nebudeš ptát, protože to poznáš. Řekne Ti to Tvé Já tím, že si budeš jistá.

Tomasnusle
17. 09. 2000
Dát tip
Jo jde to prozit, ale pozor, kdyz to konci, tak to boli. Nekdo rika ze je lasku nemit, nez ji ztratit. Ale vsechno prijde, jak rika J az to prijde tak to budes vedet. Pekne verse, libi se mi to, ode mne mas TIP

Tadeáška
17. 09. 2000
Dát tip
Toma má recht "nejkrásnější lásky jsou ty neuskutečněné, protože nepomíjejí"

suva
17. 09. 2000
Dát tip
Neporadím. Sama nevím. Prosévám nejistoty. Prolévám do foroty. Promíjím anekdoty. Prohádám katastrofy. Přehlížím první strofy. Jen vím, že to není fotka, čisté snění. Je to bdít do kuropění. Smát se, plakat do zbláznění. Léta čekat na sblížení...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru