Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

+ Stín + (pozor, zase velký obrázek)

15. 08. 2004
2
0
5441

Omlouvám se za velikost obrázku, ale nemohla jsem si to odpustit. obrázek z www.fantasygalerie.cz autor Luis Royo

          

obrazek [http://www.sirrilnemesis.mysteria.cz/hofy/stin.jpg]


Vihar
27. 01. 2006
Dát tip
Četl jsem jen střípky, na celek nemám oči střípky líbily, už pro to, že tu takových je poskromnu a oceňuju gr práci Vypadá to jako obal na desku ten kriminálník je od hlavy hnusnej chlap, nechápu, proč si holky idealizujou špínu... mělas mu uříznout hlavu, nebo místo něho lebku, bylo by to stylovější Ta holka je hezká T

chi, no, to sice nee.... ale stejně..... mi krademe něco jiného a pak peněženky nám vodevzdáváte dobrovolně a bez zbytečných řečí.... :-))

Prokletí
21. 02. 2005
Dát tip
kúrňa, to je mi džendr ;o)))) m.

echm, zkus česky.... džendr = ?? :-))

Prokletí
20. 02. 2005
Dát tip
květinko: Maminka mi dobře radila, že ženský jsou plémě hadí... anžto douvjeřovat jim nelze a tak všelijak dokola ;o) m.

Proklí, hech, si myslíš, že ženský maj potřebu někomu něco krást, natož peněženku?? :-)))

To je přímo velemnice!

Prokletí
14. 02. 2005
Dát tip
A co když mu ta mladice chce prostě a jednoduše lohnout peňaženku a šmátrá všemožně, mladěc se brání kapsářce, až jí z toho padne hubou do xichtu???? ;o) m.

Prokletí
14. 02. 2005
Dát tip
nebo zlatej zub... nebo chce vydolovat amalgám z plomby a prodat ho ve sběrnějch surovinách... nebo mu prostě padl do té slečny bůr ;o) m.

Prokletí
14. 02. 2005
Dát tip
mluví z Tebe zkušenosti... ustoupím ;o)))))) m.

nene, on ju drží....ty necítíš ten přechod.... von ji takhle drží za obě ruce.... :-))

nene, aby se nesložila... :-))

alte Ty si fakt tele.....:-)) přece když Tě to vzrušuju a Ty u toho stojíš, tak někdy až skoro omdléváš... si mladý trdlo... :-)

třeba ju chtěl políbit, tak si ju takhle chytil... :-)) nojo, fakt klečej... :-))

a obrázek je fučan.... no, proč by se mu to nemělo líbit? Si myslím, že to se líbí každýmu chlapovi, ne? :-))

no, to je klasická hra chlapa, napřed nechce a pak by se mohl zbláznit, aby ho tam ženská chytala... :-))

Doplňuji, že důvody pro zařazení jsou vysvětleny zde, v Etickém kodexu klubu.

klub -emnice

Milly: Royo je jeden z mých nejoblíbenějších malířů.. Jinak.. těch chyb jsem si více méně vědoma, za opakování slov bych si nafackovala, ale přiznám se že to bylo psáno ve slabé chvilce, takže jsem asi moc nedávala pozor.. Jak napsal Petr v první větě.. ono nejspíš kdo nezná okolnosti nepochopí.. nicméně, co se týče prostředí.. je to začleněno do konrkétního místa, vlastně jsem uvažovala že tam někam ty papíry "umístím", protože povídek z tohoto "místa" mám víc.. jinak kdyby to někoho zajímalo, mluvím o Klauzurní zahradě a hřbitově u Břevnovského kláštera.. stojí za navštívění.. Petře moc děkuju za kritiku, vážím si toho že sis našel čas, tohle vždycky pomůže, člověk ví čeho se má vyvarovat..

Milly
06. 09. 2004
Dát tip
Co se týče slov a vyjádření, mám podobný pocit jako popsal petr(angel). Líbí se mi námět a po malém přepracování bych řekla, že je to nádherná povídka. ***/***** + úžasný obrázek!!!! Díky- už běžím na tu stránku......... :-)))

petr(angel)
15. 08. 2004
Dát tip
Plne emoci a jiste to pro tebe neco znamena. nemas-li zajem o vaznou(a uprimnou) kritiku, tak dal necti(asi by to bolelo, nebo nastvalo, ani jedno z toho neni ucel) Uplne na zacatku hl. hrdinka bezi jak SILENA a otaci se jak SILENA...pozor na slova, chapu, ze tomu chces dat duraz, ale bud zkus zvolit jiny styl jak toho dosahnout, nebo alespon jine vyrazy. Nepochopil jsem druhou vetu: zabouchla dvere, i kdyz vedela, ze nikoho nevzbudi (ty zabuchujes dvere, abys nekoho vzbudila? Ja je zabuchuju, abych je zavrel: asi jsi chtela napsat: "Hlasite zabouchla dvere, ale vubec ji to nevadilo...stejne tim nikoho nevzbudi...") logicka chyba: hl hrdinka bezi, pak specha a nakonec se ji o nohy otre kocka-ctenar vubec nepostrehl, ze hl. hrdinka uz nebezi (takze by tu kocku poroucela fotbalovym vykopem do krovi, pokud by se ji ona nestastne pripletla do cesty) potom nasleduje pasaz, kde je velmi rychle, naznakove napsano co se deje (musis si uvedomit, ze ty celou scenerii znas, ale tvuj ctenar nikoliv. Pokud mu ukazes jenom nekolik Shotu (polorozborena zed, spousty zarustajicich nahrobku, blesk klikatici se oblohou, polorozpadle kamenne schodiste vedouci do davno zapomenute kaple...) tak to nestaci na vytvoreni stejne atmosfery, jakou citis ty. Spise to pusobi jako vykriky do tmy. Kdyz se setka s duchem, tak to zacina nabirat spad, ale velmi rychle dojde k vyvrcholeni a zaveru...V peti vetach popises co se deje a ze hlavni hrdinka umrela. Proc je nestastna? proc chce umrit? co dela na hrbitove? Kdo je neznamy? Pokud si mam vybrat co se mi skutecne libilo, tak je to veta o popisu jejiho libani se se stinem (je pekne prokreslena, takze ctenar konecne vidi to, co vidis ty) A scenka s jitrem noveho dne. Kdyz ale po precteni "povidky" ve me zustanou naprosto stejne pocity, jako bych se podival na dve fotky (jednu jsi sem uz dala a ta druha bude zobrazovat nalez mrtveho tela, nekolik lidi kolem a paloucek s kryptou/kapli u lesa, nad kterou se vznasi prusvitna divka ve svitu prave vychazejiciho slunce) tak je to VELMI malo na to, abych to povazoval za povidku. Doufam ze se za uprimnost neurazis. Rikam co si myslim a predem jsem varoval, at nectes dale, pokud nechces slyset vaznou kritiku.

Herda
15. 08. 2004
Dát tip
paráda.. dávám Herdu :-) čili tipec .*

Arienalia
15. 08. 2004
Dát tip
Mě osobně to zaujalo až na hřbitově... ale za to moc.. ten obrázek jako by dokresloval situaci.. je krásná, Sirril.. petr(angel): Všimla jsem si, že patříš mezi těch několik málo kritiků, kteří vyčítají konkrétní chyby.. poprosila bych tě tedy, zdali by ses nepodíval na nějakou mou povídku (např. Králův rytíř nj.) Ocenila bych každou výtku. Až si někdy najdeš chvilku (jestli najdeš), byla bych ráda. Děkuji

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru