Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

dnes večer

09. 08. 2004
3
0
7003
Autor
arthamir

dnes večer


počkám jen chvíli
než večer zavoní
bude můj milý
u mě jak na koni

slunce loudá se dolů
než za obzor se skulí
my budeme spolu
dělat zas tuli tuli

arthamir
06. 09. 2004
Dát tip
to sk8ergirl: co ti brání? :-)

sk8ergirl
06. 09. 2004
Dát tip
Tak občas nejni s kým...ale teďka to vypadá celkem slibně :-)

arthamir
06. 09. 2004
Dát tip
to sk8ergirl: gratuluju :-))

sk8ergirl
05. 09. 2004
Dát tip
Já ci taky dělat tuli tuli :o)

milá nevinnost.... a na úsměv... :))

Andulka
15. 08. 2004
Dát tip
Nevim co ma Dero za problem s recitovanim.....Ja to recitovala nahlas....a jde to krasne a rytmicky z ust...takove mile, usmevne, hrave.....:-)

arthamir
15. 08. 2004
Dát tip
to Andulka: dekuju :-) (asi ho boli zub :-)) )

Arien
15. 08. 2004
Dát tip
juuuu:) to je super:) názvu sem se lekla, jedna moje blbost se menuje tež tak roztomilý:) tip

arthamir
15. 08. 2004
Dát tip
to Arien: děkujuuu :-)

arthamir
11. 08. 2004
Dát tip
to machal: ajó vlastně, když já se na to zase tolik nedíval, aby mi to hnedle docvaklo :-) ještě že je svět plnej odborníků :-) děkuju... :-))

Marko
11. 08. 2004
Dát tip
Podle mě je původní název "Zfajrování Žanka husovýho", ne? Alespoň podle všech brňáků se kterými jsem mluvil. MK

Marko
11. 08. 2004
Dát tip
K básni... Takových už bylo. A mnohem lepších. Takhle ne. MK

Marko
11. 08. 2004
Dát tip
Omlouvám se za druhé avízo Derovi. MK

tak nevim....behem cteni kritik sem zapomnela dilko:*)))))))))))ale jo...tuli tuli ja rada:*))))))))

arthamir
11. 08. 2004
Dát tip
to Marko: no, nejsem brňák, takže nebudu polemizovat... a že takových už bylo? no, co má být, vždyť tě to přece nikdo nenutí číst. já to nepíšu proto, aby nad tím člověk přemýšlel a hloubal... vždyť je to legrace... ale klidně a rád si vyslechnu tvoji hloubkovou analyzu proč nemám dobré "metrum" a proč takhle ne a proč je to horší než ty mnohem lepší :-)

arthamir
11. 08. 2004
Dát tip
to tehotnej_hroch: teď mě napadla geniální a opravdu hlubokomyslná myšlenka, která se možná i trošku (samozřejmě by mohla lépe) rýmuje... tak poslouchej (čti).... lepší tuli tuli než-li buli buli ha ha hááá :-)))

no ale to je velmi zajimava filosoficka uvaha pane autore...jen by byla hodna vetsiho prostoru proc je lepsi tuli tuli nez buli buli...co takhle napsat knihu?:*)))))))))

arthamir
11. 08. 2004
Dát tip
to tehotnej_hroch: myslím, že bych na toto tém mohl napsat odbornou esej o sedmnácti stránkách... ale obávám se, že by to na měl byl poněkud tvrdší oříšek. ale mám nápad, že bych poprosil Marko o konsultace. on má očividně větší zkušenosti a myslím že spolu by nám toto dílo vyneslo minimálně nobelovu cenu ne-li víc...

arthamir
10. 08. 2004
Dát tip
to Dero: WHOW!!! řeknu ti, že tolik cizích slov v jedné větě, která ještě k tomu popisuje můj lehce infantilní produkt, jsem v životě neslyšel... no, všecko je jednou poprvé a já ti, drahý pane redaktore a čitateli, děkuji za tvoji krytyku :-) ne, vážně díky. já vím, že to není ono. ale taky tomu odpovídá zaměření tédle říkanky. až vytvořím produkt hodný dokonalosti, nebude v tom asi "tuli tuli" (ha ha) PS: já to nikde nerecituju, raději to napíšu na písmáka :-))

arthamir
10. 08. 2004
Dát tip
to Richard: jen do mě, protože... MYSLEL! (ha hááá) :-)

Dero
10. 08. 2004
Dát tip
Richarde, dyk si z autora jenom neškodně utahuju - on to, myslím, pochopil. :o)) arthamir. :o)))

arthamir
10. 08. 2004
Dát tip
to dero: autor to, zdá se, ač nechápavý naivní důvěřivec, pochopil :-)))) ríša to taky pochopí :-)

Dero
10. 08. 2004
Dát tip
arthamir ... a od této chvíle si nečtu knihy s pokoutnými názvy jako "Teorie verše" či "Metrum v praxi" na dobrou noc. :o)

arthamir
10. 08. 2004
Dát tip
se ti divím, že ti maminka takový, s prominutím, prasárničky, dovolí...

Dero
10. 08. 2004
Dát tip
To jsem našel pod tatínkovou postelí, vedle toho ležela nějaká beletrie, teď nevím, jestli to správně napíšu, nějakej penthaus nebo tak nějak a pak jsem objevil ten skvost. Rajcovní modrej přebal, no co Ti budu povídat ... mám to pečlivě schovaný a vytahuju jenom, když už to nemůžu vydržet. :o)) Strana 59 je prostě božská ! :o)

machal
10. 08. 2004
Dát tip
Pá páá *

arthamir
10. 08. 2004
Dát tip
to Dero: asi mi to budeš někdy muset taky půjčit... to víš, za dlouhých letních večerů, člověk je někdy sám... strana 59 by mě šíleně zajímala :-)

Dero
10. 08. 2004
Dát tip
No jo, do Hradce daleko ... :o)

arthamir
10. 08. 2004
Dát tip
to machal: pé péé (to nám ta písmenka hezky jdou, že jo děti :-)) )

arthamir
10. 08. 2004
Dát tip
to Dero: ty to neznáš? ...okólo hradce cestičkááá... :-))

Dero
10. 08. 2004
Dát tip
arthamir: Všechny cesty vedou do Brna. :o)

arthamir
10. 08. 2004
Dát tip
to Dero: brňákocentristo!! a hele tendle vtip znáš? (pokusím se ho správně gramatycky podat...) jde chlápek v Brně kolem zelňáku a vidí tam jiného, jak pije vodu z kašny. mu povídá: "hej ty kémo, nechlemtej tu vasrovku z téj keserně! chčijó do teho morgoši a blijó zkalený machři." "co jste povídal, já jsem vám nerozumněl. já jsem z Prahy." "aha..., říkal jsem: pijte pomalu, voda je studená, ať se nenachladíte..." :-))))

Dero
10. 08. 2004
Dát tip
arthamir ... jasněěě, to je pramáti všech brněnských vtipů. :o) Taky něco mám ... :o) Jak zkalil Žanek Husa v Pakostnici (Franta Kocourek) Vyhópne ráno borec z betle, hodí čučku z vokna, zgómne, že zoncna rumpluje, tak hlásí hakl křen. Hópne si na retich, vysadí ňáké ten dlabanec, vošolne si šlupky, sbalí dečmen pod klepeto a šmrncne se štatlem. Pak pila na šmirgl a vaří si to přes Oltec na Rivec lapat bronz. Jak se tak zoncní, zgómne betelnýho šnicla na dečmenu. Čučka na to, je to negrilový, bez kódru a chce to uvařit nějaký ty voděrady. Tak do ní začne vrkat: "Ty kóc, co tady vaříš, á maturitní válka... Ty negómeš, jak skalil Žanek Husa v Pakostnici? To máš tak: To byl ňáké Žanek Husa a ten vařil správný války, a ty véšky jazoviti na něho nastópili a poslali mu glét: Žany, přijeď k mlénu do Pakostnice. Žanek měl dva správný kámoše - Žanka Rohatýho z Dubnice a Žanka Želivskýho, a ti mu hlásili: Žany, bacha, je to fligna, vyložená podělávka, blbče, když jim na to hopneš, tak tam zagrebnuješ do snu. Žany byl borec, žádný fedry, mám gléto, je to v O.K. Zbalil pinkl a pila na stopa. V Pakostnici hnedka na něho nastópil koncil. Žany, sledovanec, ty seš nabité kó, to my gómem, ale ty tam jedeš křivý války a to je levandula. Vodvolé to a je to ve zlaté. Žanek: já nejedu žádné tunel a nic nevodvolám. Žany, sledovanec: Klofneš vod nás old love, my radovanec, ty radovanec a je to v pikách. Žany zas: Já su zlaté a nic nevodvolám. Voní na to: Ty ses křen a křivé a on zas že je rovné a v goldně. Tak mu mázli železa na perutě a šópli ho do kameňa, tam ho klendra štengrovala, kelcny se mu furt lágrovaly, chálka levá, škopek z toho paf, akorát samé tvrdé giňál, samé vasr, vo válcách žádné hantec. Voň sice vařil na bachmana: Ty, kemo, bud" tak benevolentní a výsad" mi válec. Ale voň mu místo válca vysadil mixnu. Pak ho vytlačili z kameňa, mázli mu potupnó micnu na dóznu, šópli ho na roští, hodili blesk a to víš. Žanek zfajroval dřív, než bys dva škopky vypařil. Tak tečí to gómeš, koňo?"

arthamir
10. 08. 2004
Dát tip
týýý vole! (sorry. nic inýho mě nenapadlo... :-))) ) to je fakt něco, to si budu muset vytisknout! normálně mi trvalo 5 minut, než sem to přečet! díky:-)

Dero
10. 08. 2004
Dát tip
arthamire, mám eště jednu ... :o) Jak Žanek Žižkové šeredně vybóchal křížatý (Franta Kocourek) Žanek Žižkové z Trocnovýho byl správné mlatař. Hókalo se to vo něm a vo celé jeho mlatařské sajtně v každým štatlu a gómali to aji v Rajchu. Dyž jedno štatlil s celó svó plotnó vokolo Sudoměřiců, tak vařil těžké hantec s Pavčem Talafůskovým. Jak tak hantýrovali, ani nevrži voko na plac před partiju a málem valili všichni pod drn. Jenže Žanek Rohaté zvané Dubál házel špiz a zmerčil plotnu křížatéch, jak klapó z palírny vod Pískovýho. Hned vařil: Je to špaténka, só pěkně spařený a je jich betelná sajtna, to zacólujem řepo. Radši bych táhl bahno na roli než se s nima ternovat. A jel na Žanka Žižkovýho - Žanku dem pali, dlabanec na věc, zašijem se někam. Žanek hlásí: Nevař Rohaté, máš blbý žgryndy a hned bys na všechno házel kakáč. Hod špizunk na to, jak só spaření a plav si vykajlovat někam válec, ať se ti neklepó haluze. Venca Korandůj taky házel ucho, přiklapal k Dubálovi a hlásí: Žanku nejed na Žižkeca serpentýny, voň to góme - když byl juhan tak razíval na pajtl, za hajfiskama a kde proběhla mláta, tak tam se bóchal. Žanek Žižkové hókl: křížatí só sajtna fetošů, máznem je do rybálu a tam je zpeckujem. Najednó přiklapal vod křížatéch nějaké somrák a z placu hlásí Žižkovýmu: Hans, zacóluj nějakó tu krupicu, my si šlaufnem a jak morgen zoncna bude rumplovat, my gehen pali, a jak pré nic nevysolí, bude buchec, všechny uvařijó do kameňa a pak jim hodijó mašlu. Žanek hlásí - mě vo love nevobtahneš - jed pali, než kópíš na skobu - ani kilo, ani dekovó fušku. A ten somrák hókl: Žanku, dé si majzla, a vodklapal. Žanek hlásí Dubálovi Rohatýmu: só to fetingři, každé má v rypáku špinku, v mantlu lampu červa, hárá jak páko, goldnovejch kódrů plný klepeta a rumplovat se negómó. Dotlač Pedra Chelčickýho, Věnce Kovandovýho, Prófy Holýho a Pavče Talafůska a de se na věc. Pak se celá Žankova partyja zašila mezi rybále. Nortoni křížatý nemohli vasrůvku ani čut, a tak štatlili bahniskem přes prázdné rybec. Pro Žankovu sajtnu to byl lochec. Este mohli chytat bronz, dyby pecen žhavil. Nasadili křížatém pěknó meltu. Vtrukli na ně grymlama a křížatý byli v gébišu. Aji ten somrák kopii pecku ha vanu a do řepy. Křížatý, pod auglama moncle, rozhozený sandály, přefláknutý brka a rozkopaný cemry, byli v těžkým ponuru a hlásili loď bleskovku do Rajchu. Celá plotna Husovéch pak v první paluši, co zmerčila, hodila sicnu a tam pařili bez durchčení až do rána.

Richard
10. 08. 2004
Dát tip
mohlo mně napadnout, že takovej sprdunk, nevyžádanej formulkou "autor stojí...", bude nějaká soukromá hra. proto - do sebe, ať peří lítá jak z posvícenský husy! ňáko moc si notujete poslední dobou

arthamir
10. 08. 2004
Dát tip
to Richard: jasňačka. my jsme zlatý hoši. umíme si odpouště a tak... :-) žádný peří lítat nebude, já du po jedný ráně (libovolně kam umístěné) hnedle k zemi. dyž nejni za co se bít, moje kladiva v klidu spí :-)

arthamir
10. 08. 2004
Dát tip
ufff, skvělý. nemá to chybu! díky moc :-) to bude radosti na starém bělidle, až to dám číst :-)))

machal
10. 08. 2004
Dát tip
Já reagoval na Tuli tuli :)

Dero
09. 08. 2004
Dát tip
Chtěl bych Tě to vidět recitovat: Druhá strofa slunce loudá se dolů U -- / U -- -- / U -- / než za obzor se skulí U -- / U -- -- / U -- / my budeme spolu -- / U -- -- / U -- / dělat zas tuli tuli U -- -- / U -- / U -- / Prakticky je tak 3. a 4. verš mimo metrum. Ve třetím verší místo očekávaného trocheje pouze předrážka a ve druhém a čtvrtém kolize přízvučně vynučeného daktylu a trocheje hned v první stopě jednotlivých veršů. Ale lehce infantilní dílka mám rád. :o))

Richard
09. 08. 2004
Dát tip
dero nech ho, on to tak nemyslel

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru