Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lehounká

12. 08. 2004
2
0
3882
Autor
Hanca

Pro mou největší lásku.

Lehounká

 

Posílám Ti do spánku
jemnou vůni heřmánku
posílám Ti do spánku
nádech rudých červánků
posílám Ti do spánku
křišťálovou studánku
posílám Ti do spánku
něžné lemy volánků
tiché řeky šumění
která v horách pramení
svoje srdce na dlani
jehož něžná hudba zní.

 


Mila_cik
01. 09. 2004
Dát tip
V tohle případě souhlasím s Natashou a Alimrou..:-( No co se dá dělat...

Candy
21. 08. 2004
Dát tip
Opravdu lehounká a moc milá...

Lehké jak peříčko. Básnička do slabikáře pro první stupeň ZŠ, ale nic víc .... však nebylo snad záměr psát poezi?

Lancelott
14. 08. 2004
Dát tip
chtěl bych být tvou láskou;o) Tip

vesuvanka
12. 08. 2004
Dát tip
Je celá něžná a milá... určitě Tvoji největší lásku potěší... moc pěkná je i barva písma Krásné čtení.... díky a velký TIP dílku i Tobě

Hanca
12. 08. 2004
Dát tip
Děkuju, děkuju moc.

Alimra
12. 08. 2004
Dát tip
Jako bych slyšela Štěpána Šafránka :)..taky miloval a básnil,že?...

Hanca
12. 08. 2004
Dát tip
Úsměvné a děkuji.

Natasha_
12. 08. 2004
Dát tip
Alimra to vystihla :) Já tenhle styl moc nemusím, ale adresáta určitě potěší.

Hanca
12. 08. 2004
Dát tip
Natasha:Nevím, veršuji jak se mi zlíbí, snažila jsem se dodržet rytmus a také poslat něžné vyznání, že se to podobá básnění Štěpánka z básníků mi ani nenapadlo, ale asi trochu ano, no já jsem nemalovala, ale posílala do spánku, mělo se to týkat přírody a její krásy, protože dotyčný přírodu miluje stejně jako já. Všechno co píšu je z nitra mé duše a nepotrpím si na žádné styly, jen snad už jsem pochopila rytmus a snažím se jej dodržovat v rýmovaných věcech a též i počet slabik, ale má dřívější dílka toto postrádají, nehodlám je předělávat, budu se snažit zdokonalovat, ale píši jen když mám inspiraci, a to zase není tak moc často, spousta písmáků píše velmi často a více dílek denně, to obdivuji!

Hanca
12. 08. 2004
Dát tip
Natasha:Nevím, veršuji jak se mi zlíbí, snažila jsem se dodržet rytmus a také poslat něžné vyznání, že se to podobá básnění Štěpánka z básníků mi ani nenapadlo, ale asi trochu ano, no já jsem nemalovala, ale posílala do spánku, mělo se to týkat přírody a její krásy, protože dotyčný přírodu miluje stejně jako já. Všechno co píšu je z nitra mé duše a nepotrpím si na žádné styly, jen snad už jsem pochopila rytmus a snažím se jej dodržovat v rýmovaných věcech a též i počet slabik, ale má dřívější dílka toto postrádají, nehodlám je předělávat, budu se snažit zdokonalovat, ale píši jen když mám inspiraci, a to zase není tak moc často, spousta písmáků píše velmi často a více dílek denně, to obdivuji! Posílám dvakrát píši to při práci a už jsem z toho popletená.

Natasha_
12. 08. 2004
Dát tip
To je samozřejmě v pořádku, Hančo, jak k tomu přistupuješ. Z mého pohledu je to trochu "láskopáskování", proto jsem řekla, že ten styl moc nemusím. Přitom ale ten text má svou něžnou hřejivost, kterou ocení adresát. Já zase spíš ocením literární kvality, proto můj komentář zněl tak a ne jinak.

Hanca
12. 08. 2004
Dát tip
Natasha: ale jasně, nějaké nalinkované poezii nerozumím a asi ani nerozumím nějakému správnému stylu, ale obhajuji se tím, že láskopáskování to není, je tam přirovnání s přírodou a něhou a "určitě" tam není použito veršů jen proto, aby se rýmovaly, jsou tam verše dle mého názoru lehké, ale určitě ne jen pro rým, prostě mi ta básnička dává smysl, ale fakt je, že třeba výraz křišťálová studánka je klišoidní, ale mně zní něžně a krásně.Víc už to rozebírat nebudu, třeba si dělám ostudu, tak ahoj. Kouknu na Tvoje dílka a děkuji za kritiku

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru