Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska hory přenáší

14. 10. 2004
8
0
3064
Autor
Bafomette

***

Láska v podstatě nedělá nic jinýho. Poflakuje se po venkově a vždycky když vidí nějakou pěknou horu, rozhlídne se, jestli někdo nekouká a šup s ní do kapsy.

Vždycky jich s sebou tahá aspoň deset, někdy i víc.

Láska má velký kapsy.

Když pak sedí v hospodě, většinou si  tak po pátym pivu  ty hory vytáhne na stůl, různě je kombinuje, staví si z nich pohoří, hněte je v prstech, tvaruje. A pak když se motaj s Půlnocí mezi polema, občas jim nějaká ta hora vypadne z kapsy a tuhle vznikne vrchovina, tamhle zase údolí, nebo horskej hřeben. Lidi se pak ráno nestačej divit, kroutěj hlavama a drbou se ve vlasech. A babičky pak dětem řikaj:

"Vidíte, tak takovýhle věci dokáže Láska."


ille
04. 10. 2005
Dát tip
tohle se mi tenkrát moc zalíbilo a líbí se mi to i te´DKA, MOC LOCK sweet heart ..jo jo to je porad nějakýho chválení, ale dobře ti tak, měj se krásně dole pod tím oknem kam se píšou kritiky a jak se tam zaškrtává, jestli Tip nebo Soukromě autorovi.., tak by to mohla být třeba položka Odvážná kritika

Bafomette
04. 10. 2005
Dát tip
poklona milostpaní... díky..na tuhle jsem úplně zapomněl..no vida. krátký text jako ta černočerná... k sobě by mohly bejt děkuju

Pája
19. 10. 2004
Dát tip
:-)

Pája
19. 10. 2004
Dát tip
***ahoj žvíže...viděla jsem tě v Příčném řezu a minuli jsme se o deset sekund na schodech ze záchoda...bylo mi blbý vás rušit...tak zdravím takhle...mmch. necháváš za sebou mokrou stopu na zábradlí ;-))) jak se máš? *** já teď žiju novým mikrosystémem :-) koupeným na splátky... dočasná materialistka ;-)))***

Pája
19. 10. 2004
Dát tip
mělo to být soukromě a místo toho máš tip :-) taky dobře...***

ille
18. 10. 2004
Dát tip
z toho mam obrovskou radost to je bájo a úža *

Witch
15. 10. 2004
Dát tip
ten konec! *

Bafomette
15. 10. 2004
Dát tip
hej .-..dík

Levak
14. 10. 2004
Dát tip
Víra hory přenáší

Bafomette
14. 10. 2004
Dát tip
nene láska... no...možná že i víra...takže konkurenční byznys

ECHO
14. 10. 2004
Dát tip
Víra nosí jen tu jednu horu, co k ní nemůže Mohamed.

Bafomette
14. 10. 2004
Dát tip
tak to může bejt láska v klidu

Perchta
14. 10. 2004
Dát tip
*

Sunbunny
14. 10. 2004
Dát tip
Mi spíš připadá láska jako horolezec, vždycky když se blíží k vrcholu, přijde lavina hehe :-) Je to hezké....*

Divodej
14. 10. 2004
Dát tip
Osobně bych to viděl trochu jinak. Láska jde po světě..vidí člověk co se ne a ne zamilovat, tak ho čapne a postaví na druhou stranu hor. Ten je z toho zcela mimo, dezorientovaný ...zamilovaný... Čekal jsem nějaký ostrovtipnější závěr...pointu.

Stevenson
14. 10. 2004
Dát tip
neeee, ta pointa je nahodou, podle meho tedy, dost presna.. a cele vtipne. Muj cup of tea.. **T

slonovina2
14. 10. 2004
Dát tip
Bomba, podobný...hrozně pravdivé podobenství...........Kroužit kolem palmového oleje se nikoli vyplatilo mouše. Nebýt sušící se rohože, vzal by nejspíše její slisované vetché tělo vítr od východu. Takhle se mohla odbelhat na sluníčko, zavřít oči, pusu, tiše vydechovat a celkem vzato dát si dvacet, či odborněji dát si šlofana. Taková moucha to věru nemá lehké. Někteří lidé, včetně početných zvířat, se domnívá, že její život je složen, jak její orgány káží. Kolik asi váží muší paže. Že nevíte?Ale ani ona netuší. Je též otázkou silně citovanou ve vědeckých kruzích, jsou druzí lepší? Druhy druhdy dohnaly vývoj k závojům našich stavení. Nesnášet mouchu, mrtvé tělo přenášet do odpadní roury stojí sebezapírání. Vrtat se však v koleni kvůli lopatce na záhony? No, posuďte sami. Nestojí. S mouchou padá svět. Ve větvích počala mladé a kol dokola mlýna mlynář vynáší jejich trus a moučné červy na skládku ke stavidlu. Není dne, aby se nudil. Je šťastný a smířen s osudem tvora o dva palce silnějšího.

sk8ergirl
14. 10. 2004
Dát tip
Tak tohle jakože zrovna nee...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru