Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Malá letní balada o zlatohlávkovi

15. 08. 2004
6
0
2823
Autor
rainman

     Sluncem zalitou, ospalou lesní mýtinou zaduněly kroky.

     Byly tak silné, že zlatohlávek, odpočívající na lístku borůvky, se leknutím skutálel do mechu a zůstal bezmocně ležet na zádech.

     Mezi stromy se vynořili tři chlapci a zděšeně se ohlíželi. Klopýtali

z posledních sil, ale strach a zoufalství, vepsané v očích, je hnaly stále dopředu. Nešťastného brouka si ani nevšimli a jen náhodou na něho žádný z nich nešlápl.

     Zmizeli na druhém konci mýtiny a opět se rozhostilo ticho, přerušované jen zpěvem ptáků.

 

     V místech,odkud přišli, se objevil vysoký štíhlý muž. Na kraji mýtiny se zastavil a rozhlédl se. Pohlédl i na zem a spatřil zlatohlávka. Usmál se a sklonil se k němu. Jemně ho vzal a položil na nožky mezi keříky.     

     Potom vstal a automaticky si oprášil ramena s dvěma kovovými plíšky ve tvaru písmene S.

     Znovu se něžně usmál a oči mu zaplály. Z opasku odepnul pistoli a téměř neslyšně se rychlými kroky vydal po stopách.


Anomis
01. 09. 2004
Dát tip
pěkný příběh...:o)*t

Andulka
17. 08. 2004
Dát tip
Mas to pekne napsany, presne akorat....ale ten fakt, jak kdyby to bylo opsano z nejakeho filmu z dob 2.sv.....to kazi...:-)

Herda
16. 08. 2004
Dát tip
paráda.. dávám Herdu :-) čili tipec .*

Craerassy
16. 08. 2004
Dát tip
rai...vložit takový! příběh do tak málo slov...klobouk dolů:-) a avi *

Zbyhoň
16. 08. 2004
Dát tip
Protože jsem sám pár (podstatně slabších) věcí podobného námětu stvořil, připadá mi to až moc melodramatické. Takovéhle náměty se dost používají ve válečných filmech a tak, je potom hrozně těžký to napsat tak dobře, aby z toho nečouhal takový ten tragický patos. Daří se Ti to ovšem líp než mě, když jsem se o to ještě pokoušel :)

petr(angel)
15. 08. 2004
Dát tip
pekny EXTRAKT z povidky, kde je ale povidka? delam si legraci... mas peknou formu, venuj tomu vice casu, vymysli zapletku, postavy a dejiste pribehu, cele to sesmol dohromady a pak to sem vrhni a Vaznou kritiku mas coby dup:-)

vesuvanka
15. 08. 2004
Dát tip
Naopak, myslím, že dílo je velmi dobře napsané a myšlenka dobře vystižená. Říká se, že kdo má rád zvířata, má rád i lidi.... V případě SS to zřejmě neplatilo. Období druhé světové války nepamatuji, ale s tímto extrémem u příslušníků SS - láskou ke zvířatům a zabíjením lidí - jsem se setkala v literárních dílech i ve filmech. Díky a tip

vesuvanka
15. 08. 2004
Dát tip
Ještě se vracím k zlatohlávkovi - je to krásný brouk, který je již bohužel dost vzácný. V posledních letech jsem se s ním setkala jen na Řípu....a jako dítě si pamatuji, že se vyskytoval dost běžně. Díky i za připomínku tohoto zajímavého brouka.

wazzup
15. 08. 2004
Dát tip
mě se to teda taky líbíilo.. moc! tip

maia
15. 08. 2004
Dát tip
Mile a rafinovane. :-) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru