Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na rozloučanou

16. 09. 2004
0
0
4039
Autor
machal

Nebojte se nic se neděje, jen budu dloooouuuuuho pryč :(

  Mí milí Písmáci,

už se tomu tak stalo,  že jsem v jisté fázi svého života podcenil závažnost okolností a mocný vír následků mě stáhnul kamsi, kde by se to dalo nazvat další životní fáze, fáze jménem "Máchal a jeho život jako pracujícího."

Jde tu především o to, že jako vysokoškolský student jsem se studiem ani tak moc nezabíval a proto jsem o tento statut, který přináší volný, všemohoucí a bezstarostný život, přišel. Ono nemyslete si, zas až takovej zážitek to taky není. S tou beztarostností a všehomoucností to není až tak pravda. Tak hlavně být studentem v dnešní době je dost drahá záležitost. To máte třeba vysokoškolská kolej bude tento semstr stát kolem 2000 Kč. Pokud si myslíte, že je to nějaký přepych, tak se mýlíte. S touto částkou se jedná o pokoj na jednu osobu na Strahovských kolejích v Praze. Kdo z vás neví o čem mluvím, tak jsou to takové podlouhlé místnůstky se dvěma postelema, dvěma stolkama, židlema, jednou skříní, poličkou a pravda ještě dvěma peřiňákama. To, že je tu rychlé internetové připojení, je jen řekl bych takový standart doby. Takže pro větší názornost to zjednoduším a to tak, že pokud by ste na okna dali mříže a místo dveří taky mříže, máte z toho solidní věznici. A za to má student dávat takový peníze? Jo říká se, že stát bude dotace, které posílal organizacím na ubytování, posílat teď studentům, ale teoretický nárust ceny je cca o 1000 Kč a silně pochybuju, že budou každému studentovi posílat měsíčně cca 1000Kč.  A vlastně proč o tom mluvím?

Tak hlavně připojený na NET jsem byl tady na kolejích. S tím je bohužel konec a proto se zde nebudu moc ukazovat tak často. Uvažuju o zavedení NETu domů, ale nepude to tak rychle. Nemějte strach, občas zajdu ke kamarádovi, ale musíte pochopit, že není možné u něho sedět půl dne a číst si na písmáku. To by asi chudák nepřežil. Takže občas najuknu a zkouknu nějaký ty zpravy a kritiky, pokud budou, a když příjdou avízka, tak si přečtu opravdu jen to co bude od mých písmáckých blízkých a jen pokud si budu myslet, že je to zajímavé.

Rád bych se omluvil hlavně Craerassy, že jsou v tomto epilogu jistě chybyčky, ale také vám ostatním, kteří nějakou najdou a budou tím iritováni.

Odjíždím i z Prahy a tak doufám, že až se bude někdy konat nějaký sraz, tak že budu mít štěstí a včas si toho všimnu, abych se mohl také zúčastnit :)

 

Takže milí Písmáci : Tímto se s Vámi na dlouho loučím, mějte se krásně, těm co studují přeji hodně štěstí ve škole a v životě a těm co pracují, tak taktéž, ale v práci. Jsem zvědav sám na sebe, jak se vyrovnám s nově příchozí situací, ale doufám, že dostojím svého slibu a za rok se vrátím na studia.

A když jsme u těch slibů - Pišto neboj, nezapomněl jsem co jsem slíbil :)

Ahoj a brzo nazpísmenkovanou :)


STRABA
30. 09. 2004
Dát tip
Mě vyhodili v páťáku, protože sem stejně jako Ty byl blbec. Po roce sem se vrátil a dodělal to.Sice ne hned, protože už sem makal ale dodělal. Mimochodem stejnou školu jako Ty ale v Brně. Tak ať se taky zadaří.

Seregil
23. 09. 2004
Dát tip
... držim palce.... Jeď tou správnou cestou... vybarví se...

Dobrá, dobrá. Ale stejně si tě pohlídám... :))) Drž se. :))

KayTee
17. 09. 2004
Dát tip
achoj, děkuji za avi. To odcházíš zrovna teď, když už mi v mé sbírce chybí jenom říjen??? AAAAAAAAchjo ;o)) Měj se krásně a nezapomeň na nás ;o)) Cmuuuuk

machal
16. 09. 2004
Dát tip
A tady ještě AVI těm co jsem se s nimi za ten půl rok tady tak trochu písmacky zblížil :) Jistě sem na někoho zapomněl, ale doufám, že se to mezi vámí rozkřikne, takže po nějaké době se tu objeví všichni :)

machal
16. 09. 2004
Dát tip
A ještě jedna serie AVIz :)

Elyn
16. 09. 2004
Dát tip
Mácho... tak.. dej vědět, jak válčíš... a neboj se.. :)

tak ať se daří vše co si plánuješ k tvé spokojenosti - nedej se :-)

Mila_cik
16. 09. 2004
Dát tip
Mácho..držím Ti palečky, hodně štěstíčka a všeho co je k spokojenému životu potřeba.:-) Jinak krásné rozloučení..:-)

arthamir
16. 09. 2004
Dát tip
hodně síly do novýho života chlape! věřím, že to půjde v pohodě a že to, stejně jako my ostatní (hlavně já :-)) ), nebudeš brát všechno tak vááážně :-)) buď v pohodě a žij! a brzy se ukaž, hodlám sem vložit několikero básniček, asi tak deset, které ještě doplňují moji sbírku "říkanky pod lavicí"... mám za to, že se ti líbila, tak abys o něco třeba nepřišel, hi hi :-)

vesuvanka
16. 09. 2004
Dát tip
I já Ti přeji hodně štěstí a úspěchů ve studiu i v životě a pevně věřím, že se za určitý čas opět objevíš na Písmákovi.... Měj se krásně vesuvanka

Andulka
16. 09. 2004
Dát tip
Machale....Ja taky bydlela na Strahove. Tam jsou ty okna, co se otviraji ven....a kdyz nekdo o vikendu prebere a nahne se tak to vsechno spadne na okno pod nim...:-)))). Ja sice platitla 50.00 korun za postel na dvojluzkovem pokoji, ale penez taky nebylo...a tak jsme travili noci v pekarnach a soboty zametanim ulic....a pak to utratili za jidlo v bufetech a pivo....protoze internet nebyl...:-) Drzim palce....mejs se bajecne, uc se at z tebe neco je...:-))))

JiKo
16. 09. 2004
Dát tip
:-)

LaMouette
16. 09. 2004
Dát tip
hodne stestickaaaaa... at si kdekolif.. :-)))

Craerassy
16. 09. 2004
Dát tip
machale, ty zvíře...já ani nemůžu zanadávat za ty chyby:-))) víš, že mi tu budeš chybět? koukej si vydělat na domácí připojení a nezapomeň, že ty jsi mi taky něco slíbil !! držím pěsti a ne, že o sobě nedáš vědět..vážně mi budeš chybět..ach jo..:-((

maia
16. 09. 2004
Dát tip
Jasne, ze budes chybat, ale vydrzime to, verne ta pockame. :-)

Jejda, tady je najednou odchodů. Ach jo. Tak se měj a vrať se. Nějak se nám rozpadá klub :-(((((((

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru