Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak se Parazol užíral Paravánem

Výběr: Dero, sleeping_beauty
24. 08. 2004
10
0
9097
Autor
Kandelabr

Parazol a Paraván měli hlad. Tak se do sebe pustili. Parazol pojídal Paravána, Paraván pojídal Parazola. Parazol byl ale rychlejší, snědl celého Paravána a ještě kus sebe. Byl spokojen a řekl si, že teď by si, jsa plně najeden, s někým rád pohovořil, protože disputace po jídle náramně zlepšují zažívání, tedy pokud se nebavíte o politice, náboženství, jídle, fotbale, nemocech, harantech, filozofii, vesmíru, zákazu stání, písních Milana Chladila nebo nadýmání, což se dost často zaměňuje.

Ale ať se rozhlížel jak se rozhlížel, v celém městě nebylo živé duše, kromě v žaludečních šťavách se topícího Paravána, ale ten nevypadal, že by byl naložen pro odbornou diskusi. Parazol se šťouchl do břicha a zeptal se Paravána jestli tam je. Ten mu nakvašeně odpověděl, že je. Parazol spolkl otázku, co tam Paraván dělá. Otázka prošla hltanem a jícnem a žuchnula Paravánovi na hlavu až to zadunělo asi takhle. DUMMMM! A to to nebyla příliš těžká otázka. Těžko si pomyslet, co by se stalo, kdyby spolknul třeba JAK LZE DOSÁHNOUT VNITŘNÍHO KLIDU? nebo MÁ VESMÍR HRANICE?nebo nedejbože JE TAM BŮH?

Nicméně i CO TAM DĚLÁŠ? udělalo na Paravánově hlavě slušnou paseku. Proto se nazlobil a ryčně zakontroval obhroublým imperativem.

HOVNO! se zařízlo Parazolovi do útrob jako samurajský meč, až se mu udělalo šoufl a musel se posadit. Tak to ne, z  žaludku mi žumpu nikdo dělat nebude, pomyslel si, bojovně sevřel rty a skrz skřípající zuby vycedil SPROSŤÁKU! Které však Paravánovi jen zafičelo kolem uší a neškodně utonulo s vydatným zasyčením v žaludeční kyselině.

CHA CHÁ! křikl Paraván, cítiv, že soupeř umdlévá.

V žaludku se vše začalo kroutit, vzpínat, kručet, kypět a mlít,škvířit a bublat, bručet a kručet.

CHA CHA CHÁ! přidával na intenzitě Paraván a Parazol se jen držel za pupek, zelenal, žloutl, modral a fialověl, koulel očima a na čele mu vyskakovaly obří kapky potu. Konec se blížil. Paraván triumfoval, každá slabika se do žaludeční stěny zakusovala jako hladová piraňa.

Pak se ozvalo jako mohutné, jako hrom burácející říhnutí a Paravána už více nebylo.

Ten mi ale hnul žlučí, řekl si Parazol a pak byl zticha a už jenom myslel na to, že by si mohl koupit rakvičku.


Tož tohle má našlápnuto na šílenosti typu Kyberiáda. (A že to je vynikající šílenost...:) )

alina
21. 09. 2004
Dát tip
no... kdyby mi nebylo zrovna teď šoufl od žaludku, asi by mi ta hištorka přišla ještě o něco zábavnější ;) Seš šíleneeeeeeeec ;)))!

MKbaby
13. 09. 2004
Dát tip
Úžasná pí....na! Málem mi selhal svěrač! Tipa na tebe! :))))

Witch
31. 08. 2004
Dát tip
pravda, že konec je oproti zbytku krapítko slabší, ale asi bych si toho vůbec nevšimla, kdyb to nezmánili ostatní. Jendoduše se mi to moooooc líbilo! ***

Yossarian
31. 08. 2004
Dát tip
nelíbí se mi to, asi na to nejsem správně naladěn

h_a_r_r_y
30. 08. 2004
Dát tip
Zase jednou na písmáku a zrovna tohle? Bože co bude dál? Je hrozně moc dobrý, škoda, že nemůžu dát dva tipy. Bude ti muset stačit jeden!*

Kytiii
29. 08. 2004
Dát tip
někteří kritici jsou nejspíš hodně odborní, mě se to líbí jako celek... je to fajn ulítlost... tip

Dr_Lecter
26. 08. 2004
Dát tip
super originální věcička!!!*

papouch
25. 08. 2004
Dát tip
to je krrrásná bláznivina :-) píp :>

Kodynie
25. 08. 2004
Dát tip
Parádní kousek, ale ten konec se mi zdá že je takové to nedochůdče narychle upečené. ;-)

heh docela poučný....:)

piit
24. 08. 2004
Dát tip
bezvadný:):):)

Dero
24. 08. 2004
Dát tip
Perfektní ... tohle můžu. *v

pozorovatel
24. 08. 2004
Dát tip
"A to to nebyla příliš těžká otázka" - no, toto!:) Konec s rakvičkou mi přijde trošku slabší, ale jo.. dá se. Tip! PS: Co je to parazol?

angel1
24. 08. 2004
Dát tip
Pzorovateli: parazól je deštník Kandelábříku-prostřední část se mi líbí moc, konec nee.

pozorovatel
24. 08. 2004
Dát tip
Jsi anděl.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru