Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Paroží

Výběr: Lyryk
14. 09. 2004
13
0
13957
Autor
papouch

Paroží
v hospodě na nároží -
trofej.
Ta píše trochej.

Trochu píší
i jíní
z jiných říší.
Např. brontosaurus, pterodaktyl.
Ti píší daktyl.

Já ale
jsem tramp.
Já píšu jamp.
Celebrian
19. 10. 2004
Dát tip
No navim...mě moc tohle dílko nesedlo...ale du dál za tvou poezií a sem zvědavá co pěkného ještě objevím!

mirek
07. 10. 2004
Dát tip
v kontextu celé té blbůstky je verš pterodaktyl/daktyl bezva - má to vtip...i jakžtakž rytmus, že jo, papouše ;-))) T*

papouch
07. 10. 2004
Dát tip
mirkůůůůůůůůů tohle přece rytmus moc nemá....... ajo! Ironie, viď Ty filuto! ;-)))

mirek
07. 10. 2004
Dát tip
...jsem prostě nedokázal odolat a nerýpnout si ;-))...ale jinak je to skvělá blbůstka, akorát bych tu trofej asi nechal na předchozím řádku, ale ty seš autor, jsou to tvoje parohy, takže...;-))

j_i_r_i_k
24. 09. 2004
Dát tip
kramny: Tak jsem si říkal, že jsi nějaký nováček a ono ani ne - mno, asi ses prostě musel ventilovat... Ale tyhle diskuse o oblíbenosti a čtenosti nemají valného smyslu, jak mi tu kdosi kdysi napsal - chceš být čten? Tak čti... Samozřejmě, že největší čtenost má ten, kdo je nejvíc vidět, pokud tu chceš mít nějakou pozici, musíš si ji budovat... to papouch: Sorry za kecy mimo, ale taky jsem se chtěl ventilovat :)... Jinak co se těch Tvých veršů, co tu uvedl papouch, týče, mně ani tak nezaráží vaří/září, spíše mě zaujalo to lesku/potlesku - tak co máš proti (ptero)daktyl? Já osobně mám takové verše asi nejraději, tedy když nejde o slova příbuzná, pouhé změnění předpony a tak...

Bacil
23. 09. 2004
Dát tip
pterodaktylární starosti a Rotschildovy prachy :-))

Dash_707
23. 09. 2004
Dát tip
Je úžasné, jak pár veršíků dovede rozpoutat diskusi rozsahem rovnající se rozepři nad zpoplatněním průjezdu suezským průplavem... :o))))))))))))))))))

papouch
23. 09. 2004
Dát tip
pch! zpoplatnění suezského průplavu je selanka, prkotina a drobnůstečka proti fundamentálnímu a pro další existenci celého lidstva základního problému vyřešení ubohosti verše daktyl/pterodaktyl !!!! :-) Žejo, kramny! Taky mu vmeť do tváře nějakou impertinenci, ať je sranda :-)))

kramny
23. 09. 2004
Dát tip
A co teprv diskuze, zda umožnit Kájínkovi nový soud...:o) Diskuze na jedno téma se úměrně zvyšuje počtem narážek a jinovatek na rozbředlé silnici.

sonet1
22. 09. 2004
Dát tip
miluji květinářku s křehkým spánkem a slavičím stánkem o nářku píše haiku zpěvavou láskou voní do šera svítí motýlek pro ni pestré kvítí píše haiku............ach, promiň papouchu, tady se to nerýmuje ale je to pravda............sonet_:-) t*

kramny
22. 09. 2004
Dát tip
pterodaktyl - daktyl To je jako: Slunce tu nesměle zazáří, lampy ty také se rozzáŕí. Tohle je přesně to, co mně tady na písmákovy vadí. Člověk, který tady není každý den a nenapíše denně alespoň 10 kritik prostě nemá šanci, aby uspěl, ale ten co tady je denně, chatuje, píše kritiky a posílá tipy, prostě napíše takovouhle slátaninu a je to prostě vtipný a "in", ačkoliv rýmy typu pterodaktyl - daktyl, jsou i pro blbůstku dost silný kafe. Papouchu neber to osobně, je to míněno obecně, ostatní Tvá dílka jsou v pohodě, jen jsem potřeboval trochu uvolnit své myšlenky... tak se nezlobte

srha
22. 09. 2004
Dát tip
kramny: já ti nevím.... a jako blbůstka je to pěkný, dyk votom ta rubrika je ne? myslím, že je to jinak.... poptávka vs. nebídka:)

Miroslawek
22. 09. 2004
Dát tip
kramny: hlavně pokud ti to vadí na písmákovy tak k tomu nemám moc co dodat... snad jen, že pterodaktyl / daktyl mi přijde docela nápadité... ale to je věc názoru... ovšem technicky to rozhodně nelze srovnávat s dvojicí slov, kterou jsi uvedl... a to věc názoru není ;o) Mimochodem nejsem tu každý den a byly doby, kdy jsem měsíce nenapsal kritiku... a přesto se necítím opominut...

kramny
22. 09. 2004
Dát tip
srha: Já si prostě myslím, že tipy, by se měly dávat za opravdovou věc, která snese nějaká měŕítka... I blbůstka by měla být "kvalitní", ale pterodaktyl-daktyl....??? Nezlobte se na mě.

papouch
22. 09. 2004
Dát tip
Míwo - kramny to má dobře, to je pravidlo shody předmětu s předsudkem - tadY na pÝsmákovY :-)))

papouch
22. 09. 2004
Dát tip
kramníku, že zrovna tobě vadí pterodaktyl / daktyl zrovinka tobě, který jsi schopen zplodit Ač vlasy Tvé i ve tmě září, já nepodlehnu tomu lesku, srdce tluče, krev se vaří, odejdu tiše, bez potlesku. a vydávat to za vážné verše ...... promiň, ale já se řehocu, těžce a moc :-)))

Miroslawek
22. 09. 2004
Dát tip
kramny: se na tebe nezlobíme... i když zlobíš ;o) Pterodaktyl/daktyl mi přijde dobrý nápad a na blbůstku akorát přesně. Nech to koňovi, ten má větší hlavu. A nebo se na mě nezlob, ale věcně zdůvodni, proč se ti to tak nelíbí. papouchu: to je trochu unfair - i když se to teda fakt nabízí ;-)

kramny
22. 09. 2004
Dát tip
Koukám, že jedna pravopisná chyba zapříčiní, že mě neberete moc vážně co? Možná jsem ve škole nedával tolik pozor jako Vy, ale svůj názor jsem řekl. Jsem rád že jste dokonalí. (jako mladí :o)) he... (ale tu chybu v písmákovi uznávám) Já myslel písmák bez písmáka jako hrad bez hrada :o)

Miroslawek
22. 09. 2004
Dát tip
kramny: to není v oné hrubé pravopisné chybě, ta mi jen nejvýrazněji dokumentuje i jinde patrný stav věcí

kramny
22. 09. 2004
Dát tip
papouch: to byla podpásovka. Vyplodil jsem i horší věci, ta kritika v mém pŕíspěvku byla obecná, dokonce jsem se v tom pŕíspěvku i omluvil, že tak kritizuju, ale když to máš zapotřebí střílet pod pás, je to Tvoje věc. Tak na mě zapomeň, užívej si chvály od svých přátel a kritiku smaž, ale já hraju fér.

papouch
22. 09. 2004
Dát tip
néé, to je písmák bez písmoňě jako píseň bez písňě, komu čemu písňy, takže kramny to má dobře :-)) kramny, já neberu (skoro) nic vážně, já mám rád legraci a dost velkou legraci mám z těch, kteří legraci nechápou, víš? :)

papouch
22. 09. 2004
Dát tip
počkej počkej, co je na tom unfér??? to že chci srovnávat září / vaří s pterodaktyl / daktyl? Prosimtě dyk vobojí jsou to krávovinky, dyť neblbni ... :-)

Noe1
22. 09. 2004
Dát tip
kramny: No když už si mi poslal avízo, tak se musím zapojit do diskuze. pterodaktyl - daktyl rozhodně není jako: zazáří - rozzáŕí. rýmy typu pterodaktyl - daktyl, jsou i pro blbůstku dost silný kafe - proč proboha????????? jaké verše pán považuje za důstojné blbůstce?????? To by mne fakt zajímalo. ... prostě napíše takovouhle slátaninu ... a je to prostě vtipný a "in" Pro mne tohle rozhodně není slátanina. Opatrně vol člověče slova ... "slátanina" je pojem značně ostouzející, ale i relativní a snadno se ti vrátí - vlastně už vrátila - viz papouškova reakce. Nezávidíš papouškovi jeho jedenáct tipů, viď že ne? ;-)

kramny
22. 09. 2004
Dát tip
OK. Já prostě neznám jeśtě Tvůj druh humoru a vyjadřování se :o), protože Tvůj příspěvek s tím "kramníku" a "jsi schopen zplodit" a jak se tomu "řehoceš"...:o) Pochop, že to bylo docela drsný kafe na zdvořilostní konverzaci :o)))))))) I Miroslawek napsal, že je to trochu unfair, ale já neblbnu neboj :o). Měj se, ale pterodaktylům se raději vyhýbej...

kramny
22. 09. 2004
Dát tip
Ještě poslední rýpanec: V té Tvé básni to slovo "jíní" myslíš jako jinovatku - básnicky jíní, nebo tam zkrátka mělo být "jiní"???? Že by další neomylní.....?:o)

papouch
22. 09. 2004
Dát tip
kramny.: jasně, jíní je něco jako jmelí, víš... :-) nééé, překlep, vidíš, dík za upozornění :-) A pterodaktylům se vyhýbat nemíním, jsou to koneckonců taky ptáci... Jo, hele, jakej je rozdíl mezi drsným a silným kafem? Drsný je hruběji mletý a pak škrábe v krku? .) No a to, že jsi rozeslal avíza na všechny strany .. promiň, ale to bych typoval jen na to, že na sebe chceš upozornit .. Dále. Opakuju : Ptám se: Jaký je podle tebe kvalitativní rozdíl mezi září / vaří a pterodaktyl / daktyl? A tobě snad přijde slušný ve "zdvořilostní konverzaci" vmést mi do xichtu slovo "slátanina"? Uvědomuješ si vůbec, že jsem ti pouze odpověděl ve tvém duchu? Že jsem se jen bránil napadání? Nevím, co je unfér na tom, přebít slátaninu ještě větší slátaninou. A znáš to pořekadlo - "na hrubý pytel hrubá záplata"? Tys začal. Tož se pak nediv, když někoho hrubě napadneš, že se brání. Dál. Píšeš "..chatuje, píše kritiky a posílá tipy.." v tom smyslu, jako kdyby to byl zločin !!! Co je na tom tak trestuhodného, proboha??? To je snad proti chartě lidských práv, že se tomu někdo věnuje?? A proč jsi tam taky nenapsal to nejdůležitější: "...čte, hodně a hodně čte!" ???!?! Tož tak. Buď v pohůdce. A hodně srandy přeju :)

papouch
22. 09. 2004
Dát tip
Míwa, Noe .. dík, :-)

kramny
22. 09. 2004
Dát tip
Na závěr jedna, která je míněna opravdu parodicky, protože není vůbec rytmicky doladěná, je to prostě taková slátanina...:o) čus Papouch sedí na stromě a básní. Zabývá se zrovna rýmem daktylským. Pak se zvolna uvolní, zasní, co tam prdnout „pterodaktylským“:o)? Je to sláva velká, já to dokázal! Pomalu se zesílí, jeho chabá aura, poslední řádek raději jsem vymazal a fláknul jsem tam pro změnu - „brontosaura“! Je to vskutku pohoda sedět si na stromě, je to vážně super, mít pod zadkem lípu, na písmákovi čeká, překvapení jen pro mě, 99 000 skvělých tipů! Na tu Tvou předlouhou reakci zareaguji pouze tím, že jsem to myslel obecně, ale slovník máme oba stejný, tam bych problém neviděl. A s tím rozesláním avíz jsem na sebe nechtěl upozorňovat, chtěl jsem spíš rozvířit debatu o tom já dám Tobě, ty dáš mně....

papouch
22. 09. 2004
Dát tip
:-))

sonet1
22. 09. 2004
Dát tip
hoj Papouchu, je to o smyslu pro humor a ne o rýmech...to je nasnadě - zajimavé, jak smrtelnou může být urážkou přímý anebo nepřímý poukaz na nedostatek tohoto smyslu - vŕŕŕŕ´?

Delphy
21. 09. 2004
Dát tip
! ******************t*

Ejunka
19. 09. 2004
Dát tip
:)))

Ejunka
19. 09. 2004
Dát tip
:)

Dash_707
16. 09. 2004
Dát tip
Jako slovní hříčka je to fajn, jen bych neutíkal ke kompromisům typu TRAMP - JAMP. Když už, tak pořádně... :o))

Robus
16. 09. 2004
Dát tip
roztomilé zdá se když slova utíká se :o)) T*

komedie
16. 09. 2004
Dát tip
to je hodně papouchovský:)))

Bix
15. 09. 2004
Dát tip
:o)))

papouch
15. 09. 2004
Dát tip
Šehe přece nenapíšu, že jsem tramb !!! :-))

_zek
15. 09. 2004
Dát tip
píp? :-)

Stevenson
14. 09. 2004
Dát tip
vedle te trofeje, paroží visi i myslivce puška já když se do rumu naložím stačí mi na psaní tuška...

Fouckault
14. 09. 2004
Dát tip
:-))

(závorka)
14. 09. 2004
Dát tip
jo, ale jo (líbí) T

aramis
14. 09. 2004
Dát tip
:o)

kulička2
14. 09. 2004
Dát tip
jooo! Dobrý

ty vole jamp s p

nnnn
14. 09. 2004
Dát tip
chm... fajn

JiKo
14. 09. 2004
Dát tip
šeherehere: to je schválně nePyslíš?

Prokletí
13. 09. 2004
Dát tip
a na mě spadl na peróně amp lyjón ;o) m.

Miroslawek
11. 09. 2004
Dát tip
na čtení lepší než do telefonu... ta píše trochej bych možná odsadil, aby to došlo i mně ;o)

Bacil
10. 09. 2004
Dát tip
a žena vamp mi v hospodě na nároží nasadila paroží.

Bacil
10. 09. 2004
Dát tip
(omlouvám se, že jsem drze navázal)

Noe1
10. 09. 2004
Dát tip
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) *t

ulita
10. 09. 2004
Dát tip
:)

srha
10. 09. 2004
Dát tip
:)))

JiKo
10. 09. 2004
Dát tip
:-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru