Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Otázka na tělo

25. 09. 2004
31
20
12108
Autor
Vaud

 

 

Je to už pár let co moje mladší sestra Lucka vyhrála soutěž krásy. Úmyslně nepíšu, že se stala „Miss“, protože domů si odnesla  hrdý  titul „Žába“, což bylo tehdy označení pro nejkrásnější dívku Východních Čech ve věku 14 až 18 let. Mezi povinnosti vítězky (žádné jiné vlastně neměla) patřila účast  v porotě pro rok příští, kde musí jedné z finalistek položit otázku. Jakoukoliv otázku. Tedy správněji řečeno tu otázku, ze které poznáte, jestli je to ta pravá Žabo-Miss.  Nemyslete si nic špatného, ale mám na soutěžích krasavic tuhle disciplínu skoro nejraději. Ne, že by se mi nelíbila promenáda v plavkách, ale po chvíli sledování těch dokonalých stvoření,  jsem frustrován jejich nedostižnou vizáží. Pak se dostaví vystřízlivění právě při otázkách, kterým se bůhvíproč říká „otázky na tělo“.   Podle mě by se spíš měly jmenovat „otázky na mozek“,  protože tělo již ukázala děvčata v plavkách. Jsou soutěže, kde jakékoliv otázky organizátoři záměrně vypouštějí. Vždyť k bezpečné chůzi po přehlídkovém mole stačí správně vyvinutá prodloužená mícha. Navíc jsem v zákulisí zaslechl, že si některá děvčata nechala teprve včera "udělat hlavu".

 

         Celá naše rodina usilovně přemýšlela nad otázkou pro budoucí Žábu. Ale kde najít tu pravou?          Vzpomínám si na jednu písničku od Joan Osbourne, kde se zpívá: „pokud bys potkal Boha a měl jen jednu otázku, na co by ses ho zeptal?“  V určitém ohledu je to jednodušší. Bůh je, jak známo, milosrdný a vševědoucí, takže je celkem jedno, na co bych se ho zeptal. Na co zásadního se však zeptat 14leté učnice nebo 16leté žákyňky? Pokud mě paměť neklame, tak v tomto věku rozhodně nejsou milosrdné a vševědoucími se stávají až vstupem do manželství. 

 

         Pamatujete si na co se obvykle ptají porotci? Na co se může ptát zasloužilá krasavice s dvěma pikslami tužidla ve vlasech či lazebník okresních celebrit?

 

„Co byste udělala s miliónem korun?“ nebo „Kde byste chtěla strávit dovolenou svých snů?“ případně  „Kdybyste vládla celému světu, co byste udělala jako první?“

 

Správné odpovědi jsou: 1) vše dala chudým dětem 2) kdekoliv se svými blízkými 3) zajistila celosvětový mír. Pokud je v první otázce suma peněz řádově několikrát větší, pak lze spojit všechny odpovědi v jednu. Možná někde existuje příručka „Na co se ptát  kandidátky na titul Miss“. Pokud podobná brožura byla skutečně vydána, pak ji ostatní porotci Žáby zaručeně nečetli.

 

Jedna členka poroty použila trik, kterým se zkouší v dotaznících, zda při jejich vyplňování lžete. Taková otázka je schovaná mezi „normálními“ a je podobná známému šrapnelu inspektora Trachty. Může znít třeba: „Jela jste někdy autobusem bez jízdenky?“  Tady je správná odpověď „ano“ a to i tehdy, pokud chodíte výhradně pěšky,. Určitě si na to vzpomeňte, až budete na detektoru lži!

 

Další z porotců, byl  docent z místní univerzity. Poté co dívka prozradila základní životopisné údaje („je mi patnáct, chodím ráda na diskotéky a tak vůbec“), se dotyčné dotázal jestli ví, co je to GATT.  Mimochodem GATT je zkratka pro „The General Agreement on Tariffs and Trade“. Zároveň též učebnicový příklad slzotvorné otázky. Tou pan docent  dovede jistě rozplakat i mnohem starší studentky.  V kuloárech diskotéky v Pěkově se jistě nedebatuje o dovozních clech.  Takto dovedou porotci ve svých patnácti vteřinách slávy vymazat dojem z  večerní róby i s kabelkou.  Jednu jedinou otázku za celý večer.

 

          A jak to vlastně dopadlo s tou naší otázkou? Nic světoborného jsme nevymysleli, ale  naše kandidátka stejně vyhrála.  Nikdo totiž nemá rád holky, které lžou nebo brečí. Možná, že jí nejvíc slušely plavky. Kdo ví? A na co byste se zeptali vy? 

 

 

 


20 názorů

Vaud
24. 03. 2009
Dát tip
otazku na knizku si poznamenam do sveho souboru otazek pro novopecene Miss :-)) nevzdavam se nadeje, ze jednou zasednu v porote :-))

Diana
24. 03. 2009
Dát tip
Taky jsem nevěděla, co je GATT, ale nerozplakalo by mne to. Tolik toho nevím! Nějakej GATT mne nerozháže. A co bych se zeptala? Já to mám jednoduchý. Mě na lidech nejvíc zajímá, která je jejich nejmilejší knížka. Je-li to Malý princ nebo Saturnin, popřípadě cokoliv z mých dalších zamilovaných knih, hned mám o duchovního sourozence víc - a to přece za tu otázku stojí, ne? Zase bezva čtení! Vtipné, chytré a ještě ke všemu k zamyšlení. T********

Přiznám se, že ani já jsem nevěděl co je to GATT. Na podobné "slzotvorné" otázky jsem obvykle odpovídal slovy: " Jestli to opravdu potřebujete nutně vědět, pane profesore, můžu vám to zjistit".

Vaud
06. 11. 2008
Dát tip
díky díky!!!

Vtipně,svižně napsáno,TIP

Vaud
04. 11. 2008
Dát tip
;-) díky ;-)

FunThomas
23. 08. 2008
Dát tip
zatímco ve Tvém věku to jisté je :-D (skoro jsem myslel žes mě dostal a nenajdu dostatečně vtipnou odpověď... - si to stopuju a když se mi to nepovede do minuty, přiznávám že jsem prohrál :-D )

Vaud
23. 08. 2008
Dát tip
v Tvém věku ještě není jisté, jestli nesetrváš na pozici impregnátora

FunThomas
23. 08. 2008
Dát tip
Nepovídej... pak bys mohl za pár let vykládat vnuků: "Vidíte? Tuhle fotku mi Imperátor galaxie poslal když byl mladší" .... :-D

Vaud
23. 08. 2008
Dát tip
tak to je nabídka, které se dá odolat :-)

FunThomas
23. 08. 2008
Dát tip
ale mohl bych ti poslat moji fotku v plavkách ;-)

Vaud
23. 08. 2008
Dát tip
to je trochu škoda v penzi už to není ono :-)

FunThomas
23. 08. 2008
Dát tip
hm... mám jen asi 5 let staré a tam vypadá nic moc :-D a v plavkách nemám foto asi žádné krásné kamarádky :-(

Vaud
23. 08. 2008
Dát tip
pošli foto sousedky v plavkách či bez a já to ohodnotím - už mám praxi :-)

FunThomas
23. 08. 2008
Dát tip
hm... tušil jsem to :-D ....mně se missky moc nelíbí.. - moje sousedka je rozhodně hezčí.... :-D

Vaud
23. 08. 2008
Dát tip
to už je let :-)) ale pořád hezký vzpomínky na přípravku pro další ročník Miss

FunThomas
23. 08. 2008
Dát tip
já bych se zeptal na telefonní číslo :-D (kolik že je to let co to vyhrála? ... mě je dvacet ;-) ) (a podle odpovědi dám tip :-D ) (a nebo né, dám ho hned, abych tak ovlivnil odpověď kladným směrem =) )

o kolik by ztěžkla Země, kdybys kolem ní postavil 10 vysokou a 10 širokou zeď. :-)

Eva_S
06. 01. 2006
Dát tip
hezky napsaný.... joan osbourne se mi velice ráda připomněla....teda znam pořádně jen jednu její věc, ale ta mě dycky dojme k slzám.... a na co zaptat....třeba co si myslí o životě na Měsíci....:))*

sk8ergirl
17. 12. 2005
Dát tip
teda...teď se budu celej den zabývat vymejšlením otázky :o))

Vaud
17. 12. 2005
Dát tip
Mě to taky pořád vrtá hlavou a pořád jsem nic nevymyslel. Tenkrát jsem se prostřednictvím sestry ptal, jak si myslí, že vypadá sladký život. Ale to je spíš takové únikové téma ;-))

sk8ergirl
17. 12. 2005
Dát tip
:o)...když na něco přijdu, dám vědět :))

pacajda
01. 10. 2005
Dát tip
Otázek mám pořád spousty - že bych ustrnula v raném dětství? Třeba: Kam chodí spát mouchy? Jak vědí vlaštovky, kde se mají "srazit" před odletem na jih? Kolik má stonožka nohou?" Má kráva s velkým vemenem velkou přitažlovost pro býka, jako obdařená žena pro muže? Atd. Ale hodilo by se to pro Žábu? Také otázka... T

Ariela
19. 09. 2005
Dát tip
:)))) *

pozorovatel
30. 08. 2005
Dát tip
já teď tolik přemýšlím nad tou otázkou, že se nemohu soustředit na dílo...:) to se ti povedlo! *

pozorovatel
30. 08. 2005
Dát tip
bych se asi zeptal na úplnou kravinu... jako "kdybys měla na vybranou se dívat na finále MS ve fotbale nebo se mnou strávit noc...co by sis vybrala?" nebo "je to růžový, bliká to a sedí na zdi... co je to?"

pozorovatel
30. 08. 2005
Dát tip
mimochodem, tu první otázku pokládala sama Pamela Anderson... a sranda byla, že 90% mužů odpovědělo, že by se radši dívalo na fotbal.. jen můj táta řekl, že by si to nahrál na video...

pozorovatel
30. 08. 2005
Dát tip
nevadí, že se tu vypisuju, že ne?:) mě ta otázka fascinuje:))

Vaud
30. 08. 2005
Dát tip
Luci dík, za čtení! Pozo - Hej, jsem rád, že Tě otázka na trupík zaujala. Možná bychom měli společně sestavit manuál vhodných otázek pro budoucí Miss a poslat to Zapletalovi nebo Maláčové (eventuálně Kotkovi) - to je výzva!

pozorovatel
30. 08. 2005
Dát tip
abych řekl pravdu, už se tou otázkou dlouho zabývám... kde jsou ty časy filosofických úvah o životě... takovou výzvu samozřejmě vítám!:) mimochodem, moje sestra taky vyhrála nějakou Miss něčeho... a otázky jsem si na ní trénoval dlouhé roky...ale odpovědí jsem se příliš nedočkal:)) jen mi jednou chtěla ukousnout prst

Vaud
30. 08. 2005
Dát tip
začnu přemýšlet a nosit tuhle myšlenku v hlavě- něco jako Pozorovatelův průvodce pro miss galaxie?

pozorovatel
30. 08. 2005
Dát tip
:))) ale to je dobrej název...:) jasně

Smeesheck
24. 08. 2005
Dát tip
:-) Vždy se ráda zasměju.. Luc

Vaud
18. 05. 2005
Dát tip
Toxman díky. Jen jsem si to po sobě přečetl znovu a rozdělil jsem souvětí čítající asi 15 nadšených vět :-) Soutěž to byla jinak celkem fajn, protože k nám domů některé holky chodily na kus řeči.

Toxman
18. 05. 2005
Dát tip
Vaud: Inu, ty otázky se jim asi celkem zamlouvaly... ;o))

Toxman
17. 05. 2005
Dát tip
Otázka na tělo by asi zněla: "Co byste dělala potom, když by již byly všechny peníze rozdány, dovolené snů se celkem slušně zhmotnily a celosvětový mír by byl skutečností..." A hned druhá by mohla znít: "A nebyla by to strašlivá nuda ?" Jinak samozřejmě :)* P.S.: Na písmáku je miniaturek dost - já bych to ani moc nekrátil :))

Fajn zmínka o prodloužené míše i lžiskóre, otázky na tělo × otázky na mozek :)

Vaud
16. 05. 2005
Dát tip
Slůňo díky, že ses stavilo!!

Slůňo na své oblíbené nezapomíná /to bývá jen chvilkové zdání/ :))

Vaud
16. 05. 2005
Dát tip
a ták, už jsem si říkal, že jsi zašlo

Nu, koneckonců, lepší zajít, než sejít nebo pojít :o)

Vaud
13. 04. 2005
Dát tip
Dík za návštěvu! Změnila kategorii? Jako že to není fejeton? Kam bys to šoupla? (škoda, že jsem neviděl Miss, abych zjistil, jaké otázky teď frčí)

gabio
16. 01. 2005
Dát tip
já bych se zeptala, na co by se zeptala ona, kdyby seděla v porotě:) t

Markel
26. 12. 2004
Dát tip
Dobrá povídka, já bych se neptala na nic, jen bych se dívala upřeně a dívala se a dívala, to je ale ošklivé ode mne, že? - T

Terpsichore
11. 12. 2004
Dát tip
tip a úsměv od ucha k uchovi!

Vaud
29. 11. 2004
Dát tip
motýlik - neřeknu :-))

gladiola
03. 11. 2004
Dát tip
Myslim, ze se mi to libilo, ma to štávu

sicco
28. 10. 2004
Dát tip
Asi bych se zeptal. "stojí ti to za to?" Gratuluji, vystupuješ s průměru, asi z tebe udělám svého oblíbence.

Vaud
06. 10. 2004
Dát tip
Ach ta paměť! Dostal jsem košili... a otázka s ledničkou?? Neee!!

Dero
28. 09. 2004
Dát tip
*

j_i_r_i_k
28. 09. 2004
Dát tip
Super...

Yossarian
28. 09. 2004
Dát tip
není to moc fejeton, ale líbí se mi to a tip ti dám k výbornému fejetonu by stačilo málo- některé věty jinak vystylizovat a mnohé vyškrtat, zhutnit text a zbytečně tolik nevokecávat apropó, neměla by sestřička v sobotu večer čas? (do VČ to nemám až zase tak daleko :-))

Vaud
28. 09. 2004
Dát tip
Ad Yossarian: To bude tím, že to napíšu a hned pošlu na Písmák. Správné dílko by mělo zrát nějaký čas v šuplíku. A máš pravdu - bojím se škrtat. PS: bohužel sestřička touhle dobou učí Francouzštinu a Angličtinu (!) v Anglii. Aspoň nám to doma tvrdí :-) , ale dám jí tip za Tvůj tip.

Yossarian
28. 09. 2004
Dát tip
:-) já si dělal legraci, jsem šťastně svobodný :-) ale pozdravovat jí můžeš :-)))))))

Čte se to v pohodě. Je fakt, že bych to taky trochu krátil. První půlka má jednoznačně daleko větší spád než druhá. Ale nemůžeme chtít všechno... BTW: Jsem kdysi brouzdal na netu a objevil jsem stránku volby nějakejch miss a každá!! (bylo jich tuším 12) si přála světový mír. Mohl jsem se posrat smíchy. Tip Klub (dobrý téma slušně napsaný)

Zbyhoň
26. 09. 2004
Dát tip
Well, je jistě mnoho „missek“, kterých se opravdu nemám na co ptát :) Má to nápad, je to čitelné a trefné, bez obav si tipnu.

Šikibu
25. 09. 2004
Dát tip
Pane jo :) Nevim. A není fér, že jsi to nakonec neprozradil :)

Vaud
25. 09. 2004
Dát tip
My nesmíme ani naznačovat.. :-)

ondrech
25. 09. 2004
Dát tip
není to špatné. vlastně se mi to líbí.:-D***

Cadbury
25. 09. 2004
Dát tip
Tohle je vážně skvělé=)...Perfektní zmínka o míše =).Teda prodloužené. *

darksky
25. 09. 2004
Dát tip
juj opravdu perfektni kousek tip+avi

a2a2a
25. 09. 2004
Dát tip
většinou to formu fejetonu má, ale je to zbytečně hodně dlouhé, což k fejetonu nepatří

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru