Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Máš strach?

08. 10. 2000
0
0
1986
Autor
Irmoška

dnes už nemám jen sebe...

Máš strach? Tak zkus temnotu! temnotu blýskavé noci temnotu zářící duše temnotu bílého sněhu temnotu jdoucí tak suše! Ale každý chce z temnoty pryč, jen já si jí užívám. Jen já v ní svůj domov mám.. Jen já jsem já! Vše,co mám, jsem JÁ!
Miracleion
12. 10. 2000
Dát tip
Přesně jak řekl JiKo - jen bych to zkondenzoval do obsažnějšího vyjádření. Poezii dělá poezií fakt, že nejen jsi schopen/a napsat pár řádků na papír, ale čtenář má z tvé básně konkrétní pocit, jenž je tebou podchycen a podpořen. Je-li báseň nekompaktní, reprezentuje-li jen záznam myšlenkového sledu, který je vlastní jen tobě, jiní jej nemají tak zvnitřněn a tudíž jej nemohou sledovat a pochopit, pak se ti nepodaří promluvit ke čtenáři tak, jak bys rád/a, a na jeho straně komunikačního procesu, jenž je předobrazem básně, dojde ke hlubokému neporozumnění. Toto neporozumnění vede k nepochopení básně a tím celá poetika ztrácí svůj smysl a rozplývá se v nic. Jinak některé obraty jsou velmi pěkné a celkově je to prima.

Jákob
08. 10. 2000
Dát tip
máš toho určitě víc ... rozhlídni se

Irmoška
08. 10. 2000
Dát tip
já vím,že toho mám víc, ale v té době-teda v té chvíli jsem byla opravdu jen já

Barka
08. 10. 2000
Dát tip
to je škoda, že jsi měla jen sebe.....hlavně, že teď už je to lepší :-)))). ...i když já bych taky temnotu nechtěla. Tak tady máš úsměv, kdyby náhodou někdy zase byla, ju? :-D.

Irmoška
08. 10. 2000
Dát tip
děkuji ti Barčko za tvůj úsměv,budu ho nosit stále s sebou..

JiKo
08. 10. 2000
Dát tip
Myslím, že si uplně ujela od tématu básně. Začínáš otázkou máš strach a pointa je vše co mám jsem já. Kde je logika věci ?

Irmoška
08. 10. 2000
Dát tip
na logiku kašlu...píšu,co cítím a jak to cítím-prostě na logiku v té chvíli nebyl čas...

JiKo
08. 10. 2000
Dát tip
Hmm škoda, protože bez logiky (tím myslím kompaktnosti obsahu) díla vyšumí do vzduchu ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru