Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Podzimní cesta Hanička

Výběr: vesuvanka
08. 10. 2004
4
0
3829
Autor
MilanH

Podzimní nálada

       Vedu přes krásný starobylý kamenný můstek. Jsem už tedy pořádně prošlapaná. Prošlo po mně lidských i zvířecích  nohou. Projelo po mně mnoho dopravních prostředků.

     Hezky si tu tak ležím na zemi a jsem ráda, že je na mém povrchu tak živo a  krásně si to užívám. Vůbec se nenudím pořád tu někdo jezdí nebo chodí. Když nesleduji co se na mně děje povídám si s tím kamenným můstkem, přes, který vedu. Je to moc příjemný společník on mi říká vždycky ty má krásná Haničko a já jemu ty můj hodný Ondro. Do toho našeho povídání a rozjímání nám lehce šumí voda s potůčku, který pod Ondrou protéká. Je to takový tichoučký a pomaloučký tekoucí potůček.

     Má pouť krajinou končí uprostřed hlubokého listnatého lesa. Takže teď na podzim se mohu kochat pohledem na ty na ty nádherně se barvící stromy a stromečky na pestrobarevné listy na nich. 

         S postupujícím podzimem jich čím dál , tím více přibývá i na mé půdě. Miluji tu vůni tlejícího listí. Mám ráda jak to listí tlumí ten provoz na mně. Mám ráda tu podzimní náladu. Vždycky se na podzim moc a moc těším.  

    Tak si milí čtenáři, rovněž ten podzim pořádně a „hluboko“ užijte. A pokud možno chod tě s očima otevřenýma dokořán určitě to stojí za to vnímat ty nádherné barvy a též klikatící se cesty a cestičky. To vám přeje cesta Hanička.

 


supizmus
28. 12. 2004
Dát tip
Hanička je pěkné jméno a tohleto je moc vydařené dílko

MilanH
28. 12. 2004
Dát tip
Děkuji :-)

Milly
11. 11. 2004
Dát tip
Přijde mi to jako dobrý nápad- psát z pohledu cesty a použitý barvy jsou krásně podzimní. Dala bych tam spíš "pomaloučku tekoucí"- protože tekoucí samy o sobě už potůčky bývají.. Taky se mi nelíbí pár opakování výrazů... Též jsem někdy nazvána Haničkou (a ještě, že nechodim s tim Ondrou....) :-))

andromeda
13. 10. 2004
Dát tip
ty barvicky jsou presne jako listí venku, to se tam hodí, taky obdivuji vsechny ty lupínky ve vetru i na zemi a vsechny ruzné cesty a pesinky, pro cesticku Hanicku - TIP

Odeta
13. 10. 2004
Dát tip
Moc hezké, má to nápad. Taky mám ráda podzim, je takový melancholický a zasněný... t* (za celé dílko i za název cestičky:), mně totiž taky občas někdo řekne Haničko:)

MilanH
13. 10. 2004
Dát tip
andromeda - děkuji za krásný názor a tip Odeta - tak Ti moc děkuji Haničko

Heulwen
10. 10. 2004
Dát tip
Taková příjemná i ty barvičky, zrovna jsem se včera proháněja na kole po polních a lesních cestách, už se stmívalo a podzim ke mě promlouval klidným hlasem,že mu je taky hezky,když mi je hezky a hladil mě větrem po tvářích...

vesuvanka
08. 10. 2004
Dát tip
Podzim pohledem cesty.... tak ta mě nadchla nejen námětem, ale i zpracováním a grafikou a nakonec milé přání.... TIP a dovolím si i V, to dílko stojí za přečtení

...pohlazení...

MilanH
08. 10. 2004
Dát tip
Janičko- děkuji za krásdný názor :) :) :) měj sse moc fajn. Slůůůníčko- tomě moc těší

Dash_707
08. 10. 2004
Dát tip
Líbí ! :o)

etna
08. 10. 2004
Dát tip
jéééé:) to je zvláštní cesta mluví:)

MilanH
08. 10. 2004
Dát tip
Děkuji :-)

Zbora
08. 10. 2004
Dát tip
Krásně blbounký.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru