Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Život

15. 10. 2004
2
0
3539
Autor
Hanca

Život

 

Život je jako velký orloj se všemi soukolími, jenž do sebe zapadají, pokud se zoubek ulomí, vyroste nový, a tak je to už od věků, když se orloj rozbije, hodinář jej opraví a jde vše znovu od začátku. Hodinář je pro každého něco jiného, pro někoho bůh, pro někoho příroda a pro někoho celý svět a vesmír a tato poslední alternativa se mi zdá správná. Jen materialista tápe a nenalezne v duši klid, dokud nepochopí...


stewewonder
29. 10. 2004
Dát tip
Je to hezky ale taky bych polemizoval o tom mas li pravdu

KayTee
27. 10. 2004
Dát tip
To znamená, že jsem dílko zařadila do klubu ;o)

Hanca
26. 10. 2004
Dát tip
StvN: Nikomu názor neberu, nevím nic s jistotou, ale prožila jsem věci, které se jen těžko vysvětlují a myslím, že není možné, aby život existoval bez něčeho nad námi, s určitostí to nepoví nikdo, ale prostě to tak je, vím to, spoustu souvislostí mi již předem ukázalo, že máme osud napsaný, nevymluví mi to nikdo a kdo nám ten osud nalinkoval? My si osud pokřivíme tak jak to cítíme, ale každý má své místo a osud předepsán, je to prostě tak. Nechci už více polemizovat ani se hádat, tohle je mé přesvědčení a možná, že to vypadá, že jsem nafoukaná, ale doufám, že nejsem. Měj se hezky a měj si svůj názor a svůj svět, jednou možná pochopíš ... Už se s Tebou víc hádat nebudu. KayTee - nevím co Tvé k znamená. Vysvětlíš mi to?

StvN
26. 10. 2004
Dát tip
Jednou možná pochopíš ty.

KayTee
22. 10. 2004
Dát tip
k

Hanca
21. 10. 2004
Dát tip
No asi proto, že něco nad námi je a to právě ten materialista nemůže pochopit, víš, až budeš starší třeba změníš názor, zřejmě jsi mladý a neklidný, dívoký a co já vím, třeba se mýlím, je to jen můj názor a díky za zájem

StvN
21. 10. 2004
Dát tip
Jak víš, že nad námi něco je? Já třeba vím, že nikde nic není. Vím to tak jistě, že tomu věřím. Má víra je silou srovnatelná se silou víry v Boha, jenže já vím a věřím, že nic není, že až zemřu, až přestanu BÝT, přestanu EXISTOVAT a nic to nezmění. Nechápu, jak můžeš být tak nafoukaná, když jenom papouškuješ, co ti řekli jiní.

Hanca
18. 10. 2004
Dát tip
StvN: Vysvětlení - materialista je ten, kdo věří jen v materiální stránku a v to, že zemře a již bude po něm navždy veta, ten kdo věří ve vyšší sílu, materialistou není, myslím, že takových lidí je asi většina, ale jsou i tací, kteří nevěří ničemu a nikomu, jen sobě a když přestanou věřit i sobě, onemocní. Jiné vysvětlení už nemám. Lancelote: úvahu z toho zkusím snad někdy předělat, jinak moc díky za kritiku Vesuvanka: též děkuji.

StvN
18. 10. 2004
Dát tip
Pak jsem asi materialista. Ale pokud ty nejsi, jak můžeš v klidu napsat poslední větu?

StvN
17. 10. 2004
Dát tip
To je odvážné tvrzení. Například kdo je v tomto tvém konkrétním případě materialista?

Lancelott
15. 10. 2004
Dát tip
Tak já tedy materialista nejsem...alespoň v tuto chvíli:o) Na citát je to trošičku moc rozvětvené...ale na druhé straně, když užje to tolik rozvětvené, stálo by možná za to, rozvinout to ještě trošku více...do úvahy... Celkový názor: Zaujalo:o)

vesuvanka
15. 10. 2004
Dát tip
Jen materialista tápe a nenalezne v duši klid, dokud nepochopí... Je to pravdivé, dobře vystižené (také bych dílko zařadila do kategorie "úvahy")...... TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru