Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kůrovcův dík

02. 09. 2004
3
0
2918
Autor
Barman

Možná že se jedná o pouhé konstatování, ale vo tom to je

 Pod kůrou stromu, jenž zove se smrkem, žil po několik let spokojeným životem kůrovec Milda. Vrtal si své chodbičky, občas se spustil s nějakou kůrovkou, a tak spokojeně proplouval životem jako správný brouk.. Datel a jemu podobní v jeho lese vyhynuli, takže měl i svatý klid. Jeho početná rodina se množila a rostla jako houby po dešti. Jednoho dne však přišli velcí tvorové s pilami a celý les vykáceli. Naprostá katastrofa, která měla za následek, že celá generace kůrovců byla nucena vydat se na pochod. Ale kam? Chodili krajem, žrali stromy, ale ptáci nalétávali a zobali jeho přátele, až se začal obávat, zda přežijí. Naštěstí jednoho večera doputovali k Šumavě, kde byla lesů fůra a dřevorubci žádní. I usadili se a opět nastaly zlaté časy kůrovce. Když přijeli tvoři s pilami, přijeli i jiní tvoři s řetězy a vázali se ke stromům. Zpočátku si myslel, že chtějí také žrát kůru, ale zvykl si a našel v nich přátele. Tedy ne že by se s nimi kamarádil, vždyť byl tuze malý a neuměl mluvit, ale bránili těm s pilami,a tak si jich vážil. Příbuzní z celého kraje se stěhovali do tohoto šumavského ráje, protože dokud se budou velcí tvoři připoutávat ke stromům, bude tu klid pro život hmyzu. Vivat ochráncům, alespoň některé druhy nevyhynou.
Brosqička
22. 05. 2005
Dát tip
hezká myšlenka a styl je skvěle čtivej

Candy
23. 04. 2005
Dát tip
Vzato ze zajímavýho hmyzího pohledu, docela mě zaujalo.Je to napsáno takovým jednoduchým stylem, nepřeplácaný a proto se hezky čte. Jen mi tam vadilo slovo "tvoři" - já osobně bych ho nahradila "tvorové". Jen aby časem nevyhynuli i ti ochránci...

Na tip se mi to sice nezda, ale na klub urcite ano. :)

ondrech
19. 11. 2004
Dát tip
peknýýý!!!**TIP

aramis
09. 09. 2004
Dát tip
:o) *

Ivka
04. 09. 2004
Dát tip
zajímavý a líbilo se.

Barman
03. 09. 2004
Dát tip
mnohokráte děkuju. Věru ani já v takové hodnocení nedoufal

JiKo
02. 09. 2004
Dát tip
To je ale Zelená próza ;)

ulita
02. 09. 2004
Dát tip
tvoři :)

kassiope
02. 09. 2004
Dát tip
Úchvatný, jak myšlenkově, tak zpracováním :o) t*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru