Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Když už depka, tak pořádná

23. 09. 2004
5
0
4775
Autor
Stevenson

A když už depka, tak pořádná..

( včetně těch klišé)

 

A je ti zase do smutnìní

na další cestì do podzimku.

a všude karmínovou šminku

namíchal malíř, do svých barev

Čas, jako do života nálev

chutˇ trnek přiměřenì přidá

a jako pastýř si tě hlídá

se zdi špionem, kalendářem.

 

Marně se radit se svým snářem

už padla,

doba na přesčasy.

 

Co záleží ti na počasí ?

Na jaře závist zase straší...

 

Ted na pahorku, mezi buky

s posledním sěìhovavým ptáčkem

ti vyzvánìjí

umíráčkem…….

 

 

 


Toxman
29. 09. 2004
Dát tip
Hmm, nevím, jestli to má souvislost s tou avízovanou češtinou, v každém případě raději avízko Lyrikovi, snad se na mě nebude příliš zlobit :).

Toxman
27. 09. 2004
Dát tip
Jasně, já to takhle beru. R s háčkem jde do průměru a některé české znaky, lítají v tom prostě taky. Chápu, že to není jinou, než autora drobnou "vinou" ;o), který zvolil jiný směr - - nepoužívá Explorer ! Jenže mi to přesto nedá... Je to čínská abeceda. ;) P.S. Je to divne protoze "chut trnek primerene prida" obsahuje jak korektni R s hackem a E s hackem, tak i stejne znaky nekorektni (a navic chyba se projevuje jen v tomhle radku, zkus ho opravit, treba to pomuze, co ja vim ?:).

Stevenson
27. 09. 2004
Dát tip
Toxman- tak to tvoje naléhání přimělo mě k zabádání v čem je asi tady chyba A tak jak to často bývá nejchytřejší ze všech matek vyřešila písmen zmatek. jestli tohle vidíš OK, včetně toho nahoře nebudu snad mít už hokej ve widovsech, potvoře. BTW. ted v poznámce ale zase já vidím místo některých pismenek čtverečky..)ú

Toxman
27. 09. 2004
Dát tip
Ajajáááj ...do smutneni [e] Ted na ... [d bez hacku] ...stehovavym ptackem [misto t e s hackem je e s hackem a obracene dlouhe i] ti vyzvaneji... [misto e zase to i] Ono asi lepsi bude to cele (ne dilo, jen obsah) maznout, opravit (radeji) nekde externe a znova najednou vlozit. Mam pocit, ze nekdy kontrola pravopisu obcas neco rozhodi, tak ji radeji pak uz nepoustet :) Ač je Windows stará mrcha, před Linuxem hbitě prchá.

Stevenson
27. 09. 2004
Dát tip
problem je ten, ze ja to vidim Ok, pri kontrole.. a pak se ty, jen ale uz mene , cgyby nekde objevi znova. jedine snad to opisovat primo, tedy psat proimi do prispevku, ale jen v urcitych fontech.( dik anywa.

Toxman
23. 09. 2004
Dát tip
Hezká (depka ;). Teda až na tu "fe#tinu", kterou prý Lyrik už opravil ;)*

Print
23. 09. 2004
Dát tip
*!

GepArt
23. 09. 2004
Dát tip
Hezký!!, brzo přidám taky jednu podzimní, ale trošku víc do humoru,...brrrr taky podzim nemám rád!!! :-)

Bernadeta
23. 09. 2004
Dát tip
Líbí*

guy
23. 09. 2004
Dát tip
jo, to sou voni ... :-)*

Stevenson
23. 09. 2004
Dát tip
DZC A kvuli te cestine. jsem v tom vazne nevinne.. nehraji si na vytacky sem tam nedela to hacky sorry jestli nekde chybi..}} hlavne ze ne.. hrube chyby

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru