Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Léto ostružin

14. 09. 2004
7
0
2227

Všem, co mají rádi léto a ostružiny. Nehledejte v tom hlubší myšlenky. Ti, o kterých je, nepotřebují vysvětlovat. Může to být i o vás:-)

Byli dva a šli po kolejích. Na zádech těžké krosny a lehce se drželi za ruce, když se pokoušeli balancovat na rezavějících kolejnicích. Vítr si pohrával s ohnivým vodopádem jejích, a tmavými vlnkami jeho vlasů. Přinášel vůně vzdálených lesů, kterými ještě neprošli, prudkých potoků, ze kterých ještě nepili a kupek čerstvého sena, ve kterých se ještě neukládali k spánku zároveň s blednoucími hvězdami.

V teplém vzduchu letního podvečera se lehoučce rozléhaly jejich kroky a vytvářely tak doprovod zvukům odpočívající přírody. Rozhlíželi se kolem, počítali telegrafní sloupy,  občas mluvili, občas mlčeli. Byli šťastní.

Obloha se zabarvila od karmínové přes žlutou a oranžovou až k fialové a to vše bylo promícháno s šedými odstíny mraků. Poslouchali zvuky kamínků a pražců pod svýma nohama. Každý jim vyprávěl, kolik vlaků už po nich přejelo a kolik  kroků přešlo. Vzduchem zněla mnohohlasá melodie pozdního srpna.

Pojednou ona seběhla z náspu a vrátila se za chvíli s dlaní plnou velkých temných ostružin, kterou k němu beze slov natáhla. Oba se na chvíli zastavili, aby naplno vychutnali zvláštní trpkou sladkost, která se jim rozlila po jazyku a na rtech.

Jejich ruce se znovu setkaly v pevnějším objetí. Sami pak vykročili do soumraku oním krokem poutníků, kteří neznají konečnou. On a ona, dva věční tuláci, s dušemi bez stínů ... s dušemi, co  voní po ostružinách.


melancholik
19. 10. 2005
Dát tip
Dokázalo mě to sentimentálně nadchnout :))) Hledal jsem něco o létě a ať už jsem chtěl najít cokoli, tohle je prostě ono!! Díky *t

Milly
02. 12. 2004
Dát tip
Viz synáček + tohle je jeden z mých největších snů... až na tu barvu jeho vlasů..... :-) Máš tam tiskovou chybu "rozléhaly kroky". -t-

díky, už jsem opravila a hluboce se stydím, protože jsem na tyhle věci poměrně háklivá:-)

andromeda
17. 10. 2004
Dát tip
krásné, letní, ostruzinové - tip

synáček
17. 10. 2004
Dát tip
Není to o mně... je to však o mých snech... Název, upřesnění, prolog i samotný text... všechno je to krásné... T*

vesuvanka
17. 10. 2004
Dát tip
Sami pak vykročili do soumraku oním krokem poutníků, kteří neznají konečnou. On a ona, dva věční tuláci, s dušemi bez stínů ... s dušemi, co voní po ostružinách. Moc mě zaujala celá - má krásnou atmosféru pozdního léta a popis barev oblohy při západu slunce.... čtení bylo pro mě moc hezkým zážitkem, za který díky..... a veliký TIP

kdeže ty letní čundry jsou?

Noe1
07. 10. 2004
Dát tip
pěkný, tohle známmmmmm ;-) *t

Toxman
15. 09. 2004
Dát tip
Pěkná náladovka. :)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru