Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Light in your hearts

14. 07. 2004
5
0
4087
Autor
Elemmírë

... zažeňme společně tmu...

život je dán tomu, kdo má právo žít.

Ten kdo má právo žít, má chuť žít.

Ten kdo má chuť žít má radost ze života.

Ten kdo má radost ze života, je šťastný.

Ten kdo je šťastný, skutečně žije.

Ten kdo skutečně žije, rozdává radost a život...

 

Tak proč je sakra tolik nešťastných, zlých a sebevražedných lidí?


Solitary
01. 09. 2004
Dát tip
Jo jo, trošku jsem se rozepsala, omlouvám se všem. :) Doufám, že to nevyznělo jako nějaká propagace sebevražd. Nikdo tohle téma nechce moc rozmazávat a přitom je tu o smrti takových děl :) nebo :( ............................................................jak kdo chce.... nicméně: trochu života do toho umírání !!!!!!!!!!!!!!

Elemmírë
31. 08. 2004
Dát tip
Solitary: Děkuji za tenhle poslední příspěvek. Myslím že je naprosto správný. Tím bych asi diskuzi o zdravém rozumu sebevrahů ukončil.

Solitary
30. 08. 2004
Dát tip
Elemi: Taky jsem proto nenapsala, že "není normální" ale že "není považován za normálního". Všichni tihle lidi jsou fajn a člověk by nevěřil, že mají nějaký důvod to udělat. Jenže nejsem doktor, abych byla schopná to posoudit. Nechci lidi škatulkovat, ale výrazný jsou podle mě tři skupiny lidí. Jedna chce umřít v náhlém návalu deprese či skutečnosti, že se něco nezdařilo. Ale druhý den už to tak nevidí. Druhá skupina SKUTEČNĚ CHCE odejít, tohle přání v něm pořád setrvává nebo sílí a má i přesně naplánovaný, jak to uskutečnit. Ale nikdy se k tomu neodhodlá, neumí to provést. Anebo jen polovičatě, protože před nebo uprostřed činu zafunguje něco přirozenýho v jejich mozku. Něco, co má podle doktorů každej zdravej člověk - jako by nás někdo naprogramoval, abychom nedokázali sami sebe zničit. A poslední skupina - která to dokáže - něco se muselo porouchat....(a nemusí to být vidět). Do týhle skupiny ale nepočítám lidi, kteří jsou k sebevraždě dohnáni nebo mají před něčím strach.. ...Ale pokrytci jsme, to uznávám..

StvN
19. 08. 2004
Dát tip
Hlavně klid, jo?

Elemmírë
19. 08. 2004
Dát tip
Solitary: Velmi mě zaujal tvůj příspěvek. Především to "Proto taky ten, komu se to podaří, za normálního považován není." Nemyslíš že je to jen povrchností celé naší společnosti? Někdo může být naprosto normální, chytrý, zdravý a přece může nastat situace kdy je pro něj dlouhodobě život spíše utrpením. A pak si uvědomí že nemá chuť jít dál. A pro ostatní je to prostě blázen protože je jiný než ostatní. To je problém. Vše co je pro nás odlišné a nepochopitelné je pro nás bláznivé a špatné. Jsme pokrytecká společnost.

Solitary
02. 08. 2004
Dát tip
Těžko pochopit, pokud neznáme důvod tý nechuti žít. Ovšem je-li nějaký.. Někdo důvod má a chce spáchat sebevraždu (ne však demonstračku), přesně si naplánuje, jak to udělá, opravdu moc touží tu nebýt, jenže ejhle: každej má v sobě určitej pud sebezáchovy, blok já nevím jak to nazvat, kterej prostě vědomě nejde překonat, nebo jen napůl, což je přirozené a normální. Proto taky ten, komu se to podaří, za normálního považován není. A ten, kdo "normální" je a tuhle lidskou překážku nepřekonal žije dál a zároveň moc trpí..

pozorovatel
24. 07. 2004
Dát tip
Abyss, tak je to v pořádku.

Abyss
23. 07. 2004
Dát tip
pozorovatel_ to teda byl! :)

pozorovatel
21. 07. 2004
Dát tip
Abyss: A nechceš rovnou ložnici?! :-))))))) ehm Nebyl jsem příliš drzý?

Abyss
20. 07. 2004
Dát tip
pozorovatel_ dej mi pokoj!

Abyss
19. 07. 2004
Dát tip
podle me mas nejaky mylny informace, ja si teda zivot uzivat nechci... a zla (doufam) nejsem... souhlasim s pozorovatelem je to uplne zcestny... vidis to prilis jednoduse... no nic pujdu se nechat vylecit aby mi zalepili oci abych videla veci jako ty... Notreal_ goood!

pozorovatel
19. 07. 2004
Dát tip
Abyss: jakožto pro mě zajímavé osoby, se tě chci zeptat, co chceš, když ne si užívat život?:-)))

Abyss
19. 07. 2004
Dát tip
asi umrit, ne!

pozorovatel
19. 07. 2004
Dát tip
Čekal jsem hlubší fylozofii života, ehm smrti:-)) To ale chcem všichni a taky všichni toho dosáhnem...to je nuda. Že ses ale ještě nezabila, co? (Tím tě nechci nabádat, nutit tě, inspirovat...) A nebo se chceš nechat trápit a žít dál?

Elemmírë
18. 07. 2004
Dát tip
pozorovatel: On to ani tak není citát, jen to jen myšlenka ale nevěděl jsem kam to zařadit. Jen mě zajímaly vaše názory a jsem rád za tolik reakcí :-) PS. Jsem kluk.

pozorovatel
18. 07. 2004
Dát tip
A víš to jistě? :-))))) Se omlouvám. Mám v tom bordel.

Notreal
17. 07. 2004
Dát tip
"Narodila jsem se živá, není to už dostatečný trest?" Mary Hendriksová - souzená za otcovraždu*

pozorovatel
17. 07. 2004
Dát tip
Neposlalas mi avi. Dán život? Kým? Užívat, zneužívat, zahazovat, ... Základ života je buňka. Proto jsme živý, což si uvědomujeme díky vědomí a rozumu. Naše štěstí a neštěstí závisí na našem okolí, našemu zdraví a psychickém stavu. Proto je tvůj citát naprosto zcestný, i když si to myslela jinak.

Solitary
16. 07. 2004
Dát tip
Elemmírë(ho) a Abyss.: S druhým řádkem bych si u některých lidí nebyla tak jistá. Jestliže jim připadá, že se narodili do špatné doby či místa, jak může mít chuť? Překonat to v sobě? To už pak není život ale BOJ... Ale naštěstí existují lidičkové, díky nimž se to líp snáší.. A útěk z boje je stejně zbabělost (možná..)..

Adam_G
16. 07. 2004
Dát tip
Zajímalo by mě, kdo je nešťastný a zlý.

Elemmírë
16. 07. 2004
Dát tip
Jůůů to je příspěvků... inu, zaujalo mě jak většina z vás si vybrala to poslední co jsem napsal..sebevražedné lidi. to byla asi chyba, měl jsem tam nechat jen ty zlé.. u toho by mě zajímal váš názor

Elemmírë
16. 07. 2004
Dát tip
co se týče druhého řádku.. neveřím že byl dán život někomu kdo by si ho od své podstaty nechtěl užívat.

LucyH
15. 07. 2004
Dát tip
Mozna mate pravdu, mozna je po smrti je jenom neco strasnyho, ale podle myho nazoru ... horsi nez to, jak zijeme tady to nejspis nebude ... i kdyz jak pro koho. A zivot je dar, at si rika kdo chce co chce.

angelik
15. 07. 2004
Dát tip
život možná dar je, ale někdy se těžko uvědomuje, proč že jsme ten "dar" nevědomky a v podstatě nedobrovolně přijali. Jiná věc je ta, pokud si ze života ten dar uděláš. Pak je člověk šťastný a už zmíněný dar se nepodobá tak řečeno danajskému.

Abyss
15. 07. 2004
Dát tip
protoze ti zavidim tvuj pohled na svet, venovala jsem ti basnicku, doufam ze te to nejak neurazi... kdyztak to smazu...

_darkness_


Abyss
15. 07. 2004
Dát tip
avi

pozorovatel
15. 07. 2004
Dát tip
"Ten kdo má právo žít, má chuť žít." Jak si na to přišla?

pozorovatel
15. 07. 2004
Dát tip
"Ten kdo má právo žít, má chuť žít." Jak si na to přišla/přišel?

Will
14. 07. 2004
Dát tip
Protože ztratili vůli k životu. Sebevrahovi nepomůže šťastný člověk, ale člověk kterému na něm záleží a dokáže mu říci: Mám Tě rád/a.

děvče
14. 07. 2004
Dát tip
to je na docela hlubokou a vážnou filosofickou debatu , ale tys asi hledala zajímavější odpověď, a proto ta kategorie blbůstka... Jinak hodně zajímavé... TiP

Elemmírë
14. 07. 2004
Dát tip
děvče: díky.. :-) PS. jsem kluk

Arienalia
14. 07. 2004
Dát tip
Ona vada už je asi v tom "Kdo má právo žít, má chuť žít." očividně to není tak jistý... no.. psychologie, nechám to T*I*P

Elemmírë
14. 07. 2004
Dát tip
Arinka: asi máš pravdu, děkuju :)

Arienalia
14. 07. 2004
Dát tip
Nemáš zač. Ale poslyš, Elíku, posílej kritikům avíza. Takhle neví, že jsi jim odpověděl.

Abyss
14. 07. 2004
Dát tip
protoze zivot je HNUSNEJ!!! FUUUUUJ!!!!!!

Abyss
14. 07. 2004
Dát tip
tohle snad nemuzes myslet vazne??!!

angelik
14. 07. 2004
Dát tip
protože v tu chvíli je ti uplně jedno, co je vlastně kolem tebe a co se skutečně stane

mno ./..

LucyH
14. 07. 2004
Dát tip
to je mozna pravda, ale zivot je dar, tak proc ho znicit? Ne nadarmo se rika: Darovanemu koni na zuby nehled. Je pravdou, ze v zivote je spousta chvil, kdy chce zemrit, skoncit to, ale to nejde, pokud utikama uz ted, kdyz jsme na zivu, co budeme delat, az budeme mrtvi? Protoze tim "zivot" teprve zacina ...

angelik
14. 07. 2004
Dát tip
pokud to někdo skutečně kdy udělal, pak věřím tomu, že na tohle všechno, co píšeš nemyslel, ani v nejmenším. A pokud ano, pak to byl čin pouze demonstrativní, ne emocionální.

lucyh: to je tvoj nazor. pre mna je po smrti uz len hovno. zivot je dar ? asi od niekoho kto musi fakt nenavidiet ;)

Lishaak
14. 07. 2004
Dát tip
Jaktože je život dar? Copak někdo ví proč žijeme? Copak někdo ví, co se stane, až umřeme? Jestliže je život dar, právě proto je jenom můj, můžu si s ním dělat co chci ne? Ještě dobře, že člověk nemůže být hnán(aspoń na tomto světě) k odpovědnosti za sebevraždu, kdoví, co by se stalo....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru