Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pustím si válku

04. 09. 2004
5
0
2259
Autor
standafakr

Půjdu na internet, podívám se na svoji válku a pak si vyberu e-mail. Pustím si televizi a vyberu si jinou válku, ale ne teď, až skončí seriál. A když jdu ven, vojáci tam nestojí a nehledají v našem sklepě teroristy ani zrádce. Ve sklepě je jenom soused a bere si brambory na polívku. A venku jde kolem známá, jenom v tričku, je léto. A mě se líbí a tak jí pozdravím. Chtěl bych jí někam pozvat , ale neudělám to, bojím se že mě odmítne. A tak se jdu projít, kam budu chtít, třeba najdu místo kde je hezky. A když se vrátím a budu se nudit, pustím si tu svojí válku a podívám se na lidi co mě nikdy neuvidí a já je neznám. Oni jsou herci a někdo je obsadil jako komparz do mojí války. Ale už mě to nebaví, zapnu si sport, tam se taky bojuje a naši hoši snad vyhrajou. Udělám si čaj a dám si bábovku. A třeba si zase někdy pustím tu svojí válku, nebo nějakou jinou...


Tak úvahu si taky představuju jinak, tohle by mohl být celkem slušný hip hop. Dobrý nápad, ale nedotažené zpracování.

I_v_a_n_k_a
06. 09. 2004
Dát tip
moc se mi to líbí... možná jsem si to vyložila jinak než bylo myšleno, ale líbí a proto tip

Barman
05. 09. 2004
Dát tip
Repulsion:je to trapný, ale s pojmem malthusián se setkávám poprvé.

Repulsion
05. 09. 2004
Dát tip
Thomas Robert Malthus (1766-1834) kontroverzní anglický ekonom. Zastával např.názor, že válka, katastrofy, morové epidemi apod. jsou přirozenými regulátory lidské populace.

Barman
05. 09. 2004
Dát tip
No to je pěkný. Já to spíš chápu jako impulz k pokroku, ale radši bych sbíral houby ve středověku a třásl se před Perunem, než vyvražďoval národy. Takže stoupencem nejsem:) když se přemnožej králíci tak pochcípají hlady-stejně tak lidé. A dík za info

Mě se to docela zamlouvá, protože sám vedu podobné války každodenně...vlastně je pravda, že se z nich skládá celý život a jsou k nesnesení jednou, jindy se zas člověk až těší ... t.

a2a2a
04. 09. 2004
Dát tip
Ta úvaha je jaksi nedovážena. Jde spíše o popis tvého volného času, schází, proč to děláš a k čemu je to dobré nebo špatné. Zřejmě se ti nelíbí mrhání časem, je to z toho znát, ale znaky úvahy to opravdu nemá. A pat třeba ta zmínka o hercích je nadbytečná, postačilo, že se díváš na lidi, kteří tě neznají.

Soptík
04. 09. 2004
Dát tip
nesouhlasim s a2a2a - i kdyz je to autor, redaktor a tak - myslim ze uvaha je ...ale ne, ja bych to nazval jinak, jen nevim, jak... - zkratka myslim, ze je to dobre - vic nez to.

standafakr
04. 09. 2004
Dát tip
Přidal jsem snad dostatečně vámluvný prolog. Možná jsem to napsal až moc běžně, jako nějaký svůj příběh, ale je to vážně hlavně o válce a ne o mě.

Barman
04. 09. 2004
Dát tip
Líbí.Ale historie je lemována víceméně válečnými konflikty a nebýt jich asi těžko by byl internet a rychlé lodě a pomníky a bylo by hodně lidí bez práce a nebylo by o čem psát a všichni by se měli rádi a byla by nuda. Jináč vzásadě válkou pohrdám. Dík žes mě donutil k zamyšlení, zkusím tu mojí.... holku oslovit

Rowenna
04. 09. 2004
Dát tip
Nemyslím si, že se nás to netýká a nedotýká. Hezky napsané. :-))))))))))))))))

dadik
04. 09. 2004
Dát tip
líbí..dobrá..T

Repulsion
04. 09. 2004
Dát tip
Barman je malthusián? K dílu - s myšlenkou souhlasím, zpracování mě až tak nebere.

BLU
04. 09. 2004
Dát tip
Já myslím, že námět je moc dobrej. Zrovna dneska jsem koukala na svojí válku ve zprávách...Ale škoda to zpracování. Působí to na mě tak odflákle, jak když jsem psala školní slohovky o přestávce... BTW jak tak čtu tvý ostatní věci, Punk's not dead!

a2a2a
04. 09. 2004
Dát tip
Prolog by neměl řešit smysl díla za ně samotné. Ale ůvaho to opravdu není, záměr chvályhodný ovšem je. Téma je však natolik závažné a tolikrát zpracované, že si vyžaduje nápaditějšího přístupu.

a2a2a
04. 09. 2004
Dát tip
omlouvám se za překlepy ve slově úvaha. Děkuju,

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru