Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krutě se mstí ženy

29. 08. 2004
5
0
6294
Autor
Movsar

"Nekul na mě ty voči!" začertil se Práče. Žena si provinile vytáhla halenku ke krku a nechala tak zapadnout za obzor dvě polokoule na opálené hrudi. Práče byl nekompromisní - když se pracuje, nic ho nemí rozptylovat.

"Podej baterku!" Žena opět sáhla k místům své pokladnice. Zalovila a podala muži úzkou baterku. "Ještě chvíli," procedil mezi škvírami svých vyhnilých zubů Práče a naprosto prasácky demoloval pokřiveným šroubovákem zámek auta - kořisti.

"Nemáš lízt do zamčenejch aut," provokovala z dlouhé chvíle žínka.

"Mlč."

Naneštěstí pro naši smutnou dvojici šel právě noční ulicí lehkou chůzí strážník Borůvka. Znaven dlouhou noční službou hledal místa, kde by složil nedostatkem laciného vína ztěžklou hlavu a přečkal tak zbytek pracovní doby. K jeho oblíbené kočárkárně to už nebylo daleko.

Osud mu však klidu vyteplené místnosti nechtěl dopřát.

"A mám vás, šulíni!" Borůvka - známý misogyn - ignoroval ženino pohlaví. Tisíckrát trénovaným pohybem vytasil služební zbran a udeřil s ní nicnetušícího Práče seshora do nosu. Tomu se okamžitě počala u nosních dírek tvořit krvavá bublanina. Padl na kolena. Vtom se ozvala rána - Borůvkovi selhala zbraň. Práčeti se zrychlil krvetok více než by bylo živo. Za několik vteřin vydala perforovaná krční tepna vše své vazké tajemství.

Borůvka při pohledu na ten apokalyptický výjev zbledl, roztřásl se a začal zpívat žalmy.

"Má cecka tě pomstí!" vykřikla hlasem prožité hrůzy žena k vyteklému měchu, který byl ještě před chvílí jejím milencem, a zručným podebráním vytáhla knedlíkovité ňadro.  Paralyzovaný Borůvka byl udeřen do týla, zavrávoral a padl k zemi.

"Rozejděte se, tato demonstrace je nepovolená..." blouznil Borůvka z šoku. Okamžitě mu byla zasazena druhá - smrtelná rána. Tentokrát cecek dopadl na spánkovou oblast. "To bylo tenkrát... jak jsme se koupali nazí..." propadl se do nenávratného bezvědomí muž.

"Romane!" ozvalo se chrčivě z vysílačky na příslušníkově uniformě. "Romane slyšíš mě?"


Movsar
08. 11. 2006
Dát tip
ty mě taky ne. to vždycky potěší! ;-) snad mi to už někdy vyjde do phy, abychom zase zdrbli straé známé a tak. :-))

Evička
04. 11. 2006
Dát tip
:-))jak z majora Zemana - díky, ty mě nikdy nezklameš, tvůj houmour - páčko, občas se přijdu pobavit - za chmurných zimních večerů

Evička
24. 01. 2005
Dát tip
ano, ženy se mstí hodně krutě, a nemilosrdně ... pa, Vlasta p.s. šulíni ... je mi moc sympatický slůvko ... živote ulice! :-)) tip

aramis
13. 09. 2004
Dát tip
no hej, ten koniec... :)

t ale cekal jsem lepci konec.....

Plopez
31. 08. 2004
Dát tip
tenhle styl humoru nechápu. navíc nevim, proč se strážník jmenoval borůvka a zloděj práče?

Movsar
31. 08. 2004
Dát tip
a proč se ty jmenuješ plopez pedro. a jiný zase bohdan anebo jahodan?

Plopez
31. 08. 2004
Dát tip
Nepochopil jsi mě - jelikož Borůvka se jmenoval Škvoreckého strážník a Práče byla postava ve známym českym filmu, čekal bych buď nějakej odkaz, nebo si vymyslel vlastní jména.

Movsar
31. 08. 2004
Dát tip
ne, nepochopil jsi mě ty. ta jména jsou tak profláklá, že není nic nelegitimního na tom používat je bez jakéhokoli odkazu. známý český filmy nesleduju.

Plopez
31. 08. 2004
Dát tip
na to máš samozřejmě právo. ale odkazuješ ať chceš nebo ne :)měj se. p.

Pirka
30. 08. 2004
Dát tip
Jo. Tak nějak to umíš. Každopádně je to hodně působivé ... chvilkama mi bylo špatně ... z některých slovních spojení ... fyzicky, myslim ... doufám, že nejsi natolik vykolejený, že bys to svou uměleckou tvorbou sledoval ... i když, jeden nikdy neví, že : ) Ale je tam něco - NĚCO - asi způsob psaní, schopnost stvořit příběh, zvráćený smysl pro humor, ...? - prostě něco, co nemohu než tipovat.

kassiope
30. 08. 2004
Dát tip
Hustý..! Ten cecek mě dostal, moc dobrý počtení, jen co je pravda :o) t*

mrtvolala
29. 08. 2004
Dát tip
Nene, chlapče, umíš to stokrát líp. Tohle je dost křečovíté a navíc to ani není příliš originální (myslím to s těmi cecky).

nic hlubsiho ze me nedostanes...snad jen ze uz sem taky parkrat slysela ze svyma prsama bych mohla zabijet:*)))))))

a2a2a
29. 08. 2004
Dát tip
Bavil jsi se, chceš bavit jiné, proč ne. To nechci hodnotit. Ale styl psaní se mi líbí, když pominu onu rýmovanou a účelnou vložku, píšeš čtivě, má to spád, zbytečně neokecáváš, je znát, že jsi se dobře bavil.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru