Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

roky

25. 07. 2004
2
0
1832
Autor
Seljuk

roky

 

roky bez dužniny a cesta v kruhu

snažím se vzpomenout...

kým jsem chtěl být?

namísto provazu hedvábnou stuhu

co jizvy od páry dokáže skrýt

se slovy s mírou, když šeptám do tmy

myšlenky nehodné ozdobit kámen,

příběhy o místech, kde loví stromy,

moře je z kapek co nezhasí plamen


Seljuk
30. 07. 2004
Dát tip
cabourg: V tom posledním verši je hlavním předmětem pointy voda, ne oheň, ten tam je bv podstatě zbytečný! Ta báseň je o nejistotě, a bla bla bla...jiných dekadentních sračkových kecech..Proto voda co nehasí(dále ani nezahání žízeň, neumývá, a co já ví..,Lovení stromů...) Ale je fajn, že to chápeš po svém..tak pardone moi par expliquer..

sk8ergirl
29. 07. 2004
Dát tip
Celkově líbí...trochu mi to kazí poslední čtyři verše...patrně hlavně tím rýmováním, které podle mě nemá tak dobrý rytmus jako ostatní...ale tipnu určitě

cabourg
29. 07. 2004
Dát tip
dobře, ten doutnající plamen může mít tedy dva významy, ty máš na mysli nebezpečí, já spíš určitou inspiraci, impuls - podnět - díky němuž se plamen rozhoří. Takže v tomhle jsem zas já viděl ten optimismus. Vysvětlení o vodě, která ztratila vlastnost hasit, se mi nezdá. Takže souhrnně, já měl na mysli něco ve smyslu: statá stodola rychle chytne (hehe) a Ty: oheň dobrý sluha, špatný pán... Přečtu si zbytek tvých "říkadel" abych se dozvěděl odpověď na moji otázku. Vážně se mi tohle dílo hodně líbí. (není zač.)

cabourg
27. 07. 2004
Dát tip
co slovo to obraz a nikterak chudý. Líbí se mi to a to dost. Je to o beznaději o tápání, o hledání smyslu bytí? (první verš) že by náznak nejistoty ve ve verši: se slovy s mírou, když šeptám do tmy... A nakonec - závan optimismu - v plameni co ještě hoří, nebo aspoň doutná... Po čem toužíš a o čem sníš, osamělý poutníku, když píšeš tyto řádky...? pověz mi. tip

Seljuk
27. 07. 2004
Dát tip
cabourg: Správně, "je to o beznaději o tápání, o hledání smyslu"..čehokokoli..(nejen první verš) Nnejistoty nejen náznak a optimismus je asi ve všem (viz úsloví: NO HOPE NO FEAR - nemít strach je přece povznášející pocit) Ale doutnající plamen je nebezpečný, lidi ho podceňují a proto se musí hasit..Já psal spíš o vodě, která ztratilila svou typickou vlastnost.. Po čem toužím a o čem sním, je tady jen pro mně.. Ale hodně z toho dávám do těch říkadel co tady zveřejňuju.. Díky..

angel1
26. 07. 2004
Dát tip
myšlenky nehodné ozdobit kámen...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru