Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O Mladém Integrálu

08. 08. 2004
4
0
1649
Autor
Ewecka

Jo, kam to zařadit...na blbůstku dlouhý, na pohádku trhlý...no, uvidíme co vy na to :-) PS: to jsem napsala, když jsem propadala z matiky a už mi z toho učení fakt hrabalo:-)

Nechť byl nebyl definován bujarý a bohatý Mladý Integrál z království v intervalu (- pí;pí).

Jednoho krásného rána, kdy byla venku limita obzvláště nakloněna nule, zatoužil Mladý Integrál po nějaké Roztomilé primitivní Funkci, se kterou by mohl derivovat, sčítat, odčítat-prostě sdílet celou číselnou osu.

Osedlal si svůj vraný složený zlomek, jedním skokem se vyhoupl do čitatele a vyjel do definičního oboru hledat svou Primitivní Funkci.

Jel dlouho - přes sedmero asymptot a sedmero inflexních bodů, až narazil na sinusoidu svého souseda, zlého Neurčitého Integrálu ze země (-1;1).

Neurčitý Integrál   byl zlý, protože se mstil za to, že nemá řešení a proto nemá ani žádnou Primitivní Funkci.Věznil proto Roztomilou primitivní funkci ve své temné sinusoidě ve složených závorkách.

Roztomilá primitivní funkce měla ty nejkrásnější exponenty v celém definičním oboru.

Mladý Integrál podezíral zlý Neurčitý Integrál z extrému, a tak na něj vytasil své lokální maximum.

Zlý Integrál se zalekl a vzačal klesat,klesl až z intervalu oboru hodnot své říše.

Tak se mladý Integrál zmocnil celého definičního oboru, v němž byl i s Roztomilou primitivní funkcí šťastně definován z prava i z leva až do +nekonečna.


guy
20. 01. 2005
Dát tip
dobrý ... a hezky mi to připomnělo dávný souboje s touhle vědou ... :-)*

chicoria
09. 08. 2004
Dát tip
hezoučké:-)*

Ewecka
09. 08. 2004
Dát tip
to jsem nevěděla, že už to tady někdo napsal. To je smůla :-) ale to je fuk, protože tu matiku jsem zvládla i když tedy tak tak a dámy a pánové, teď se budu věnovat žurnalistice, k čemuž žádný Mladý Integrál NEPOTŘEBUJI :))))))

Ewecka
09. 08. 2004
Dát tip
Mno, teď jsem navštívila číselnou osu dannyho a zdá se, je to příběh úúúplně jiný, tudíž na integrálovo vytasené lokální maximum si můžu patentovat copyright :-)

vesuvanka
09. 08. 2004
Dát tip
Náhodou, je to pěkné, má to něco do sebe... dík a tip

Dero
08. 08. 2004
Dát tip
Za ten minulý čas u "propadala" Ti dám tip. * Ale Danny to má promakanější :o))

JiKo
08. 08. 2004
Dát tip
u těchle pohádek je jedna smůla. už to tady bylo a v provedení mistrů. Tak každý další pokus je jen variací a nutně zdá se být nepovedenou.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru