Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Písmák bez sleeping?

25. 07. 2004
6
7
15923
Autor
Craerassy

 

 

 

Kolik dobrých autorů ještě musí odejít, aby byl písmák sterilní? Zavádí se tu hon na čarodějnice a propírání špinavého prádla sousedů, kteří si koukají do oken a strkají zápalky do zvonků u dveří. Necháváme se stále častěji zatahovat do nesmyslných diskuzí a čím dál míň se tu věnujeme čtení těch normálních věcí, pro které jsme sem přišli. Snažíme se vypadat nestranně a nezaujatě a plácáme se tu všichni ve stejném blátě. Kdo z nás tím ještě není unavený?

Rozhodla se odejít sleeping. Tahle malá, sebevědomá potvora (a teď se máš usmát, sleep, protože já si Tě dokonce oblíbila) tu vyvolala víc života, než by kdy kdokoli z nás dokázal a ačkoli jsem s ní mnohdy nesouhlasila, dokázala nás dokopat k reakcím a odezvám, které byly o něčem. Teď se diskutuje o tom, jestli je Zdenda se všemi svými vulgarizmy svěží vánek na písmáku, RomanTik jestli má pornografické tvůrčí sklony a Libero zda si nevyřizuje soukromé účty. Na sleeping jsem četla diskuze na téma Sleeping je kráva blbá a podobně a Tebe to, Lyriku až tolik nevyvedlo z míry. Faktem je, že jsi ji obhajoval, ale nikdy ne v přímé diskuzi, která by se týkala jen jí. Nebo jsem něco přehlédla? Sám jsi řekl, že písmáku věnuje zdarma a dobrovolně svůj čas a já reagovala tím, že mě to nikterak neoslňuje, protože takhle mladá holka má spíš lítat venku a nesedět u počítače. Teď si ale říkám, když už sem toho času a energie dala tolik, s jakými pocity a proč odchází. Kdysi tu někdo napsal, že bez sleeping by nebyl písmák tím, čím je a já mám ten pocit stejný. Tolikrát jsem stála proti ní a nikdy by mě nenapadlo, že se jednou postavím za tuhle drzou, horkokrevnou žábu, ale přiznávám, že jsem se i od ní hodně naučila, protože mé kritiky byly vždycky velmi opatrné, abych náhodou někomu neublížila. Sleeping byla upřímná, i když ne vždycky ohleduplná. A možná i díky tomu pár z nás začalo přemýšlet nad tím, že není jen důležité hodit sem pár básniček, ale taky jim dát formu, protože projít třeba právě takovou kritikou sleeping bez vytrhaných vlasů a poškrábaných tvářiček, to je tedy kumšt.:-))

Když už se tu neustále pleteš do všech možných debat a odpovídáš na diskuzi diskuzí, pověz mi..proč opouští písmák jeden z nejaktivnějších redaktorů?

 

 

A ještě jedno mě zajímá, Lyryku…co jí řekneš, když odchází?

 

 

 

 

 


7 názorů

Craerassy
28. 12. 2006
Dát tip
já se nesmazala, jen jsem na rok přešla na literru právě kvůli nové tváři písmáka, kterou jsem nějak nepřekousla

Craerassy
28. 12. 2006
Dát tip
Vellu neznám osobně, tak je těžko soudit grafika je hnus odpornej, to jsem řekla hned, jak to ten idiot michal předělal kritiky psát neumím, ale když je dílo špatný, tak proč by se to tu někdo bál říct? a proč ses smazal? ruply ti nervy??:-))

Craerassy
21. 12. 2006
Dát tip
proč tu vlastně nejsi ty?

Petr_Pan
20. 04. 2005
Dát tip
jseš hodná holka .. :-)

Dr_Mephisto
16. 08. 2004
Dát tip
Chtěl jsem k tomu něco napsat, ale jelikož mi nepřísluší soudit, napíšu jen: .............

angelik
14. 08. 2004
Dát tip
já svůj názor řekla mockrát. A nedaří se, protože se tu neustále zaměňuje ostrá kritika a následné pobouření některých autorů - vs. těžce nepřiměřené napadání jiných lidí z důvodů mnohdy neznámých. Vadí mi, když odchází někdo, kdo se stal nedílnou součástí celku - ať už virtuálně nebo v běžném životě, přesto nijak veliké rozčarování nepociťuju, protože sama odcházející mě několikrát sama nabádala k témuž činu. Ale to je v tuhle chvíli a tady patrně nepodstatné.

sonet1
12. 08. 2004
Dát tip
nazim hikmet : život je boj a v tom boji moje milená jsi druhem mojím proto tě mám rád... --------- _:-) sonet

Craerassy
12. 08. 2004
Dát tip
krásné...ty jsi pořád v plné síle, sonetíku:-)

Craerassy
12. 08. 2004
Dát tip
avi

Craerassy
11. 08. 2004
Dát tip
po duši přejde lehkým krokem o ženu lehce otře se bokem rozverně hraje si se slovíčky při tanci šlape na střevíčky:-))

sonet1
11. 08. 2004
Dát tip
kdo to je , kdo to je žena v těle s duší sladkou usíná jako nedělňátko uložené do kóje ? přemýšlím proč v dnešním ránu usnul den včerejší pro milující s věčností...

sonet1
11. 08. 2004
Dát tip
avi

Craerassy
11. 08. 2004
Dát tip
pokaždé přijde probuzení když vidíš stále stejnou tvář ačkoli vedle tebe není věčnosti stejně propadáš

sonet1
10. 08. 2004
Dát tip
mou dlaň ohřívej dlaní v sálavém díkuvzdání hluboké teplo skýtá tvá duše dívčí - rozpačitá ------------- _:-) sonet

sonet1
09. 08. 2004
Dát tip
ahoj Creo, jsi fajn - jenom tolik_:-) sonet t*

Craerassy
09. 08. 2004
Dát tip
někdy je žena rozpačitá:-) tak jen kytičku pro soneta..

Craerassy
08. 08. 2004
Dát tip
já taky...už bylo na čase:-)

Nicollette
07. 08. 2004
Dát tip
sleeping je domáá, já jí viděla :-)

Craerassy
05. 08. 2004
Dát tip
Wu...děkuji...já věřím, že sleeping se vrátí, jinak bych tuhle diskuzi ani nerozproudila:-)

Vojtek
02. 08. 2004
Dát tip
A kde je např: Rivka, Bříza....ééé???? a spousta dalších.... Takových odchodů už bylo. Myslím, že bez ukřičených výstupů odešli autoři (minimálně) srovnatelného kalibru....a co??? slova, slova slova

Solitary
02. 08. 2004
Dát tip
Každej občas musí vystrčit růžky a počítat s tím, že narazí. Ale když to riskne, má hned tenhle server šmrnc, prostě to tu žije. Bohužel tu vznikl ten problém, že hranice slušnosti jsou u každýho jiný a zákonitě tu dochází ke konfliktům. Na druhou stranu sdílím názor autora, že všechno má své pro a proti, takže zas bude mít Beauty čas na něco jinýho. Škoda..

Litochowitz
02. 08. 2004
Dát tip
....a až jednou odejdu já, to bude vyplakaných očí.....hmmm, jsem bezesporu tím nejlepším autorem, nechybí mi skromnost, jsem milý, umím potěšit....hmmm, ach ano, takový jsem já:)

ARC
02. 08. 2004
Dát tip
Písmám bez slípink? To jsem si oddych :-)

Craerassy
02. 08. 2004
Dát tip
Vojtek...jenže s nimi já jsem tady nikdy nediskutovala..zřejmě odešli ještě před tím, než jsem přišla, takže je pro mě těžké se k tomu vyjádřit..já neznám důvody jejich odchodu.. Litochowitz...no teda...že bych zaplakala..musím si tě pročíst:-)))

Litochowitz
02. 08. 2004
Dát tip
Craerassy, díky moc:))

Inu, Craerassy, pokud bychom snad zabředli do hloubější debaty, je otázkou, proč někoho bránit - to je první věc. Pokud si vzpomínám, není to tak dlouho, co jsem se tu bránil sám - poté, co jsem se pokusil bránit jiné....zrovna v diskusi na téma chování redaktorů. Poučení, které jsem si z toho odnesl, zde již veřejně rozebírat nebudu - je to nechutné a hlavně zbytečné. Druhou věcí je, že debatovat zde o jakýchsi zásluhách a vykonané práci a díkům za ni (aniž bych ony zásluhy popíral) - nechci, aby to znělo příliš cynicky, ale nahlédni do sféry běžného pracovního procesu, ano? Pokud vůbec nějaké díky jsou, jde o čistě formální záležitost - a zůstává z nich stejná pachuť jako z odchodu a z důvodů odchodu.......a oprav mne, kdybych se náhodou mýlil.

Woland
30. 07. 2004
Dát tip
Kazdy tyden se na Pismaka vykasle nekolik lidi a nekolik se zase cerstve zaregistruje. Tak proc sakra tolik resit ze nekdo odchazi, byt treba z redakce? Prijde nekdo jinej, a treba i lepsi...

Craerassy
30. 07. 2004
Dát tip
Řezavej a Woland...shrnuto a podtrženo...každý si hrajme na svém písečku a vyserme se na ostatní...pokud cítíme nespravedlnost, obrňme se nevšímavostí..jask řekla Anička Dajdou...je to váš názor....já ho nesdílím.

Craerassy, byly časy, kdy jsem se tu choval slušně; má maličkost byla ovšem tvrdě poučena o tom, že slušnost je zde slabost. Byl jsem nazýván pseudoliberálem neschopným nést negativní kritiku a písmáckým podprůměrem. Má slova byla neustále překrucována a vyžadování slušnosti se rovnalo žádosti o zablokování nicku, případně bylo přirovnáváno k honu na čarodějnice. Mám toho po krk a pokud mám být upřímný, je mi lhostejné, že mé názory nesdílíš. Jak jsi řekla, pořád se učíme - a já nejsem člověk, který se spálí dvakrát o stejná kamna.

Craerassy
30. 07. 2004
Dát tip
v pořádku, respektuji ...je to tu o názorech a nemusíme sdílet jeden..

Je to lepší, než nic.

a2a2a
29. 07. 2004
Dát tip
nerozumím tomu, když se zde zmiňujete o různých zákulisních hrátkách, ale vnímám, že to není v pořádku. SB ctím za její aktivitu, ve vztahu k novým autorům vůbec největší. Kdyby alespoň třetina redaktorů se věnovala stejně novým a jinak nezvučným autorům a kritikám a méně přátelskému vzájemnému oceňování, pak by i krytiky ostatních byly věcnější a méně poplatné jménům a vzájemným dluhům..

navážeč
29. 07. 2004
Dát tip
a2a2a: ahoj, pověz mi, prosím, něco o tom přátelském vzájemném oceňování. to mne docela zajímá.

a2a2a
29. 07. 2004
Dát tip
navážeč, v redakci je evidováno již bez SB 55 redaktorů. Když jsem napsal, že kdyby alespoň jedna třetina se věnovala novým či bezejmenným autorům, pak jsem nebyl daleko od pravdy. Pokud jde o to přátelské oceňování, neplatí to samozřejmě vždy a hlavně nejen u redaktorů, ale je zřetelné, že se v kritikách u věcí zvučných autorů objevují mnohem častěji než u jiných. Nezpochybňují tak jejich právo vyjadřovat se, chybí mi však tam, kde by to bylo nejspíš užitečnější. SB, Elyn, Rowwena, Dero, Dream, Ty a další ( omlouvám se těm, na které jsem zapoměl ), samozřejmě svou úlohu k nováčkům a dalším podle mého soudu plní dobře.

navážeč
29. 07. 2004
Dát tip
jo... nedávno jsem se díval, co redaktorstvo dělá... ale už jsem to popitvával jinde... ovšem spíš než toho, že by dělali nepřístojnosti a klepali si navzájem po ramenou, jsem si všiml, že spousta z nich nedělá nic. zatím to ovšem zkouším připisovat tomu, že jsou prázdniny. a iné. ju, posílej mi pls avízka, když mi něco adresuješ ;)

Quoniam
29. 07. 2004
Dát tip
Elyn: Že si nerozumíme, co se tématu našich příspěvků týče, je mi zřejmé od tvé první reakce, jež se ke mně vztahuje (myšleno v této diskusi). Vinu bych však neviděl na své straně — mám za to, že se vyjadřuji přesně a striktně.     Trošku bych poopravil některá tvá „tvrzení”. Nikde (= zde výše) netvrdím, že mám nadhled. Lépe čísti a chápati. Taky ono „být — nebýt”, bych viděl jinak. Být v dění = znát detaily a nevidět celek. Nebýt v dění = vidět celek a neznat detaily. Snažme se být objektivní. Jeden způsob není lepší než druhý — jeden je takový a druhý je zkrátka jiný.     Nevím, jaké úžasné přiznání jsi zjistila z mé off topic zprávy. Její smysl tkví v pouhé modifikaci již řečeného. Takže, pokud bys ji aplikovala odpovídajícím způsobem, dostaneš něco takovéhoto:

Quoniam
29. 07. 2004
Dát tip
(pokračování :-) „No nevím, četl jsem od ní tři básně (jedna průměrná, jedna podprůměrná a jedna skvělá) — asi to bude vážný.”. To není tak těžká matematika, ne? Opravdu — renomé jako hrom. Z takového hodnocení mi (kdokoliv) přijde jako průměrný autor. Avšak tvé pousmání bylo jistě na místě. Budiž ti přáno.

cmukina
29. 07. 2004
Dát tip
ach preboha!!! je mi to tak luto...ani som sa s nou nestihla rozlucit...v poslednej dobe som na nu bola zla to to nielen ja... tak aspon moja slzicka zato ze tu uz nie je....

Elyn
29. 07. 2004
Dát tip
Quoni... přečíst tři díla, těžko si udělat obrázek o kvalitě autora a už asi těžko o kvalitě s_b jako kritika, a to, co říkáš o vidění celku a jen neznání detailů - tady nejde jen o detaily, ty znáš možná celek, ale ne aktuální celek.. a o tom mluvím.. detaily dokreslují, někdy zásadně, ale je to až věc druhá.

Zolo
29. 07. 2004
Dát tip
Přišel a zase odešel a nikdo se kvůli tomu nevěšel ...

a2a2a
29. 07. 2004
Dát tip
sice polemizujeme, ale získal jsi si mne poctivou snahou věci osvětlit a já děkuju, upřímně. Navíc během dne mne trochu mrzelo, že jsem kritický a to pro pocit, že tuhle práci zjevně děláte nezištně a klady vysoce, vysoce převažují. Platí to o obou našich diskusích.

navážeč
29. 07. 2004
Dát tip
tož... zas moc nechval, radši rej, kde můžeš, napadej Písmák nápadama. nakaž ho :))

Quoniam
28. 07. 2004
Dát tip
Elyn: Prosím tě, Elyn, kdybych příště nemluvil česky — hned mě upozorni. Mám potom hloupý dojem, že něco vykládám a je mi rozuměno (alespoň co se týče obsahu sdělení).     Takže: Je mi jedno, že s_b odchází. Vyjadřuju se k tomu jak odchází a co se kolem toho děje. (uff! didaktický přístup je dřina). Jsi schopna rozlišit tu drobnou nuanci? Možná ti uniklo pod dílem kterého autora se vyjadřuju. Kdybych měl osobně něco ke s_b, asi bych se vyjádřil někde u ní, ne?     Nějak mi není jasný tvůj přístup, že pouze kdo má správně vyplněné píchačky, tak se může vyjadřovat ke zdejšímu dění?!? To je asi jako kdybych si před nedávnem přečtl na bildboardu: "Nechoďte volit, stejně nevíte, co se v Bruselu děje!". Chápu, že máš na srdci mojí docházku do místních prostor a trošku tě mrzí, že jsem se nezůčastňoval místních zákulisních a předkulisních hrátek. Ale je to hloupý argument. Mj. se to dá interpretovat, že nevíš, co to je nadhled — ten může mít jen osoba nezůčastněná.     Chápu, že máš potřebu s_b obhajovat. Nicméně čiň tak, prosím tě, smysluplnými argumenty a na odpovídajících místech, či na relavantní reakce.

Quoniam
28. 07. 2004
Dát tip
rebecca13: Ahoj rebe :-) , dlouho jsme se neviděli. Trošku bych oponoval tvému úvodu. Byli lidi, kteří odešli a už se nevrátili (a je jich dosud škoda). A mám dojem, že čím větší to byla osobnost, tím méně kolem toho bylo humbuku. Ale jinak máš pravdu — holt osobní skušenost.

Elyn
28. 07. 2004
Dát tip
Quoniam... nerozumíme si..:) jeden o koze, druhej o voze... a pěkně stavíš argumenty na hlavu, jen co je pravda :) no.. - že máš nadhled, si myslíš ty, ale skutečnost může být o poznání jinde - být v dění, ještě neznamená někomu stranit - být mimo dění, třebas i zákulisní, neznamená, že jsi nad věcí, naopak, uniká ti spousta informací, které s věcí souvisí... stejné, jako kdybys šel k maturitě, měl mluvit o moderní literatuře, a přitom tvůj přehled končil rokem 1968.. Vůbec mě nemrzí, že jsi se nezúčastňoval zdejších "zákulisních (a jiných) hrátek", není o co stát.. A pořád ti uniká, nad čím jsem se to vlastně pousmála... tedy zopakuju ještě: Pousmání bylo k tomu, že jsi zhodnotil sleeping jako ne moc dobrého autora a přitom... cituji: Někdo odchází? Kdo to je ta sleeping_beauty? Někdo významný? No nevím, četl jsem od ní dvě básně (jedna průměrná, jedna podprůměrná) — asi to bude vážný. ... následně: off topic: Chci poopravit svůj předešlý příspěvek: právě jsem četl jednu báseň od sleeping_beauty a byla skvělá. To ostatní platí. Tolik k věci, více netřeba.

Craerassy
28. 07. 2004
Dát tip
Rezavej_řetěz...píšeš o důstojném soupeři..s_b je tady už dlouho a stejně jako my všichni se učí..je to mladá holka, má právo chybovat...neříkám a neřekla jsem, že souhlasím s tím, jak se kolikrát chovala, ale taky jsem si všimla, že se naučila s lidmi mluvit jinak, než tomu bylo dřív..nečtu jen dílka, dívám se i do kritik...nehájila bych tady každého, to mi věř..

Arien
27. 07. 2004
Dát tip
tenhle hrnek by byl fajn, ale je červený, tu barvu moc nemusím sakra, proč má ten hrnek tak podělanou barvu? je to hnus! sejde na interpretaci. a když si vzpomenu na sleeping_beauty, vybaví se mi nějaká mladá (11 let) dívčina, která napíše svou první báseň, dá ji na literární server a potom do konce svého života nic nenapíše, protože jí někdo napsal ostrou tvrdou kritiku. takové děti z toho můžou mít opravdové trauma

Kakabus
27. 07. 2004
Dát tip
Hmm, shrnul bych to asi takhl....pánaboha, lidi, vzpamatujte se!!!!!!!!!! Pořád tady řešíte, s prominutím, kraviny a poddáváte se žabomyším válkám, vládne tu arogance, ne umění a já du po tichu do koutku zvracet....Sleeping odchází??? No a co??? Je to její čistě soukromé rozhodnutí, nikdo jí nenutí a pokud jí vadí, občasné perversní kritiky, mnohdy nesouvisející s tématem, na její dílka...no, mezináma, s tím přeci musela počítat se stylem s jakým kritiky psala ona sama, lidi jsou prohnilí aneb kdo se nikdy neprovinil, ať hodí první šutrem....tahle diskuze zdá se mi poněkud neplodná.....sbohem, odhazuji širák v dál.......

Quoniam
27. 07. 2004
Dát tip
Elyn: Šmudla?!? Jak zdvořilé, jsi zřejmě holka slušně vychovaná — to se pozná už z toho jak umíš člověka oslovit.     Tedy věz, děvče, že jsem na Písmákovi dost dlouho, abych zde nemusel znát každého, kdo se sem přiřítí, nafláká spousty děl a kritik a pak opulentně odejde (mluvím obecně, ne nutně o s_b). Je to takový hezký místní zvyk — cca poslední 2 roky. Opravdu, věř mi(!), každý takový odchod bolestně prožívám.     Těší mě,že jsem způsobil trošku-pousmání na tvé tváři. Nicméně si z něj odvozuji, že jsi asi nezachytila obsah mého sdělení. Vždyť jsou to jen slova, jsou tak levná... vlastně zadarmo. Když už jsi "redaktor" :-) , čekal bych, že dokážeš oddělit obsah od formy.

Elyn
27. 07. 2004
Dát tip
Quoniam: jsem holka vychovaná, milej, že sis všimnul :) No, podívej, délkou svého působení tady snad neargumentuj, to je argument zcestný.. Nevyjadřuješ se přece k x-leté historii Písmáka, ale k autorovi, který tu působí víc v době, kdy ty se tu příliš nevyskytuješ. Pak dojde k situaci, kdy ty hodnotíš, a nevíš přitom co. Hlavně, že jsi vykřikl. To je, nač jsem narážela já...že to je k pousmání. A to tedy opravdu je. A psát teď zpětně, že cosi vztahuješ obecně... promiň, ale.. Ale jasně, že na mé pousmání musela přijít reakce.. a cosi o levných slovech.. :) jo, bábovku vyklopit umím :) ale s "redaktorováním" to asi nebude mít nic společného..

Kolega
27. 07. 2004
Dát tip
Vona chce fakt odejít? No, můj názor znáš. Její přihlouplé reakce vedly spíše do záporna, takže moc Písmáku neprospěla. Naopak. A jestli to je z její vůle, tak konečně pochopila, v čem je zakopaný pes. I když... na koho teď budu psát o pýše? A co moje pohádka s Růžovým koncem? A kam ji vlastně LYRYK prodal? :)

navážeč
27. 07. 2004
Dát tip
A co se jim do toho pleteš... "co jí řekneš, když odchází?" Vyžaduješ nějaký pochvaly před nastoupenym praporem? Cos jí řekl, když přišla? Cos jí řikal, když tu byla? Měli jste spolu něco? Zveřejníš veškerou korespondenci, vydáš knihu rozhovorů, kuchařku... ? Pověz nám na rovinu, co všechno mezi váma bylo, kdy kde jak a s kym dalšim. Uváděj pouze přesná data a místa... atd. Gratulujeme.

Elyn
27. 07. 2004
Dát tip
Navážeč... no tak :)) Kolego... jejej, tys tu dlouho nebyl, viď...:) Pohádku s růžovým koncem čti svým dětem..:)

navážeč
27. 07. 2004
Dát tip
No, Elyn, jak?

Elyn
27. 07. 2004
Dát tip
:) no, já že jsem zvědavá na tu kuchařku...:) Jinak ok :)

Lidi, nechte toho.....:-). Já jakožto zavilej nepřítel způsobu vyjadřování SB rozhodně nesouhlasim s jejim vodchodem, ale nejsem nijak kompetentní vyvracet komukoliv jeho rozhodnutí. SB je důstojnej soupeř k debatám, vo tom nejni sporu; ovšem taky nejni sporu vo tom, že je často hluchá k argumentum druhejch....potom by byla víc než důstojnej soupeř, pokud to slovo "soupeř" můžu v tomhle kontextu použít.

Lyryk
26. 07. 2004
Dát tip
proč ti sem neodpovídám? protože nátlak nemám rád a nemám už chuť navyšovat jeho nadbytek...

Litochowitz
26. 07. 2004
Dát tip
.....lidi přicházej a odcházej, to je život:)....a řikat že Písmák nebude Písmák když odejde jedna holka?.....kolik lidí řikalo že Písmák nebude Písmák v doběě kdy se odehrával onen třesk a hromadný přesun na jiný server?.....a přesto, země se ještě točí a počítam že alespoň pár dní se ještě točit bude:)

Litochowitz
26. 07. 2004
Dát tip
...jo a ještě jsem chtěl dodat že je škoda každýho dobrýho autora....a tohohle zvlášť...........

Prosím, nechci avíza, když se mě netýkají. Děkuji.

ostřice
26. 07. 2004
Dát tip
Craerasy: když o něčem začneš, bylo by od tebe fajn, abys k tomu prdla nějaký linky. já se tady jenom dozvím, že nějaká sleeping někam odchází. jestli je to důležitý (nevím – někdo jde pryč) a někde o tom něco říká, tak by bylo dobrý nám to usnadnit a ukázat nám, kde si můžem přečíst, co o tom říká. takhle je pro mně tvůj příspěvek blábol. to jako teď mám běžet do seznamu autorů a hledat tam...? jestli to budu d+ělat zbytečně, dostaněeš nasekáno :)))

Lasy
26. 07. 2004
Dát tip
Ach jo. Teda musím říct, že tak ambivalentní pocity jako teď jsem na Písmáku snad ještě nikdy neměl. Sleeping odchází . . . Musím po pravdě říct, že v minulém týdnu jsem tu moc aktivně nebyl, takže tuto informaci jsem se dozvěděl až od Tebe, Craerassy. Přečetl jsem si tedy poslední její dílo, abych věděl oč se jedná a v tu chvíli jsem skutečně nevěděl zda se smát nebo plakat. Víš, sleeping je, byla a myslím, že i bude velmi kontroverzní bytost. Vlétla sem jako velká voda, na spoustě lidí (do té doby klidných) nenechala jednu nit suchou, sem tam utrousila pochvalu a když si na ní okolí jakž takž zvyklo (nebo ji začalo okázale ignorovat), tak s grácií odešla . . . Co dodat, sleeping neznám jinak než pod nickem, takže ji nemohu soudit nebo podezírat, ale chvilku jsem měl dojem, že jde o pečlivě promyšlený tah :o) Jenomže tady se dozvídám, že nešlo. Sleeping podle Tebe jen udělala to co slíbila Lyrykovi. Nevyhrožovala planě, ale skutečně udělala co slíbila. Hmm.. Co dodat. Kdyby nešlo o Písmáka s možností nekonečných nicků a jiných schizofrenií, jásal bych, Ale takhle . . . Zase na mne to mesiášství působí nějak zbytečně. Píše, že na dlouhodou dobu odchází. Já doufám, že se vrátí - ne kvůli tomu, že bych bez ní na Písmáku nemohl být, to ne, ale v rybníce je třeba alespoň jedna kousavá štika :o) Uvidíme. Lasy

Miroslawek
26. 07. 2004
Dát tip
Craerassy: já to prve už četl, stále mi není jasný smysl tohoto příspěvku

Aerotik
26. 07. 2004
Dát tip
Mám ambivalentní pocity. Na jedné straně "slípka" pro Písmáka hodně udělala, ale na druhé se obávám, že pár nových potenciálně v budoucnu dobrých autorů mohla znechutit tak, že po prvních sprostých kritikách odešli. Párkrát jsem se s ní dost ostře chytil, ale přesto bych osobně raději viděl, kdyby bývala zůstala, ale umírnila své projevy na věcnou a ne osobní úroveň. Ale už je zřejmě pozdě.

Quoniam
26. 07. 2004
Dát tip
    Někdo odchází? Kdo to je ta sleeping_beauty? Někdo významný? No nevím, četl jsem od ní dvě básně (jedna průměrná, jedna podprůměrná) — asi to bude vážný. Už dlouho mě na Písmákovi nic tak nenudí jako teatrálně ohlášené odchody (kolik už jich bylo?). Kdysi tady i byli autoři, jichž je třeba želet — a odešli s grácií a potichu. Btw. Chtít po Lyrykovi, aby se vyjádřil k něčemu přímo a na adakvátním místě... je jaksi naivní. Asi tím každý musí projít :-)

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
já se pokusím vyjádřit to, co jsem možná nenapsala výše...z písmáku odešla spousta lidí a bylo tu už mockrát psáno, jak písmák upadá, pak začaly různé diskuze o tom, jak se tu redaktoři chovají a jak právě z jejich řad nejvíce dochází k porušování pravidel slušnosti...vytkla jsem tenkrát Lyrykovi, že by měl nejdřív usměrňovat své oblíbence, mezi které sleeping bezesporu patřila nebo patří a byl to právě on, kdo mě upozornil na to, kolik peněz ho stojí udržovat tento server, kolik času a úsilí mu věnuje a znovu poukázal právě na sleeping a napsal, že ačkoli je svérázná, že je to ona, kdo písmáku věnuje nejvíc času a nebojí se na rovinu říci názor..nesouhlasila jsem, protože si myslím, že názor či kritika se dá říci i slušně..ale díky diskuzi s Lyrykem jsem si uvědomila, že tady všichni máme opravdu jen požadavky a nezajímáme se o to, kdo za tím, že to tu vůbec funguje, stojí..takže mi teď vlastně i vy říkáte, ať se nestarám o nějakou holku, která tu sice udělala hodně, ale nic se nestane, že odejde? teď tu tp napíše, že se rozhodl odejít také, a že si myslí, že ho nikdo nebude postrádat...zřejmě je to o tom, kdo z nás koho čte, s kým se setkává při své cestě tímto místem a kdo na něj nějakým způsobem zapůsobí nebo ho ovlivní...mě ovlivnil i Lyryk, když mi vysvětloval, jak je těžké odpovídat všem a řešit tady spory..ovlivnila mě i sleeping, když jsem se s ní hádala v kritikách u svých oblíbených, kde jim psala nevybíravými slovy, jak jsou jejich dílka hloupá, ale na druhou stranu to byla zase ona, kdo dokázal napsat hlubší kritiku a vysvětlit, proč dílko nepovažuje za dobré...kdo to tady dělá? já zaznamenala JiKa, sleeping, drfausta, Lyryka, Elyn, dismorphii, Lasyho...takže jestli to mám shrnout, jak řekl Miroslawek..je nejasný smysl tohoto příspěvku..tedy..kašleme na to, že budou odcházet ti, co pro písmák něco dělají a věnujme se raději tomu, jestli Zdenda zase nebude psát vulgarizmy v kritikách a RomanTik pornografickou poezii, protože tam ty diskuze mají smysl a intelektuálové se vyřádí..je to tak..?

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
ostřice...děvče, promiň, ale to je to..já sem ty linky neumím vsunout:-)))

mrtvolala
26. 07. 2004
Dát tip
Třeba to slípka udělá stejně jako stařík - ten jako Albireo manifestačně odešel na Literru a jako Aerotik manifestačně zůstal na Písmáku :o))))

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
mrtvolala..to tu nemíním řešit..

mrtvolala
26. 07. 2004
Dát tip
Ja taky ne. Ber to jako takovou poznámku ze záhrobí :o)))

Quoniam
26. 07. 2004
Dát tip
off topic: Chci poopravit svůj předešlý příspěvek: právě jsem četl jednu báseň od sleeping_beauty a byla skvělá. To ostatní platí.

Quoniam
26. 07. 2004
Dát tip
avi s_b :-)

Ex_animo
26. 07. 2004
Dát tip
Nepůsobím zde dlouho a pravdou je, že verše, které jiní ohodntili kladně Sleeping_beauty odsoudila. Pravdou je, že její kritiky jsou tvrdé a od toho kritika je ( jako autor jsem jimi také moc neprošel ), ale proč tolik rozruchu? Je fakt, že at si kdo chce co chce říká, Sleeping_beauty a jeji poezie taky neni nic tak úžasnýho ( teda mě neoslovila ani jako autor ani jako kritik ) a mě osobně chybět nebude. Nerad bych se zde dočkal doby, která by připomínala naši politickou scénu : kde někdo 4x ohlásí, že odchází z politiky a 5x se do ní vrátí :-)

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
Ex...neposuzuji tu tvorbu sleeping, ale její pomoc na písmáku, práci v redakci a to, jak se chováme k těm, kteří odtud odcházejí, přestože tady zanechali spoustu svých stop a většinou se jim za to nedostalo ani poděkování..toť vše..

Armand
26. 07. 2004
Dát tip
Ad Zoroaster ... přesně. Craerassy, píšeš že odchází osobnost - tou s_b bezpochyby byla a je, ale takových (a daleko významnějších) osobností, které odešly, tu bylo více. A vše to je v pořádku ... každý máme svobodnou volbu (a mírou té svobody je naše poznání) .-)

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
Armande, já nechci zastavit s_b, pokud je rozhodnuta odejít...ale zajímá mě, jak se s takovými lidmi písmák loučí...měj se? to mi přijde hodně málo na to, kolik tu někteří z těch, co odešli nebo odcházejí, udělali práce...ale asi jsem idealista, jak to tu sleduju..je to jen net a já se zase nechala unést a snažila jsem si představit pod písmenky lidi..to mě postupně přechází..vyvětrávám..

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
avi

Rowenna
26. 07. 2004
Dát tip
Craerassy - sdílím tvůj náhled na tváře za nicky - a mám stejný názor, který jsem konkrétně tuším Armandovi už jednou napsala. Chybí, chybí každý člověk, který zanechá stopu v našem životě, byť virtuálním, a odejde zbytečně. :-)

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
to je to, co jsem nedokázala napsat..zbytečné odchody..děkuji, Rowi..

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
zapomínám avi, ach jo:-(

DV_SWAN
26. 07. 2004
Dát tip
sleeping ??? zase mi unikla nějaká superstááár ??? ať se má jak chce - teda dobře - jestli chce :o)

Elyn
26. 07. 2004
Dát tip
:) Crae, bojovnice... odpočiň si, myslím, že růženka už dávno ztratila řeč toho, jak se tu za ni biješ.. určitě to nečekala.. Jen se bojím, že si vykřičíš hlasivky.. a.. Myslím, že víc si nás tu nemyslí, že by si růženka tímhle svým gestem chtěla zvýšit popularitu, je jedna mála, které to opravdu nepotřebují.. Na druhou stranu, mají pravdu i ti, kdo říkají "je to jen nick a jeho sláva, zbyde popel, no a co, takových bylo".. ano, bylo, ale ne pro ty, kdo růženku znají víc.. pro nás bude (ať odejde nebo zůstane) něčím jedinečná, protože zanechala stopu. Máme na to právo, stejně tak, jako mají právo ti druzí křičet to své "no a co?"... Věřím, že se vrátí.. a když zůstane rovnou, určitě jí nebudu vmetat do tváře "vždyť jsi říkala, že odejdeš!" Vím, jak je tohle těžký.. ;) Ke zbytku už jsem ti tak porůznu tady psala..;) Quoniam.. esli ty nejsi šmudla..:) Nic ve zlým, ale křičet "kdo to je? Já ji neznám!" - když tu skoro nejsi... odsoudit její věci a pak zjistit, že nevíš, cos odsoudil..:) Musela jsem se trochu usmát... :)

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
Elyn...ufff...ty cítíš moji únavu, že jo..:-)

Elyn
26. 07. 2004
Dát tip
krindapána, Crae... aby ne...:) Dyk jsi horší jak Vlasta v dívčí válce - mít tebe v družině, vůbec by nepotřebovala Šárku :)) :) smile for you:)

Tedy, tady se dějou věci - jen tu člověk nějakej čas nejni a nestačí žasnout........

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
:-)))) El...díky!

Ušetřete mě čtení ....... proč vodchází či vodešla?

Elyn
26. 07. 2004
Dát tip
:) jen žasni, řetěz, prý to zpomaluje proces koroze :) Crae..;)

Elyn
26. 07. 2004
Dát tip
řetěz, neušetříme - přečti si její poslední "dílo" a budeš doma, není to dlouhý..

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
joj..to se zeptej jí..řekla bych, že už je unavena tím, co se tady poslední dobou řeší..nesmyslné diskuze o tom, kterou kritiku vyhodit či nevyhodit do koše a možná i nějaké její osobní důvody..

Inu, vo tom bych něco řek, Craerassy, ale jelikož to votvírá i mý starý rány, budu radši držet zobák....

Nedlloyd
26. 07. 2004
Dát tip
Hele, teda, ale...proč to všechno? ned

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
sakra, Nede..já to tu vysvětluju po padesátý vosmý..štve mě, když odejde někdo, kdo udělal pro písmáka dost a nikdo neřekne nic jinýho než "měj se"..je poděkovat někomu za práci tady tak moc těžký??? nebo se zeptat na důvody, proč odchází a rozmluvit mu odchod? já to takhle prostě cítím a nechci, abyste souhlasili...chtěla jsem jen vyjádřit svůj nesouhlas s tím, co se tu poslední dobou děje..

dej si to do copy a pak jen paste...:)

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
quenti..no, ještě ty tu na mě spusť řečí svého kmene...:-(((((

si to zkopíruj a pak jen vkládej, to vysvětlení, proč todle fórum máš, snad to pokaždý nevypisuješ? esli jo, hned si tě beru za agentku a mluffčí, takovádle obětavá žencká...to se jen tak nevidí

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
jsem fakt blbá, ale já v diskuzi poprvé a teď tohle a já píšu a píšu a opakuju a opakuju...já a mlufffčííí, jooo??? zabít bych musela, tady se držím a ještě i slušnááá jsem, všímáš??:-)))

vidím.....to já sem jak kanál, ale musim říct, že šechno zlý je na něco dobrý, lyrda mě kultivuje..tady nesmim mluvit jak dlaždič...:))

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
no, to já neumím jak dlaždič, ale tady se možná naučím:-))))

f_moll
26. 07. 2004
Dát tip
hahá, kventýn tady, no, jen ho, Crae, vyuč :))

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
f_moll...on bude učit mě..budu mluvit taky jako dlaždič:-)))

f_moll
26. 07. 2004
Dát tip
Udělejte Craerassy dlaždičku nakazí každičkou dlaždičku vida, absolutní rým, hyja hyja hou :))

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
f_molla trefí první do hlavičky a pak mu bude mířit na nožičky:-))) hyja hyja houu

f_moll
26. 07. 2004
Dát tip
f_moll vezme nožičky na ramena v rychlosti na něj Craerassy nemá :) (tam mělo být v tom prvním "z" Crae..)

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
ovšem má dobrou mušku, prakem střelí, f_moll bude mít terčík na ...písk...:-))))

f_moll
26. 07. 2004
Dát tip
jestli mě střelíš do ...f_molla to už ti žádnej chlap neodolá :)))

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
f_moll, že by dal ruce vzhůru? on vycouval mi do f_duru..:-)))

f_moll
26. 07. 2004
Dát tip
f_moll se jen tak nedá kudy by utekl hledá :))

Craerassy
26. 07. 2004
Dát tip
skoro by tu jeden brečel f_moll ale neuteče:-)))

f_moll
26. 07. 2004
Dát tip
cha, to si nechám jako reklamní slogan :))

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
avi

vesuvanka
25. 07. 2004
Dát tip
Byla jsem zprávou sleeping, že odchází překvapena a myslím, že je to veliká škoda. Přečetla jsem si Tvůj příspěvek a souhlasím s Tebou. Jsem na Písmákovi půl roku a všimla jsem si, že sleeping patří k těm nejaktivnějším, věnuje našim dílům svůj čas a její kritiky nás mohou přivést k zamyšlení nad tím co jsme napsali - podívat se na to i z jiného úhlu, občas se i přiučit... Napsala jsi to dobře a výstižně - díky a dávám tip

srha
25. 07. 2004
Dát tip
nějak jsem nepostřehl, že sleeping odešla. má k tomu nějaké prohlášení... či něco podobného?

Elyn
25. 07. 2004
Dát tip
Tý, Crae.. jsi mě skorem rozbrečela.. to mi nedělej..:) máš pravdu...

Elyn
25. 07. 2004
Dát tip
srho, poslední její dílo..

Miroslawek
25. 07. 2004
Dát tip
nějak jsem nepochopil smysl tohoto příspěvku, ale já se vrátím ;o)

JiKo
25. 07. 2004
Dát tip
život = vývoj Taky zde nejsou všichni ti které jsem zde poznal v roce 2000 Ale je pravda že poslední lyrykovic diskuse byly trochu nasírací. Je otázkou proč tu člověk je. Pro plané kecání? Pro čtení? pro psaní? Stojí mu za to obětovat svůj čas pro druhé? A z jakého důvodu. ps: Nikdonestanuje u kanálu

Nijak nejásám, že odešla, osobně mi nikdy nezkřivila vlásek, nicméně, co se údajného "honu" týká - děvče by si mělo holt uvědomit, že žádná lidská aktivita se neobejde bez důsledků. Ani zbla netuším, jestli svůj odchod nějak odůvodňovala. Jestli jí trápila jistá nevraživost od části písmáctva, tak buď A) měla být tvrdší a vydržet to, nebo B) zmírnit postoje, ony by se zmírnily i následky. Nic záhadného v tom není.

Andulka
25. 07. 2004
Dát tip
nejak jsem taky nepostrehla, ze by s_b odesla...a jestli ano, doufam, ze se vrati...protoze se mi libila jeji uprimnost, protoze hodne cetla a vzdycky se snazila rici svuj nazor a pomoci. Podle me co dela Pismaka Pismakem...je to, ze je tu rada skvelych lidi, ze clovek muze publikovat a lidi ho ctou a daji vedet sve nazory a rady....na druhou stranku si tu jeden precte hodne slusnych veci...:-) Osobne mi vadi, kdyz jednou za uhersky rok narazim na nechutne vulgarni prispevek.....a jeste vic mi vadi, kdyz obcas vidim, jak si lidi nadavaji. Ja vim, ze ted by me nejradeji cela rada lidi ukamenovala....ale kdybych vedla Pismaka ja, takovyhle veci by okamzite letely do kose. Zadne diskuze, nic. Takze ta cela rada lidi ma stesti, ze Pismaka nevedu....:-)..a vsem preju bajecnou nedeli!

Elyn
25. 07. 2004
Dát tip
Pišto, jsi trochu mimo v důvodech, možná by stálo za to se podívat, co k tomu sama píše... (hele, já myslela, že jsi u papoucha? )

sk8ergirl
25. 07. 2004
Dát tip
Písmák bez sleeping nebude Písmák...kdyby tady nikdy nebyla, tak neřeknu, ale byla...Písmák sice pořád zůstane literárním servrem a servrem, který mám ráda, ale možná tu bude tak trošku mrtvo... A navíc budu postrádat fajnovou autorku a bezva kritičku, která dokázala vždycky pořádně nakopnout a popř. občas i potěšit... Nikdy sem sleeping neviděla, znám ji jenom skrze nick, ale i tak sem si ji stačila hodně oblíbit...

Kryton
25. 07. 2004
Dát tip
bez ni tady bude nuda... taky by me zajimalo proc odchazi zrovna ona... ale je to jeji volba, ma na to pravo...

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
Pišto..sleeping neodešla kvůli neshodám s autory..myslím, že ona si vždycky dokázala poradit a nebyl tu nikdo, kdo by kategoricky řekl..Lyryku, vyhoď sleeping...já se ptám spíš na to, jestli lyryk dokáže zastavit někoho, kdo písmáku dal tolik, kolik mu dala právě sleeping..měla jsem s ní dost hádek a mockrát jsme se neshodly, ale na jedné straně jsou osobní pocity a na straně druhé je mé uznání, které patří člověku jako je ona...jen se podívej, kolik napsala kritik, kolikrát diskutovala, aniž musela a přesto neodešla, i když proti ní byly psány diskuze na dost nízké úrovni..tím jsem myslela právě ty diskuze typu "sleeping je kráva" apod...nikdo se tu nezeptal, proč odchází a nikoho z těch, které ona četla to nezajímá a já se ptám proč..???? nedluží jí každý z nás aspoň tohle za to, že tu četla naše dílka? pořád samá diskuze a všechny jsou k ničemu..jen osobní spory a bebíčka těch, co si je mezi sebou neumí sami vyřešit...co jiného by mělo být na diskuzi, než právě odchod někoho, jako je sleeping??? budeme se tady dohadovat jen o tom, jestli Zdenda nebo RomanTik mluví sprostě nebo proč si Lyryk vyřizuje s Liberem soukromé spory veřejně? tohle je má první a doufám, že i poslední diskuze a chci znát odpověď stejně tak, jako jiní, kteří sem své diskuze veřejně vkládají Miroslawek...poslední dílo sleeping (aby toho vzrůša tady nebylo málo..nebo tak nějak se to jmenuje)

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
Kryton....ano, je to její volba...ale důvod je tady, na písmáku a řekla bych, že by nás ten důvod zajímat měl, když už se tady každý plete do něčích věcí, já chci vědět proč odchází

Vždyť jsem říkal, že netuším, psala-li k tomu něco. Nebo neříkal? Až si doplním mezery ve vzdělání, názor příslušně poopravím.

sonet1
25. 07. 2004
Dát tip
bezpodmíneční podmínkou slávy básníka je jeho umlčení !_:-)

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
sonet..bezpodmínečnou podmínkou existence na písmáku je mlčení:-))

sonet1
25. 07. 2004
Dát tip
já vím, že máš pravdu a se zlobíš, ale nezapomínej - ticho léčí !

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
ano, zlobím se...podívej se, kolika lidem je tohle fuk, ale když jde o drby, hrnou se a diskutují...nechápu to...

vesuvanka
25. 07. 2004
Dát tip
Proč se ztratil můj názor? psala jsem jako první pod "avi", které také zmizelo a dávala jsem tip.... Přitom se to vytisklo...

vesuvanka
25. 07. 2004
Dát tip
Ještě jednou se na to dívám a mám dojem, že se ztratily i další ohlasy, které byly pod mým....

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
ves..kritiky tu jsou, ale musíš označit všechny a kliknout myškou, aby se zobrazily, ony se, jak já tomu říkám, rolují..:-))

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
teď nevím, jetsli jsem ti poslala avi

dismorphia
25. 07. 2004
Dát tip
crae, já si nemyslím, že by to tu lidem bylo fuk, ne všem; a naopak - je tu mnohem živějc než pod většinou ze zdejších diskuzí :) a je to o rozhodnutí jestli měla/má slípink dojem, že už jí písmák nemá co dát, má na to právo a třeba svůj čas využije lépe.. no.. show must go on

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
dis..kdybych si myslela, že jí písmák nemá co dát, neškrábu se tu s diskuzí..myslím, že tady jde o něco jiného a tuším, co to je..je jen na sleeping, jestli se rozhodne zapojit do diskuze, ale chci, aby věděla, že její práce tady nebyla marná...mně vadí, že odchází, ačkoli jsem právě já s ní měla dost sporů..vadí mi to a chci, aby zůstala..klidně se s ní budu hádat dál, ale nebudu tady hrát mrtvého brouka jako jiní, které četla a měla je v oblíbených ( věřím, že se poznají, protože četli a nenapsali ani písmenko), protože bez ní bude písmák nudný a mrtvý místo..je to můj názor..jen můj a je na ostatních, jaký tady sleeping zanechají vzkaz..dluží jí ho..

dismorphia
25. 07. 2004
Dát tip
já s tebou v podstatě souhlasím.. tu dřinu (doslova:) ), kterou za sebou má, tu jí nikdo nesebere.. ale pokud chce odejít, tak asi ví proč.. a ona (myslím si), zase není jedna z těch, která by utíkala kvůli nějaký pitomině.. ale nevidím do toho a dohadovat se mě moc nebaví

vesuvanka
25. 07. 2004
Dát tip
Aha, to mě nenapadlo, já jsem si klikla začátek a když tam nic nebylo, myslela jsem, že se to nějak celé ztratilo... Díky za vysvětlení

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
ves..v pohodě, já z toho tady kdysi nebyla právě moudrá a vztekala jsem se tu, kam ty kritiky mizí:-))

Noe1
25. 07. 2004
Dát tip
Ale Crae, nebereš to nějak moc emotivně???? A nemanipuluješ náhodou lidi do pocitu viny? ( Ona chudáček se tak snažila, ubližují ji a vy mlčíte, lumpvé jedni !!! Bez ní bude písmák nudný a mrtvý místo.. nemyslím. Není to tak černobílé a její působení tu vždy něko dvě strany. Písmák rozhodně přijde o člověka, který vytrvale četl (všechno a všechy - obdiv za to) a vytrvale psal kritiky. Většinou fundovaně a k věci. Často ale útočící ne na dílo ale na osoby autorů a agresivně bránicí svoji (jedinou možnou) pravdu. Báru nikdo nevyštval, napsala, že jestli Lyrik smaže "onanii" odejde a taky to udělala. (oceňuju, že to z její strany nebylo myšleno vážně a ne jako nástroj vydírání Lyrika) Je mi líto každého, kdo z Písmáku odchází (pokud své působení zde myslel poctivě - což Bára nesporně byla), ale je to její rozhodnutí a nezbývá než ho respektovat. Píše že mizí na dlouhou dobu; to znamená že se časem možná vrátí.

Noe1
25. 07. 2004
Dát tip
sorry, překlepy: působení tu vždy (co pamatuju) mělo dvě strany oceňuju, že to z její strany bylo myšleno vážně a ne jako ...

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
Noe...ano, beru to velmi emotivně...jinak to ani neumím...a srozumitelně jsem i napsala, že nudný a mrtvý místo bez ní, je můj názor...vyjadřuji se tady velmi opatrně, proto vím přesně, co píšu...vím, jaká sleeping je a vím, kdy přestřelovala a ubližovala i těm, které mám ráda já...ale aby ji Lyryk nechal odejít bez slovíčka uznání a poděkování nebo se ji aspoň snažil zastavit a uznal, že tentokrát přestřelil on, to tu zřejmě čekat nemůžu..věčně psával, že se sleeping pro písmák obětuje jako málokdo, tak proč ji nechává odejít takhle? písmák se stává pavlačí a to je to, proč odcházejí dobří autoři..o tom jsem psala a je mi líto, že jsi to nepochopil

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
Parricida..odtud se osobnosti nechávají odejít bez rozloučení a já k tomu mlčet už nechci

dismorphia
25. 07. 2004
Dát tip
ale crae, jak můžeš vědět, že to tak bylo? že s ní o tom lyryk nemluvil..? (třeba ve zprávách).. do toho nevidíš, jen se domníváš, ale stavíš to tu jako fakt

Elyn
25. 07. 2004
Dát tip
Crae, nic ve zlým, ale dis má v tomhle pravdu.. Zdeněk není stvůra a minimálně 80% jeho činnosti tady ani nikdo nepostřehne...protože není propírána veřejně..

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
já neříkám, že Lyryk je stvůra...říkám jen, že má jednostranný pohled a je sebestředný..vyměnila jsem si s ním dost zpráv na to, abych poznala, s kým se bavím..neútočím na něj, jen chci odpověď a tu mi dosud nedal...pokud je pro něj důležité řešit tady hrubosti, měl by být natolik vychovaný, aby sleeping aspoň poděkoval za její práci tady veřejně

Elyn
25. 07. 2004
Dát tip
ok, Crae... díky.

dismorphia
25. 07. 2004
Dát tip
myslím, že důležité je, jestli to udělal.. ta cesta může být i prostřednictvím zpráv a pak by samozřejmě ostatní nevěděli nic.. ale to podle mě nevadí, pokud poděkování, tak slípink... čili nechápu, proč tak bazíruješ na té veřejné formě..

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
protože on si tady řeší své osobní spory z dřívějška taky veřejně..prostřednictvím Liberova útoku na drfausta a to není jeho věc...protože mě štve, jak se chová, a že neumí uznat, že udělal chybu...protože zatahuje do diskuzí všechny autory nehledě na to, že si stejně prosadí svou...podívej, dis, kdyby jsi chtěla odejít Ty nebo Elyn ze stejného důvodu jako sleeping, taky mě to vytočí a budu jednat stejně..jsou tu lidé, na kterých mi záleží a není jich tak moc..

JiKo
25. 07. 2004
Dát tip
Zachraňte Williho 3 :-)

dismorphia
25. 07. 2004
Dát tip
crae, v něčem máš jistě pravdu, já reagovala čistě na to, že do osobní korespondence kohokoliv nikdo nevidí (a i taková omluva by přece měla váhu!), a tak nemůže tvrdit (jako ty výše), že to určitě bylo tak či onak.. to je to, co mi na tom vadilo hezkej večír

dismorphia
25. 07. 2004
Dát tip
jikouši, trojka už byla..

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
JiKo...nemyslím, že sleeping potřebuje moji záchranu:-)

JiKo
25. 07. 2004
Dát tip
Tak 4 Už ?

dismorphia
25. 07. 2004
Dát tip
já ti nevím, jiko.. co takhle přeskočit několik dílů, aby byla jistota? takže tveba na tfinásku?

JiKo
25. 07. 2004
Dát tip
Crae: ale už to tak začalo vypadat. Byť ani já si nepřeju aby odešla myslím, že již text diskuse k něčemu byl. Možná pomohl nerozhodnutým se rozhodovat. Ten problém co cítíš přeci není v S_B. Willi je už čistě legranda

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
ten problém, co cítím je, že jsem se s Lyrykem hádala o tom, proč tu pranýřuje jiné a obhajuje sleeping, která kolikrát hrubostmi taky nešetří..jeho slova byla, kolik toho sleeping udělala pro písmák..obhajoval jsi dlouho a neúnavně..tenkrát jsem hodně přemýšlela o tom, jak samozřejmě bereme existenci tohoto místa, protože Lyryk bezesporu dělá vše pro to, aby písmák fungoval dobře a sleeping zase čte spoustu věcí, které často ani nemají literární hodnotu a přesto napíše kritiku, aniž by musela...za ten čas jí nepatří nic víc než ahoj a měj se fajn??

JiKo
25. 07. 2004
Dát tip
tak teď nerozumím, přemlouváš mě když mám stejný názor?

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
já Tě nepřemlouvám, kruciš..já jen vysvětlovala, že ten problém, co cítím je v Lyrykovi

JiKo
25. 07. 2004
Dát tip
No dyť sem to psal :-))))))))

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
no jo, ale naši byli bohatí a koupili mi děně dlouhé vední, víš:-)))

JiKo
25. 07. 2004
Dát tip
esli je z mědi tak ho část prodej do sběru :-)

Craerassy
25. 07. 2004
Dát tip
a kam budu věšet prádlo??

JiKo
25. 07. 2004
Dát tip
Na topení :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru