Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tristan a Venez

01. 10. 2000
3
0
5996
Autor
Carodej

...ve stejnou chvíli, každý jinde, uprchli svým Pánům a štváni smečkou pronásledovatelů, setkali se v Poušti....

Sešli se dva, on a ona, kolem krku kov a kůže, pojila je chladná spona, kterou jen Pán sundat může. Muž a žena tváří k sobě, nevidí se, jenom cítí, uzavřeni jako v hrobě, lapeni jak ryba v síti. Kapky potu v horkém slunci, v poušti zanik´ výkřik němý, nemá cenu ni zlata unci, otrok k smrti odsouzený....
Suiza
29. 09. 2005
Dát tip
nemá cenu ni zlata unci....mi láme jazyk-jinak hezké---

Elyanne
27. 02. 2004
Dát tip
*

Carodej
11. 03. 2001
Dát tip
Ale tohle má smysl:o)

nemam
10. 03. 2001
Dát tip
podle rymu si tvori obsah,pak musi mit hodne stesti aby to dohromady dalo nejakej smysl

Janis
19. 01. 2001
Dát tip
já vážně vím.že bych se neměla smát.ale ono to jinak nejde..tak mi promiň (a vlastně jsem moc ráda.že se nechápeme tak krásně navzájem.v životě bych se nemohla sklonit takovému promíchání kýčovitých slovíček halené v halenkách a na ne snad až příliš průsvitných.to opravdu né) tak opravdu let the sunshine let the sunshine in the sunshine :))))) odcházím obkročmo šbohém!

olivierek
14. 10. 2000
Dát tip
Na mě jde z toho taky tak mráz, že dám TIP.

Merle
09. 10. 2000
Dát tip
Carodej: priznám se, že jsem si na tebe (s)prostě zasedl... tvoje tvorba je mi blízká, ale vidím z mýho pohledu nedostatky, tak ti je vypíchnu... BTW: všechno co dnes u tebe vidím jako chyby jsem sám dělal ještě tak před rokem, a považoval to za dobré.

Carodej
09. 10. 2000
Dát tip
Jen tak dál, Merlíku:o)

Javert
07. 10. 2000
Dát tip
Náhodou, já to pochopil hned napoprvý, to se mi moc často nestává :-) Líbí!

Carodej
05. 10. 2000
Dát tip
Já se na Merleho přeci nezlobím, je to jeden z lidiček, co mi velmi objektivně hodnotí má dílka:o) Mám ho rád a jeho tvorbu mám v NEJ.

Cid
04. 10. 2000
Dát tip
Ale no tak Carodeji, Merle to myslel dobre. Já původně předpokládal, že se jedná o variaci na Tristramovi příběhy (a to je část Artušovských legend, kterou neovládám). Je přece možné psát jak Tristram, tak Tristan. Ale jako báseň je to dobré. Díky za legendu, jinak bych teď psal kraviny. Ten příběh je silný a s těmi bezduchými výtvory máš úplnou pravdu.

Merle
03. 10. 2000
Dát tip
Carodej: bez znalosti tý legendy je to dost slabé... ty otrocký obojky jsem ještě (kupodivu) pochopil, ale zbytek není šance to "ni" je tam taky navíc...

Carodej
03. 10. 2000
Dát tip
Merle - trochu mne překvapuješ. Denně jsou tu tuny básní, bez příběhu a bez toho, že bychom pořádně tušili, o co go. Nemyslím, že ta báseň potřebuje legendu, vytvořil jsem ji z dobré vůle, ale ne jako nutný doprovod..

zirafka
03. 10. 2000
Dát tip
otrocke obojky jsem taky pochopila :) s legendou se netrap :)

zirafka
02. 10. 2000
Dát tip
nějak mi to uniká :-( možná mi chybí vzdělání, nebo jsem jen trouba... je to docela hezké ale nechápu to

Carodej
02. 10. 2000
Dát tip
Ale no tak, žirafko, nač hned ta silná slova na svou vlastní adresu? Tedy - Tristan a Venez - on a ona, byli otroky svých Pánů - kdesi v Africe. Jednoho dne, zcela náhodou ve stejný den - oba uprchli - kam jinam, než směrem do pouště. Bohužel, pronásledovatelé jim byli brzo na stopě. Tristan a Venez na sebe defacto narazili v jednom místě, na krku na pevno přidělané obojky z kovu a kůže. V tu ránu pochopili, že jsou v pasti, protože lovci lidí se blížili z obou stran. Byli chyceni, připoutáni k sobě, a zaživa pohřbeni v poušti jako výstraha všem, kdo by chtěli zbavit se jha svého otroctví:-) He he, hezký příběh se smutným koncem.....

MM
02. 10. 2000
Dát tip
nemá cenu "ani" zlata unci to inkriminované "ani" bych vypustil, nebo ten verš předělal, protože takhle to trhá uši. achválně si to řekni nahlas ;)

Carodej
02. 10. 2000
Dát tip
Budeš se divit, ale včera, když jsem sem tu básničku dával, (není nová), tak jsem si přesně nad tím lámal hlavu. Napadlo mne zkrátit to "ani" na "ni", pak jsem to zkusil přehazovat a měnit, a nakonec jsem na nic nepřišel. Možná tam dám to "ni", ale jinak to měnit nebudu.....ale věděl jsem, že se na to někdo ozve:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru