Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vrba

06. 09. 2004
12
0
2376
Autor
Aaria

PART I.

 

            Strčím ti ruce do…

                        Strčil by jí je kamkoliv.

            Stará („ukřivděná“) možná láska. Psí oči a pohledy Tygra do prázdna. Neopětované pohyby těla, gest a smířené doteky milujícího.

                        Jsi na víc a ví to všichni. A nejvíc on. A deprese neodchází.

            Ani po alkoholu.

            Přišla vrba, mlčky poslouchající bez proutků, co žvaní. Může ti kývat, může plakat a smát se. Může… a víc už udělat nechce.

                        Čeká na toho, kdo tu není. Na toho o němž ví, že přijde. Proplete se jejími listy a řekne… „Ahoj.“

            Mlčí a kyne svými větvemi ve větru na pozdrav plačícímu poutníku.

 

 

PART II.

 

            Vítr šeptá svou ukolébavku, bohové očišťují zem a vrba pláče. Celý kmen je jedna velká uplakaná hráz. Krev se valí, vře, slzy jsou skryty. Proutky se smutně sklánění k zemi a zpívají tajemnou píseň noci.

                        Zem je očišťována, ona pláče. Spolu s bohy, a tisíci jinými tvory, kropí půdu doteky vody.

            „Zítra budu jiná. Nebudu čekat. Půjdu dál. Budu stromem, který vždy bude plakat pod doteky odlétajících ptáků,“ šeptala.

                        Strom, který pláče, ale nikdy nelituje.


výborná jen škoda, že se všude objevuje pláč ...

Markel
25. 02. 2005
Dát tip
Vyvolalo to ve mně zvláštní bolestněpřestosvobodné pocity - T

clovrdka
01. 12. 2004
Dát tip
clovrdik já si myslím, že nejenom "strom, který pláče, ale nikdy nelituje", tak i člověk, který pláče, nelituje... protože každý pláč nám dává třeba pocit úlevy anebo s pláčem doznívá určitý okamžik (štěstí, prožitku, bolesti, strachu...) :-)

Seljuk
29. 11. 2004
Dát tip
Tohle by šlo zhudebnit..moc zajímavé obrazy..moc zajímavé zpracování..a lidi už toho napsali..číst se mi to nechce, ale asi bych neřekl nic nového..takže jen t

clovrdik
24. 10. 2004
Dát tip
"Strom, který pláče, ale nikdy nelituje." ... umíš svoje úvahy dobře vypointovat a za to určitě TIP

vesuvanka
02. 10. 2004
Dát tip
Krásně napsané a moc smutné.... věř, že i pro Tebe svítí sluníčko, možná, že je momentálně schované za mrakem, ale lten se přežene nebo rozplyne.... Tip

Andulka
29. 09. 2004
Dát tip
Hezky vyjadreno....:-)....ale dobry je to, ze vis, ze tohle jednou skonci...a zas bude slunicko....a zas se budes tesit na kazdou email od lasky, a zas budes mit srdce az v krku az te vezme za ruce a polibi.....a zas...:-)))) TOhle je takova ta cast ...nutna...i kdyz ji sama nemam rada...vis, ze jednou jsme dole, abychom mohli zase nahoru.......:-)

Aaria
29. 09. 2004
Dát tip
Děkuji i ta tyhle části a lidé se na mě dívají jak na blázna. Nezlobím se, protože nemám důvod. Jen je mi to všechno strašně líto. Na světě je hodně nenávisti. Poslední rok, dva, neumím nenávidět, vztekat se. Připadám si jako němý pozorovatel a je mi líto, že znám jednoho člověka na zemi, vedle kterýho si nechci ani sednout. Tohle je smutný. Neumím to vyjádřit. Necítím zradu, hnus, nenávist...jen vedle něho nechci ani sedět... jak jen to napsat... A tohle mi přijde moc líto.

Andulka
29. 09. 2004
Dát tip
A deti umirajicich hladem v dnesnim stoleti ti lito neni? Tim chci rict....holka...to by si nedelala nic jinyho nez litovala.....Jenze v tomto pripade si se rozloucila, obrecela a zivot jde dal....Jsou lide, kterych si vazime, jsou lide o kterych jeste nevime, jestli si jich budeme vazit nebo ne....a jsou lide, kteri nam jsou jedno. Nesoudime je, nekritizujeme....protoze my jsme nestalyh v jejich botach...ale on je nam jedno...:-) Tak a ted uz bud jenom vesela....ses mlada, krasna, zdrava, chytra....mas strechu nad hlavou, co jist...lidi co te maji radi.....neni nic, co bys mohla chtit vic..:-) Mluvim jako Babicka od Bozky Nemcovy...:-))))co

Aaria
11. 09. 2004
Dát tip
Pozorovatel: Výborně, doufám, že se ti kniha líbila. Dám ti vědět, až pojedu do Pha, bude to, tuším, koncem září. A slibuju, že tentokrát přijdu v čas... (jsem fakt děsná, já vím, já vím...ale jak jsem již několikrát řekla: Přesnost je výsadou králů a já král nejsem:-)

pozorovatel
11. 09. 2004
Dát tip
Kniha byla skvělá. Málokdy se mi něco od ženské autorky tak líbí (a to nejsem vůči ženám zaujatý:))). Vlastně jsem jí ani tak nepřečetl jako zhltnul. Včas choděj jen nedočkavci a pedanti... Nejlepší na konec!!

pozorovatel
10. 09. 2004
Dát tip
Moc dobrá* (Knížka přečtena a připravena k vrácení)

dracon
07. 09. 2004
Dát tip
slova jsou zbytečná.. přeji poklidnou cestu stromů

Aaria
07. 09. 2004
Dát tip
Není to blbůstka, stejně jako to není o kategoriích. Děkuji Vám, že jste tu byli. Vážím si toho.

papouch
06. 09. 2004
Dát tip
nejni, žejo! Ale je to dost dobrý :>

Dero
06. 09. 2004
Dát tip
Spolu s bohy, a tisíci jinými tvory ... Nejsa blbůstí, i přesto i já tu tip ztratím ... *

beda
06. 09. 2004
Dát tip
*

rainman
05. 09. 2004
Dát tip
není to blbůstka...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru