Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Z počátku jásavá, později však truchlivá píseň pruhovaného básníka.

05. 10. 2000
2
0
1479
Autor
Kvetina

Kouk jsem dolů: samé žrádlo! Nikdy by mne nenapadlo, že naleznu, větrem veden, takovýhle nový Eden! Vlevo jídlo, vpravo jídlo, tady založím své sídlo, vpředu, vzadu hory žrádla, štěstím koušu do tykadla. Srdce mé hned touhou nyje, vida tyhle kalorie vydané mi zcela v plen: „Čas dobývat srdce žen!“ Neměl by být problém sbalit nějakou obstojných kvalit. Slečnu hezkou, slečnu hodnou, ochotnou a velmi plodnou. Nasadím si milou masku, začnu jí vyznávat lásku. Předám jí, až to s ní bací, genetickou informaci. A pak půjdem, hezky spolu, po poli vzhůru i dolů. Doufám, že jí přijde vhod založit zde nový rod. Po milostném třeštění přijde dětí hemžení. K papání tu mají horu svěží natě od bramborů. Chtěl jsem křičet: „Pojď, má milá, v jednotě je naše síla! Tato požehnaná země živit bude naše plémě!“ Náhle mne však zarazilo, že je všude kolem bílo. Oblaka, kde jen se točím svědí a pálí to oči. Co to? Kolem plno dýmu! Kašlu. Kuckám. Chrchlám. Hynu! Plíce od sirného květu nevydají ani větu! Vzhlédnu – ano, támhle letí vrazi nezrozených dětí. Šeptám, zatím zmírám bolem: „Proč práškují tohle pole…?“
Grim
21. 11. 2000
Dát tip
A já ti to tipnu. Nápad, dobrý rým a hlavně rytmus...Mňam!

proto
16. 10. 2000
Dát tip
povedená, líbí se mi tvůj zemitý styl (nezlob se, že tip nedám, tak boduji poezii, po které se vznáším v oblacích)

Saša
06. 10. 2000
Dát tip
mandelinko bramborová ač práškujem - přijdeš znova sežereš nám všechnu nať kdo tě má mít potom rád brambory nám nevyrostou tak zpíváme píseň prostou zpíváme ji zas a znova zhyň potvoro bramborová :c))) náhodou - nápad je to dobrý... :c)))

Kvetina
06. 10. 2000
Dát tip
Jo, Sašo, a kdybys jako já jezdila na bramborové brigády, tak by sis ji naučila nazpaměť...

papouch
06. 10. 2000
Dát tip
hezkýýýý .. kdyby to byla blbůstka, tak bych Ti dal jedničku :-) .... takhle si aspoň pípnu

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru