Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domeček v horách

17. 09. 2004
6
0
4576
Autor
MilanH

Kdesi v horách

 

Bydlím v malém domečku a občas do naší malé vesničky chodím nakupovat.Zrovna včera jsem si říkal, že už jsem si dlouho  nepochutnal na pořádném krajíci chleba se sádlem. A tak jsem se rozhodl , že dnes půjdu do té naší vesničky koupit  syrové sádlo na vyškvaření. Pořádně se při té příležitosti projdu dostanu se mezi lidi a uvidím především naši krásnou prodavačku.

    Vyrazil jsem tedy do vesnice . Bětka jak se jmenuje ta krásná prodavačka měla jako obvykle veselou náladu. Koupil jsem si něco k snědku a především sádlo.

 Když jsem přišel příjemně unavený domů hned jsem dal na plotnu hrnec se sádlem. Domovem se po chvíli linula příjemná vůně škvařícího se sádla a já byl ve skvělé pohodě. Po vyškvaření jsem dal sádlo do hrnku  a ten postavil ven na zápraží aby co nejrychleji vychladlo a já si mohl na něm pochutnat už se mi totiž sbíhali sliny.

    Chvíli jsem něco kutil v domečku a pak už jsem rychle spěchal pro sádlo. Jaký však to byl  šok, když místo hrnku sádla jsem spatřil pouze stopy ve sněhu.Se slovy „Toho neznámého by sem strašně rád poznal a dal mu tedy co proto“ a „Dneska už se krade doopravdy všechno“. Jsem se naštvaný vrátil do domečku.

      Zároveň však všechno špatné je pro něco dobré aspoň tedy brzy navštívím krásnou Bětku a zároveň jí můžu říct co se mi přihodilo jistě jí to bude zajímat. A tak už se těším že hned zítra půjdu znovu nakupovat.


Čajovník
14. 01. 2006
Dát tip
U této povídky budu stručný - líbilo se mi to.

Joen_B
28. 12. 2004
Dát tip
...super :o)

MilanH
28. 12. 2004
Dát tip
Tvůj zájem mně moc těší. Ještě jednou děkuji :-)

anonym1
21. 09. 2004
Dát tip
Nevím,souhlasím s Vampireo.

StvN
20. 09. 2004
Dát tip
Co na to říct a nelhat?

Kytiii
19. 09. 2004
Dát tip
styl nic moc... ani pointa, ani vyprávění... no snad příště...

Vampireo
17. 09. 2004
Dát tip
"To je rodina, samé sádlo, samé sádlo" jak pravil Pučmelouch. Roztomilá hříčka.

MilanH
17. 09. 2004
Dát tip
Je to tak. Děkuji

andromeda
17. 09. 2004
Dát tip
krade se všechno, dokonce i sádlo............s tím kradením je to opravdu tak, a nejvíc kradou sousedi, do kterých by to člověk neřek, jestli máš zahrádku, pořiď si psa, my jsme dřív měli černého vlčáka,/když jsme bydleli na čas u manželových rodičů/ na každého štěkal a nikdo se neodvážil přijít k brance......ale v noci, když byl vzadu zavřený se občas něco ze zahrady ztratilo, prkna, dokonce i benzín z auta, lidi si dovolej všechno /a jen sousedi věděli, že je v noci pes zavřený/, jednou jsme je dokonce viděli, kradli za bílého dne......dokonce i kytky a zeleninu abych nezapomněla - dávám tip

idle
17. 09. 2004
Dát tip
myšlenka pěkná, ale provedení nic moc...

Dash_707
17. 09. 2004
Dát tip
:o))

a2a2a
17. 09. 2004
Dát tip
myslím, že je třeba psát i tyto drobné příběhy, které nejsou objevné či dramatické, ale člověk si při nich uvědomí, jak je ten život pěkně obyčejný či obyčejně pěkný. Nějaké drobné pravopisné chyby tam jsou, možná i stylizační, na druhou stranu výrazy domeček, vesnička, apod. tento minipříběh prozařují.

MilanH
17. 09. 2004
Dát tip
Jak je ten život pěkně obyčejný či obyčejně pěkný. Jo jo jo!!!

vesuvanka
17. 09. 2004
Dát tip
I mně se sbíhají sliny při představě škvařeného sádla...( pěkně s cibulkou a posolit...) Takový obyčejný příběh, ale pěkně a živě popsaný.... TIP

MilanH
17. 09. 2004
Dát tip
Děkuji měj se krásně!!!!

FLO
17. 09. 2004
Dát tip
Promiň, ale napsaný je to hrozně. Nápad to moc nemá, jakože někdo někomu ukradne sádlo, mně nepřipadne ani jako dobrá historka kterou bych náhodou někde slyšela. To jak je to napsaný, je strašně odflinknutý. Připadá mi to jako slohová práce od žáka třetí třídy, kterej ze zoufalství něco napíše, ale nemůže sám věřit tomu, že je to dobrý. Promiň, ale tohle u mě neboduje.

wazzup
17. 09. 2004
Dát tip
částečně souhlasím s FLO.. jednak je tam moc toho "sádla" a na mě to působí rušivě, jednak nějaké gramatické chyby, ale budiž. Spíš mě to vůbec nezaujalo. Mám ráda příběhy jen tak, ale musí být hezky napsané... takže nic moc

fungus2
17. 09. 2004
Dát tip
Mě tedy líbilo. TIP

Zbora
17. 09. 2004
Dát tip
Sádlo-Máslo. Prostý příběh na prosté téma, proč by však vše mělo končit dramatickým rozuzlením?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru