Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Omnifobik

31. 08. 2004
9
0
4996
Autor
Igor_Indruch

 

Ne, lituji, ale opravdu se nemohu dostavit k soudu - trpím těžkou agorafobií - nedostanu se tam.. A vůbec - nechte mě být - já jsem rád, že žiju. Mám totiž taky klaustrofobii - to znamená, že nemůžu být dlouho ani venku ani uvnitř. Musím furt běhat tam a zpátky.

Arachnofobie, mi to nijak neusnadňuje, protože pavouky se to hemží v interiéru i exteriéru. Pravda, doma je můžu "vystříkat" nějakým tím svinstvem - teda moh bych, nebýt chemofobie a toxikofobie. Pokud jde o mou aerophobii, tak to vážně nevím, kde to je dneska lepší.

Do auta vám ovšem nevlezu, kdybyste mě zabili amaxophobie se u mě totiž kombinuje s agyrophobií.

V IQ testech mi vyšlo, že jsem v podstatě geniální matematik - ale co naplat, když trpím nevyléčitelnou arithmofobií?

Že jsem v jednom kuse švorc, za to nemůže moje neschopnost peníze vydělat či moje nehospodárnost, ale těžký případ chrometofobie. Jakmile někde nějakým nedopatřením přijdu k nějakým penězům, musím se jich okamžitě zbavit. To není zas tak snadné, jak by se na první pohled zdálo. Peněz se nejlépe zbavuje v nějakém tom obchodě či restauračním zařízení, jenomže to má háček - všechno jsou to místa, kam chodí poměrně značné množství lidí, kterých se bojím snad ze všeho nejvíc. Ano, já vím, že dnes se dá nakupovat také přes Internet - jenomže k tomu je, pokud jsem správně informován, zapotřebí počítač, takže nic pro cyberfobika.

Kde jsem přišel ke své dutchfobii, to opravdu nevím, protože Holanďané mi nikdy nic neudělali a podle toho, co jsem o nich čet a slyšel, jsou to v celku pohodáři. Takže nechápu, proč mi z nich běhá mráz po zádech, jenom na ně pomyslím.

Línej taky vůbec nejsem - to je sprostá pomluva. Snažím se svou ergofobií něco dělat, navštěvuje mne za tím účelem přední autorita v tomto oboru, ale zatím pořád nic.

Ta žaloba ohledně sňatkového podvodnictví je také naprosto vykonstruovaná, neboť v otázkách manželství za mě rozhoduje gamofobie. A že já po nich sám žádný prachy nechtěl, to je snad jasný (viz výše). Je ovšem pravda, že jsem je jich nejrůznějšími způsoby zbavoval, protože já zkrátka a dobře nesnesu peníze ani u cizích.

Cože? Ne, tak nemanželské děti, to prosím taky nemůže být. Všechno to byly čistě platonické záležitosti. Vidíte? Mohu předložit lékařské osvědčení, kde jasně stojí: erotophobia, eurotophobia, genophobia, genuphobia, coitophobia a gymnophobia. Jakákoliv tělesnost je u mne naprosto vyloučena.

A notorik také nejsem, abyste věděli - to všechno ta moje xerofobie.

A to nejsou ani zdaleka všechny mé fobie. Mám i takové, na které jsem právem hrdý, protože ty jen tak někdo nemá - například strach z velkého krtka nebo strach z novinových titulků, ve kterých se vyskytuje pouze něčí příjmení a nikoliv křestní jméno.

Pak mám ještě taky klausofobii, ale to je spíš alergie, protože kdykoliv někde vidím ten jeho samolibý obličej, dostanu průjem. Na to mám ale naštěstí lék, protože když zahlédnu Špidlu, chytne mě okamžitě zácpa. Za tím účelem nosím v náprsní kapse fotografie těch dvou, abych je měl v případě nutnosti po ruce.


Nicollette
17. 02. 2006
Dát tip
no vyhrál sis :o))) ještě že se tu na písmáku nečemu přiučím !

pacajda
28. 07. 2005
Dát tip
Za nápad - TIP

Seregil
02. 09. 2004
Dát tip
suprový...*t

morte_Anais
02. 09. 2004
Dát tip
to uz sem cetla a vzpominam si ze to byla zabava!

houmles
02. 09. 2004
Dát tip
kritiku po me nechtej, mam kritikofobii.

Notreal
31. 08. 2004
Dát tip
:-)) akorát na dnešní večer....dobrá věc* PS: arithmofobie - to fakt existuje ???

"PS: arithmofobie - to fakt existuje ???" Prej jo. :o)

stromovka
31. 08. 2004
Dát tip
:)

Pirka
31. 08. 2004
Dát tip
Strach z velkého krtka ....*

a2a2a
31. 08. 2004
Dát tip
proč ne, když je to jen tak pro radost. Z thoto pohledu je to svižně napsané, ten Špidla mi tam však vadí, ne proto, že bych ho chtěl hájit, ale nepřijde mi to moc spravedlivé. Ale bavíš se, zdá se, dobře

pozorovatel
31. 08. 2004
Dát tip
A co fobie z života samotného? To ale asi bude obsaženo v omnifobii, že? Dobrej nápad. Je dobré si vyjmenovat nemoce, která nás mohou postihnout. Jestli někdy budu mít potíže se zákonem, použiju tvoje dílko. Vyčerpávající čtení, ale tip zasluhuje.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru