Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Miška: ...

10. 10. 2000
3
0
1774
Autor
Javert

Sem a tam, dokola chodím a někdy hlavou o zeď hodím že teče mi krev, to nevnímám já v zajetí se narodil a lidem ruce nelíbám už od prvního dne život pruhovaný mám jsem papoušek a v kleci žiju znuděně si v mozku ryju a pozoruju svět přišel si k mřížím a díval se na mě chudáček, že létat přeje si marně že uvěřil jsem podvodu chvilku viděli jsme se ty zvíře já svobodu

Tu báseň v prologu napsala miška na Písmáka před rokem. Zaujala mě na ní především nelíčená hrdost. Začátek a konec jsou jednoznačně nejlepší a silný ve své syrovosti: Sem a tam, dokola chodím a někdy hlavou o zeď hodím že teče mi krev, to nevnímám chvilku viděli jsme se ty zvíře já svobodu Pocit toho ptáka je mi blízký, a i když netuším, zda to tak autorka zamýšlela, vidím v tom vězni především člověka, který vnímá vnější svět jako nepřítele, který mu může dopomoci k útěku.
Carodej
16. 10. 2000
Dát tip
Javerte, udělal jsi velmi dobře, že jsi to našel a vytáhl na světlo boží.....

Lyryk
11. 10. 2000
Dát tip
Takovou báseň lze snadno přehlédnout, nesrší okázalými obrazy, ale je logická, až překvapivě obsažná. Je dobře, že někteří z nás začínáme být pozornější..

Merle
11. 10. 2000
Dát tip
velice dobrá... ale vím, že tehdy bych to nevnímal

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru